Strumbullari

Bora

Primus registratum
Strumbullari

Kam pak qe hyj ketu dhe shoh se ne fun diskutimet e temat,ashtu si mendimet ne koken time rrotullohen rreth dashurise .Rreth absurdit dhe te cuditshmes,rreth pashpjegueshmerise se te qenit dy,vuajtjes dhe humbjes.

Cdo fjale frymezohet nga nje histori,cdo emer,shoh cdo rresht qe shpall dashuri te medha dhe s'di a ti besoj ndokujt.
Une jam ai/ajo qe s'e njoh dashurine.
Une desha,s'deshen te tjeret.

.........
tere jeten ky do jete strumbullari?

Bora

Primus registratum
Re: Strumbullari

Dashuria eshte nje dhe e vetme,format dhe emrat qe i japim na ndihmojne te kalojme lumin /pf/images/graemlins/laugh.gif

gjekec

Primus registratum

Love is a temple
Love the higher law
You ask me to enter
But then you make me crawl
And I can't be holding on
To what you got
When all you got is hurt

One love
One blood
One life
You got to do what you should
...

Blendi

Primus registratum

I have officially quit doing anything for Love. Let Meat Loaf "...do anything for love...".

Nuk kam per ta bere me se nuk ia vlen. Te gjithe kane vetem llafe dhe teorira sot. U zgjova ne mengjes dhe e gjeta njerezimin duke filozofuar.
Te gjithe dine gjithcka per gjithcka dhe gjithkend.
Te gjithe i dine te gjitha situatat, masat dhe kundermasat qe duhen marre. te gjithe flasin ca absurditete qe me lene vetem te kuptoj se kane lindur te paafte per te dashuruar, dhe per rrjedhoje ndjej keqardhje ndersa vazhdoj rrugen nen derdellimat e tyre. Te pakten sikur te ishin te ndershem.

Prandaj, dashje pa dashje, do te duhej nje mrekulli qe te gjesh nje njeri persembari qe ia vlen ta duash. I vetmi kusht per ta dashur do te ishte te te donte me te njejten force. Perndryshe "dashurine" e vet le ta mbaje per te fshire bythen se heret a vone ne WC do te perfundoje. Nuk ia vlen te harxhosh kohen me lidhje te njeanshme.
Ne pritje te mrekullise nuk ke pse ta mbash frymen, se gjasat jane qe do duhet ca kohe. Aq me keq nese si mua, te ka ndodhur nje here.
Prandaj zyrtarisht jap dorehqjen dhe nuk e pres.
E marr jeten si te vije, edhe ate, po erdhi, por nuk e lus, nuk e gjurmoj, nuk e idealizoj me asnjehere.
Me shume nje here tjeter, tani boll se do te tradhetoja parimet po te vazhdoja me.

Alba Shehi

Primus registratum

Bobo,Blendo qeke duke turfulluar nga pesimizma dashurie. Pse kshu ti mo lal? Nuk mund ti thjeshtosh pak gjerat?

Dashuria aq sa e komplikuar duket ,po aq e thjeshte eshte. E nuk mendoj sy hyjne ne xhep pallavrat e njeriut te pershtatshem apo tek dashuria me te njejten force. Kur dashuron,nuk ben matje se sa te do tjetri. Thjesht e do dhe pike. Pastaj,zhgenjimet nuk kane te bejne fare. Mendja e koklavitur e njeriut ankohet me kot se nuk mund te suportoje shume. Per mendimin tim eshte aq elastike sa nuk ta pret mendja. Njeriu duhet vetem ta lere veten te lire,sepse dashuria per mendimin tim nuk kerkon kontraktime. Ndjenja duhet lene te rrjedhe lirshem dhe nese kjo nuk ndodh,atehere nuk dashuron me te vertete.

Kane qene njerez qe kane dashur gjate tere jetes nje person e mbase nga ata qe s'e kane arritur kurre,por per habine e "pesimisteve te shumte" nuk jane dorezuar,ose thjesht jane kenaqur te mbajne ate qe ndjenin. Sepse mendoj qe eshte vertet E BUKUR . Po po E BUKUR. LUM AI QE DASHURON! :thumbsup:

ps. une jam t'u majt rradhen... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Bora

Primus registratum

Fjalet e medha jane si qielli me re,qe heret a vone na qullos kafkat.
Te gjithe shfryrjet,gezimet,emocinoet,zene fill ne shpikjen nga ana jone e Dashurise.
Une nuk jam ne kerkim te saj,as ne gjuajtje.E kam pritur gjithmone,dhe nese vendos te mos vije kurre d.m.th se isha i denje per te.
/pf/images/graemlins/smile.gifMe falni se po qesh por mu kujtua:"Dashuria qendron tek ne" - /pf/images/graemlins/smile.gif

Blendi

Primus registratum

Albushe ti e di qe une nuk para vuaj nga pesimizma dashurie, por ndoshta jam i prirur te shikoj vetem anen e komplikuar te dashurise dhe jo te thjeshten. Ndoshta se vetem komplikimet me kane treguar. /pf/images/graemlins/wink.gif

Une pata nje bisede dje me nje vajze te cilen e besoj ne c'do fjale, plus eshte dikush nga e cila mendoj se mund te mesoj gjera prandaj e degjoj me vemendje.
Dhe pak a shume me tha:
Ne nje lidhje nuk ka rendesi ndjenja por pershtatja. Nese dy vete perpuqen me njeri tjetrin ne me shume se nje nivel atehere eshte dicka qe ia vlen, kane me shume shance se dy te dashuruar qe do ndahen kur tu dale tymi i qymyrit.

Tani kjo mund te duket cinike, dhe eshte, por pune e madhe. Ndoshta nuk jam 100% dakort me te, por sidoqofte eshte dicka per tu menduar.
OK. Mbreme ju genjeva. Une akoma besoj ne dashurine. Por nuk dua ta pranoj se me ka dale per hundesh dhe tani nuk ndihem i gatshem. Kaq eshte e gjitha. /pf/images/graemlins/frown.gif
Still, i'm having my fun. There are so many types of Love /pf/images/graemlins/wink.gif

shpresa

Primus registratum

Ok, ja po e them edhe une dicka se ketu po behet interesant. Une kam deshire qe ne vend qe te teorizoj te flas nga eksperienca te miat apo te te tjereve, nga jeta reale.

Jam dakort me Albushen (si gjithmone) qe dashuria eshte e komplikuar por edhe shume e thjeshte.
Problemi qendron se edhe njerez qe e dine shume mire kete japin gjithmone sinjale te koklavitura. Kur dikush dashurohet (kjo me ka ndodhur mua) dhe njeriu te cilin e dashuron e le varur, dhe varur dhe varur dhe varuuuuuuuuur :mad: :rolleyes: ky dikushi lodhet dhe merzitet, dhe te mos me thote njeri ndryshe se keshtu eshte.
Albushe, eshte e vertete qe ka njerez qe kaluan jeten duke dashuruar pa u dashur, por keta jane te rralle dhe se shumti i gjen ne boten e Marquezit (Dashuri ne Koherat e koleres). Dhe sidoqofte vuajten, pa e merituar.
Dashuria te Lodh. Aq sa mund ta lumturoje nje zemer aq edhe ta ha shpirtin kur tjetri te s'jelle verdalle dhe nuk te thote PO ose JO.
Dikur e beja edhe vete kete, jo me qellime te keqija, por kur me ndodhi mua e kuptova se sa egoiste isha, dhe mu duk vetja shume e shemtuar. Tani e ndaj muhabetin qe ne fillim, nuk dua ti bie ne qafe njeriu se te gjitha perdredhjet e bishtit tim i kam vuajtur me lote te hidhur me vone. Kam humbur nje njeri duke e sterzgjatur lojen, dhe iam bere aq pishman sa... /pf/images/graemlins/frown.gif

Blend, te ka dale per hundesh e? Dukesh i lodhur yll. Kush eshte qe t'ia shkul floket. /pf/images/graemlins/laugh.gif

gjekec

Primus registratum

<censored> '

(the above was censured because it was too weird, nothing offensive /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Alba Shehi

Primus registratum

Ne pergjigje te Skunk Love: /pf/images/graemlins/laugh.gif (sec ke ca mendime ti Skunk qe me ben te mendoj per situatat e mia dhe shpesh here paralelizoj... ) /pf/images/graemlins/wink.gif

Te flasesh per dashurine eshte mjaft e veshtire,aq e veshtire sa nuk besoj se i eshte gjetur nje perkufizim i duhur. Di te them nga c'kam ne koke, qe: Dashuria, eshte vullneti qe nxit zhvillimin tone shpirteror per te arritur pjekurine ose plotesimin e vetvetes dhe te te tjereve. Pamvaresisht se duket nje perkufizim teologjik,ai gjen shpesh zbatim ne praktike. Megjithate nje gje duhet te jete e qarte o njerez: Nuk mund te jemi burim energjie e dashurise,nesi nuk e kemi ate energji brenda vetes dhe per veten. Shpesh e gjej veten te sillem egoiste,pa ndjenje dhe shume e ftohte. E ndjej ate energji brenda vetes,e di qe mund ta jap,por dreqi e mori gjithmone stepem. Dhe ne te gjithe gjithmone stepemi,ndaj dhe dashuria vete behet e komplikuar. POr une nuk mund ta shmang kete. Kontraktimet gjithmone do egzistojne,derisa une ta gjej veten vertet te lire e mos te vej fare kufij. Tani dukem si prifti qe predikon,por nuk zbaton. /pf/images/graemlins/wink.gif C'ti besh! /pf/images/graemlins/frown.gif

POr gjithsesi te pakten nuk e ndaloj veten me vetedije,keshtu qe ajo pjese e subkoshiences qe ben te tilla koklavitje heret a vone do te dorezohet,ndaj dhe nuk ia kam merakun. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

shpresa

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Albushe:
[qb]POr gjithsesi te pakten nuk e ndaloj veten me vetedije,keshtu qe ajo pjese e subkoshiences qe ben te tilla koklavitje heret a vone do te dorezohet,ndaj dhe nuk ia kam merakun. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
-Ndal Albushe. Duart Lart! Dorezohuuuuu!
Do te te bente shume mire me duket. Keshille e nje shpirti qe pas kesaj qe the po me duket binjak me tendin. /pf/images/graemlins/wink.gif

Alba Shehi

Primus registratum

:thumbsup:

ps. jo per gje po shkoka si pergjigje e firmes tende. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bora

Primus registratum

Nomorelies...
E mora me mend se postimi yt fill pas timit ne fillim do te me conte ne kete shteg?
What about God?
C'te te them?Me gjithe deshiren time te mire dhe egon e forte me duhet ta pranoj se burimi i fshatit eshte vetem nje!
/pf/images/graemlins/frown.gif

gjekec

Primus registratum

C'te te them?Me gjithe deshiren time te mire dhe egon e forte me duhet ta pranoj se burimi i fshatit eshte vetem nje!

Shpjegohu pak me mire, sinqerisht nuk po te kuptoj.

Bora

Primus registratum

Fillimisht postuar nga For Real:
[qb]C'te te them?Me gjithe deshiren time te mire dhe egon e forte me duhet ta pranoj se burimi i fshatit eshte vetem nje!

Shpjegohu pak me mire, sinqerisht nuk po te kuptoj.[/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif -Thashe vetem se ka nje burim ne gjithe fshatin,aty te gjithe lagim buzen,pime(nuk ngopemi /pf/images/graemlins/smile.gif ),marrim uje me kova,me shishe,me gjyma dhe bidona kaucuku.Lajme koken,kembet,duart,pastrohemi dhe prape...
kthehemi tek pusi(s'ka jete pa uje apo jo? /pf/images/graemlins/laugh.gif ).
Kam bindje te plote se s'me ke kuptuar akoma /pf/images/graemlins/smile.gif !

gjekec

Primus registratum

rritet bari mo rritet, kur i keni korrjet e ardhshme /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps: desha te nenvizoj mendimin e nenvizuar kaq here qe i kemi humbur kuptimin e vertete fjales Dashuri pasi me shume flasim sesa bejme /pf/images/graemlins/frown.gif :thumbsup: :cool: