Spanja...

Odea

Primus registratum
Spanja...

Hey guys,

thashe ta hapja si teme se me thene te drejten kam filluar te terheqem shume nga ky shtet keto kohet e fundit. Per me teper, Spanja ka perjetuar nje zhvillim te shpejte ekonomik, kulturor dhe turistik. Iu ftoj te gjitheve te flisni per gjerat qe do donit te shihnit, vendet qe keni vizituar, apo aspekte kulturore qe iu pelqejne me shume mbi te.

Une po filloj me vendosjen e disa fotove...
Formentera...nje nga ishullit qe po vdes ta vizitoj. U prezantova me kete ishull kur pashe filmin Sex and Lucia (qe ua kesh
illoj ta shihni pasi eshte me verte shume i bukur, ndoshta pak si shume erotik po ska gjo, jemi te rritur)dhe thuhet qe eshte nje nga me te bukurit ne Spanje. Eshte afer Ibizes...

61215067-S.jpg

61216531-S.jpg

60166461-S.jpg

Flamenco, nje nga kercimet qe me pelqen me shume ne bote. Gjithmone me ka hipnotizuar...
flamenco.jpg

BalletFlamenco.jpg

Anana

Primus registratum
Re: Spanja...

Nqs te pelqen kercimi ata nji e dy e ate pune kane, vene te kercejne. Dhe kur blen alkool ta mbushin goten te pakten dy here me shume se ne vende te tjera dhe kushton me lire.

Po bregdeti i spanjes smu duk dhe aq i bukur krahasuar me ate te Greqise. Dhe akoma shtet burokratik kane ngelur por spanjollet jane njerez te hapur e te shoqerueshem.

Mua me pelqejne kenget e veres qe nxjerrin vit per vit. Jane shume ritmike dhe catchy dhe komike.

Te vesh ne spanje ne kohen e veres eshte gallate se tere turistet jane aty dhe spanja terheq me simpatiket:). Plus klubet jane hapur deri ne 6 ose 8 te mengjesit. Uf sa mire kalohet, cma kujtove. Ne Spanje kete vere me pushime:)

Odea

Primus registratum

Ju qe jetoni ne Europe e keni mire se i hipni makines dhe gjendeni mu ne vend, ne te shkretet e kontinentit te te ftohtit, se bejme dot kete pune edhe sikur me dasht se vetem bileta te kushton sa qimet e kokes. Ah, kur do bohem me pare o zot lol
Yllka, pije nje gote edhe per mu si dhe hudhja valles me njononin gjithashtu per mu /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Ema

Goddes

Populli eshte shume i kendshem,te qeshur dhe te shoqerueshem.Pastaj jane dhe Cannariet ku jane te gjithe te qete jo stress i gjalle si italianet /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Edhe mua do me pelqente nje tour spanje-portugali.

policia

Forumium maestatis

e kam bere ne plan te shkoj nja 10 dite per pushime, por edhe kete vit nuk kam mundesi te shkoj...
nuk kam qene asnjehere, por ca shoqe qe kane shkuar ma kane lavderuar shume...
kete vit do shetis egjyptin dhe italine...

Desdemona

Primus registratum

Holaaaa /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif kete vit une isha me pushime ne Ibiza 7 dite (27/07 - 4/08), me te vertete nje vend fantastik me plazhe fantastike... per te mos folur per lokalet e famshme, Pacha, Amnesia...

Gjate dites se pare dhe te fundit mora edhe pak shije Madridi.

Jam larguar me mbresa te jashtezakonshme nga ky vend...per aq sa m'u dha mundesia te shikoja.

Desdemona

Primus registratum

Odea... shkuam edhe ne Formentera, eshte shume afer Ibiza Town. Rera aty eshte e bardhe dhe te jep ndjesine sikur je ne plazhet e Karaibeve... shume bukur!

gangsterja

Primus registratum
SPANJA
Ne spanje jane te mirembajtura vecanerisht kishat nga koha e goteve perendimore.Pas hyrjes se arabeve spanja mbeti krahine kulturore deri me 1492.Ne perendim te saj ndodhet PORTUGALIA ne jug GJIBRALTARI dhe MAROKU.SPANJA ndodhet ne gadishullin PIRENEJ ne EUROPE.Ne pjesen veriperendimore ndodhet bregdeti i GALICISE,Asturise dhe Baskise, ne verilindje ndodhet lugina deri te Kami i Pireneve ,pjesa lindore e bregdetit te Katalonise,Valencia dhe Murcia.Ne jug ndodhet lugina e Andaluzise me Sierra Nevaden me tutje ndodhen grupet e ishujve si BALAREN dhe KANARENINET.Lumenjte kryesore jane Duero,Tajo, Guadina, dhe Guadialquvir qe derdhen ne Oqeanin ATLANTIK dhe Ebro me JUCA qe derdhen ne MESDHE.
SPANJA eshte nje shtet shume i bukur pavaresisht se nuk e kam pare.
Tema me pelqen