SKANDALI I CIA-s NE PERSHKRIMIN E SHQIPERISE!!?

SKANDALI I CIA-s NE PERSHKRIMIN E SHQIPERISE!!?

Faqja zyrtare e CIA-s e cila ka te dhena per tere boten shikojeni se si e pershkruan Shqiperine,mes tjerash kur flitet per gjuhen shqipe thuhet:
Languages:
Albanian (Tosk is the official dialect), Greek "
cka do te thote me pak fjale ;
"Gjuha:
Shqipe(Toskerishte eshtye dialekti zyrtar),Greke!
Ja dhe linku ku mund ta gjeni kete!
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/al.html
Une nuk di te gjej nje menyre per te ndrequr kete skandal pse per kete
duhet te protestojne ata qe jane kompetente !!?

komino

Valoris scriptorum
Re: SKANDALI I CIA-s NE PERSHKRIMIN E SHQIPERISE!!?

ku eshte skandali ?

gjuhet e folura jane vertet shqip e greqisht (nuk di ne ke shkuar nga jugu kohet e fundit-behet fjale gijthsesi per gjuhe jo zyrtare dhe minoritare).
Persa i perket "dialektit" zyrtar nuk eshte ndonje e re qe anon nga toskerishtja (kuptohet se nuk ka te beje me greqishten nese eshte kjo qe te shqeteson)

Megjithate te pergezoj per faktin se ve ne diskutim shqetesimet ne lidhje me imazhin tone :thumbsup:

genti

Primus registratum

Po eshte e vertet, mua me ka rene disa here rasti te shkoj ne Gjirokaster dhe degjoje te flitej greqisht gjithandej bile edhe ne lokale muzika greke ishte e para ne menu.
Dhe eshte e trishtueshme po te shohesh se minoriteti ne ato zona perben vetem 10-15 % te popullsise,dhe diskriminimi ndaj shqiptareve ne Greqi nuk te lejon te kesh aq nostalgji sa kane ata.

Nuk eshte skandal ajo qe ka publikuar CIA, eshte skandal realiteti.

Guest

Nuk besoj qe Gjirokastritet e duan kaq shume Grekun,behet thjeshte per perfitime ekonomike,nqs ai shkrimi i CIA-s eshte i vertete atehere eshte katastrofe per kombin shqiptar! :smash:

Florus

Forumium maestatis

POSHTE CIA !!! :smash:
ca ben SHIKU :confused: /pf/images/graemlins/laugh.gif

ilirjan

Primus registratum

CIA, ka informacion te plote per gjithcka ne Shqipni dhe Ballkan.

Kryesisht mbeshtetet ne te dhenat antropologjike, gjuhesore (jo historike)

Sipas Anglo-Saksoneve GEGET jane ndryshe antropologjisht nga TOSKET (me te gjate, me te bardhe,dhe me afer gjuhes ILIRE)

Gjithashtu ka shume FISE "Gege" te zbritur ne jug, kryesisht ne Skrapar, Gjirokaster ,Janine,Preveze, Thesalia (Greqi),Athine.

genti

Primus registratum

Iliri mund te na shkruash edhe burimin e ketij informacjoni vella, mos shkruaj si Zeripopullit jo per gje por une do ta quaja percares ate qe shkruan gjera te tilla.
Mua me vret veshin kjo fjala Toske-Gege, per mendimin tim ai qe eshte shqipetar dhe i thote tokes "toke" dhe bukes "buke" nuk duhet ti perdori keto fjale.
Bile edhe Kosoven duhet ta quajme shqiperia e veriut.

OROSHI

Primus registratum

Edhe une jam dakord me Xhon,te gjithe shqiptaret jane te nje race,gege,toske,jug,veri,nuk jam per ndarje gjatesish apo ngjyre.

ilirjan

Primus registratum

Thashe keshtu na quajne Anglezet (ata merren me kombet,shtetet,kufijte,rracat etj)

Tosqit i konsiderojne "Greek people" (bile edhe myslimanet e jugut)

Ja edhe disa pershkrime karakteristike per Tosket dhe Geget;

Tosket, jane te zgjuar,dinake, kolektiv, (punojne bashkarisht), pa bese, vjedhes, etj.

Geget, jane te trashe , besnike, individuale,(punojne vecas), hakmarres, punetore, etj.

OROSHI

Primus registratum

Hahahahahah,besoj qe tashme anet negative dhe anet pozitive jane perzier ndermjet jugut dhe veriut,pra,jemi njesoj plakoooooooooooooo /pf/images/graemlins/laugh.gif

bona

Primus registratum

so do mendojne dynjaja qe ne jemi sternipat e stermbesat e me te zgjuarve , te aristotelit, platos, socratit etj etj.
s'ka ndojnje te keqe.

po atyne paragrafeve te funit per dashnine tone per krim , narcotics si do tia bejme qe ti heqim se se dynjaja e dine diferencen albanian/greek.

OROSHI

Primus registratum

Pse,Bona,krimin dhe drogen ne ja mesuam botes apo bota na e mesoj neve??? :lol:

bona

Primus registratum

orosh

bota na mesoj cdo gje dhe ne pse perfeksionuam vetem krimin?

lir

Primus registratum

po jo mi bona jo se nuk kemi perqafu vetem krimin ne, kemi vendos te perqafojme dhe fusha te tjera te shkences, se sic thoshte i shoku im "krimi o shkence" /pf/images/graemlins/laugh.gif
Imagjino mi bona po perqafojme pak a shume cdo profesion te ndershem duke perfshi edhe infermjerine /pf/images/graemlins/wink.gif .. si mund te thush qe jemi vec kriminele?

OROSHI

Primus registratum

Nuk duhet te jemi kaq "nihiliste",shume shqiptare po studiojne ne universitetet me te famshme perendimore,shume shqiptare po punojne ne vende kyqe,shume shqiptare po dalin ne TV perendimore si njerez te artit dhe kultures etj etj,Bona,shif dhe anet pozitive. :thumbsup:

bona

Primus registratum

Orosh

ne po flisnim per CIA zemer. dhe atje ishte rreshtu krimi. mos dil nga tema.

une thashe mire ajo pune e gjuhes rregullohet po e krimit si tia bej.

bona

Primus registratum

Lir

pse e ke kaq fixim infermierine ti. pse thu duke perfshi. ta kam thone i here .ne usa ( e zbulova kjo nuk egziston ne europe ku punet e infermires ketu atje i boshin docs te pergjithshem, prandaj robte u hodhen ashtu dikur, ) nje diplome ka infermieria ( bachelor ne shkenca, pastaj master ne shkence).
Ing duhet licence dhe infermiere licence.
pastaj mos te flasim per ato qe nuk ke qejf ti degjosh.

dhe qe shqiptaret kane arritur ato qe kane arritur as nuk diskutohet.
une po flisja per ato qe ishin shkruar nga CIA.

PS: dhe sot e piva kafen pa ty.

bona

bona

Primus registratum

dhe per te gjithe boten

shkofshin ne ferr ato qe shajne shqiptaret si te huaj dhe shqiptar vete.

Bona.

Geti M.

Primus registratum

Duke u kthyer tek Cia...

:mad: Nuk jam aspak dakort me pronuncimin e tyre.
Por eshte kot te diskutojme se ajo eshte strategji e politikes internacionale,asnjeri ska per te bere gek per te koriguar nje gje te tille ashtu si shume padrejtesi te tjera qe mbi ne,qe diskriminojne identitetin e kultures shqiptare. /pf/images/graemlins/frown.gif

deus

Primus registratum

Se marr vesh pse behet nje diskutim kaq i madh kur faqja e CIA eshte ne rregull, Perderisa ne shqiperi pranohet te kete nje minoritet grek do te thote qe flitet dhe greqisht, dhe po te shofesh informacionet e vendeve te tjera ndodh e njejta gje. Ndersa per ndarjen tosk dhe gege kjo eshte gje mese normale pasi pothuajse te gjithe shtetet ndahen sipas krahinave dhe ska asgje te keqe te quhesh tosk apo gege. dhe cdo gjuhe e nje shteti do anoje nga njera ane. Turqishtja zyrtare eshte ajo e stambollit, danishtja zyrtare ajo e Syllandit ose e ishullit ku ndodhet Kopenhageni etj etj, ne gjermani bavarezet njihen te jeen te ndryshem nga pjesa tjeter. Ndarja e shqiperise ne tosk e gege eshte nje gje historike dhe ska pse te keqkuptohet,
pershendetje