sinusi

ardian krasniqi

Primus registratum
sinusi

ankoj prej sinusve edhe i kam vizitu mjeket edhe ata me kane keshillu duke me rekomandue vetem antibiotik edhe asgje te re sukses nuk ka ,kushe mundet me me keshillue si tja bejeqe te pakten ti kam te lira hundet qe te beje gjumin e rehatshem

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: sinusi

Mjeku Popullor mund te ktheje nje pergjigje te vlefshme ne lidhje me kete ceshtje, kurse une po jap experiencen e motres time qe ka pasur te njejtin problem kur ishte femije. Mbaj mend qe ka pasur shume probleme me sinusin dhe mami nuk donte qe te perdorte antibiotike. Nje i njohur i vjeter i familjes i tha qe ti hedhi ne hunde me pikatore leng qepe, ne mengjes dhe ne darke nga 2-3 pika ne secilen ane (nuk e mbaj mend tamam sasine). Mbaj mend qe motra ime ulurinte sepse i digjte shume qepa por pas ca kohesh u sherua dhe qe atehere kane kaluar shume vjet dhe nuk ka pasur me probleme me sinus.

Lengu i qepes perftohet duke e grire qepen, pastaj shtrydhur dhe perfituar disa pika. Duhet filluar gradualisht, pra jo 2-3 pika menjehere sepse eshte shume djegese, por qepa ka aftesi antibakteriale, mesa duket kjo e ka bere si nje ilac popullor.

genci#2

Primus registratum

ne pritje te pergjigjes se mjekut popullor, po shkruaj çfare regjimi ushqimor duhet ne kete rast. per te evituar sa me shume sekrecionet, duhet nderprere perdorimi i prodhimeve te qumeshtit(djatherat, koserat etj) sepse stimulojne prodhimin e tyre dhe shtojne densitetin, viskozitetin. nese eshte per shkak te alergjise nga nje ushqim, te haje me cikle, duke mos ngrene te njejtin ushqim ne periudhe te afert. ushqimet me provokues te alergjive te sinusitit jane prodhimet e qumeshtit dhe te grurit. dy limona te shtrydhur, te perzier me te njejten sasi uji te embelsuar me "maple syrup", e duke e ngrohur. te pije tre limonata te tilla ne dite. e nese e duron, te shtoje nje maje lugeze piper Kajene. ndersa Bromelina, Betacarotene, VitaminaC, Bioflavonoidet jane integratore qe favorizojne sherimin e mukozave te prekura nga inflamacioni. ose thithja e avujve te ujit te ngrohte perzier me 4-5 pika vaj rozmarine dhe/ose eukaliptoli lirojne mukozat e hundes. :rockband:

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bllablla:
[qb] ankoj prej sinusve edhe i kam vizitu mjeket edhe ata me kane keshillu duke me rekomandue vetem antibiotik edhe asgje te re sukses nuk ka ,kushe mundet me me keshillue si tja bejeqe te pakten ti kam te lira hundet qe te beje gjumin e rehatshem [/qb]
Per sinuset rekomandoi:

Nga tre caja te perzier 1:1 KAMOMIL dhe HITHRI per cdo dite per 4-6 jave, dhe per aq kohe nga dy caja ne dite nga BARISHUMEFLETESH.

House M.D

Primus registratum

bllablla ne mom. qe ste bejne me efekt antibiotiket dmth qe i ke perdorur shume dhe bakteret kane fituar imunitet.nga kto gjerat me barishte sdi te te them por me e mira do ishte te vizitoheshe serish ne nje O.R.L dhe ai do te gjykoje graden e infeksionit.Ne rast te kunder duhet te besh intervent.