Si u shpetua AMB e USA ne Tirane.

antares

Primus registratum
Re: Si u shpetua AMB e USA ne Tirane.

Orosh! Jankite jane si ata keqbersat qe pasi te vene zjarrin ne shtepi, te bejne dhe shurren (bejne sikur shuajne zjarrin), te vjedhin e te grabisin me te gjitha e pretendojne apstaj qe t'u jesh borxhli per jete.
Plani Marshall nuk eshte ai qe kujtoni ju (Gjermanise me shume i morren se sa i "dhane"), ndersa e gjithe Europa i duhej Amerikes si nje konsumator gjigand i plehrave/mallrave (prodhimeve) amerikane.
Kjo funksionoi derisa Europa rimori pjeserisht poziten e saj ekonomike....
Sado ta sheqerosesh e ta maskosh mercenarizmin si "pjesemarrje ne organizata nderkombetare" ai mercenarizem mbetet (mund ti hedhesh mutit livando, po muti mut eshte dhe si mut mban ere).

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] ...Edhe pjesemarrjen e Shqiperise ne Koalicionin kunder se keqes,ju e quani "mercenarizem",.....[/qb]
<span style="font-weight: bold">O TYÇ!! Po ti nuk je ne gjendje me te lexosh ato postime qe kerkon tu pergjigjesh, qe perserit te njejtat fraza (te rekomanduara) si papagall.

Ku jame shprehur une per &quot;mercenare dhe mercenarizem&quot;????

Apo ngaqe je mesuar te genjesh dhe mashtrosh si edhe te fallsifikosh tekste te tera, nuk je me ne gjendje te reagosh ndryshe nga udhezimet qe ke marre nga tvoja derzhava dmth. Serbise????</span>

OROSHI

Primus registratum

Kastriot,mos u ban i dobet duke vene etiketime qe as vete nuk ua di kuptimin,permendja e Serbise ne kete teme tregon vec injorance(gjoja se une qenkam i serbise
smash.gif
),une i ktheva pergjigje edhe antares,nuk shkruan vetem ti ketu(persa i perket mercenarizmit).Antares,me sa di une gjermania u bombardua nga Anglezet dhe Ruset me se shumti,ne momentet e kapitullimit,dhe te vetmit qe vodhen Gjermanine ishin Ruset!!!Per kete kam deshmite e nje Belgu qe ka vuajtur ne nje kamp ne Gjermani,dhe ishte atje deri sa erdhen Ruset( nuk i urrente Gjermanet),Ruset,si varfanjake dhe sllave qe ishin,e bene shkrumb te gjithe Gjermanine,edhe mbas perfundimit te luftes!!!

renea

Primus registratum

ky eshte lajm i vjeter, edhe pse lajm i vjeter antares dhe kacos ju vjen inat prape, klasike

OROSHI

Primus registratum

Antares,po me cudit kur vjen puna per te ardhmen e Shqiperise dhe animet e saj politiko-ushtarake.Po te bej je pyetje:nag cila ane,jo,me mire:cilat jane ata organizma/shtete qe ti do kishe qejfe ti shihje si partneret tane(flas per ata politike/ushtarake/ekonomike).Mi thuaj me emra nqs ke mundesi(emra shtetesh).

antares

Primus registratum

Orosh! Prape te kane genjyer mor bir (te pakten te kane thene vetem nje pjese te vogel te se vertetes). Nuk ishin vetem ruset qe vodhen Gjermanine (bile edhe thesari i Trojes eshte akoma ne Rusi) apo perdhunuan te gjitha femrat ne Berlin e gjetke 6-70 vjec, po edhe te dashurit e tu jankite e anglezet nuk lane bullon gjerman ne kembe ne te gjithe territorin e pushtuar prej tyre.
A e ke degjuar operacionin &quot;Paperclip&quot;? Me te vertete ai eshte grabitja me e madhe e pasurise intelektuale dhe e patentave te nje kombi ne histori. U grabiten ne menyre te organizuar nga amerikanet 300 000 kg dokumenta qe po ti rreshtosh behet nje mal me leter. Pastaj u une si qente per zbulimet gjermane dhe u shperndane nga nje kocke edhe aleateve (Australise p.sh. i dhane nje vagon me patenta e shpikje gjermane).
Pra grabitja Gjermanise nuk ju be vetem nga lindja po nga lindja e perendimi!
Per sa i perket pyetjes tende te dyte une mendoj se ne kushtet aktuale te vetmit aleate qe mund te kemi jemi vete ne. Po me e rendesishmja do te ishte spastrimi apo egzekutimi fshehur apo publikisht i agjenteve te huaj qe kemi ne krye te shtetit.....
Kur Serbia nuk morri dot ndihme nga Rusia ne 1999 qe dihet boterisht se sa e lidhur ishte me nenen Rusi atehere cfare presim ne qe jemi pa miq e pa perkrahje?
Si drejtim do te thoja nje orjentim neutral pro-europian (kam parasysh &quot;Europen e Vjeter&quot;).

OROSHI

Primus registratum

Antares,pa ma shpjego pak kete:&quot;orientim neutral pro evropian&quot;dhe cfar eshte me e rendesishmja:si mund te realizohet kjo???Kur ne me shume se kurre na duhet nje perfaqesim sa me enirgjik ne te gjitha organizmat dhe aleancat Perendimore,qe te mbysim pak ate idene e armiqve tane qe :&quot;shqiptaret jane vetem nje fis i eger,pa gjuhe dhe pa kulture&quot;,dhe ti me flet per politika neutrale,jemi te vonuar per te qene neutrale!!!

antares

Primus registratum

Orosh! Ne kemi bere kaq budallalleqe e poshtersira keto vitet e fundit sa mbajme ere te keqe nje ore larg. Prandaj keshilla qe i jepej atij zogut qe i ra nje bajge ne koke eshte me vend per ne.
Sa me pak te biem ne sy ne Europe aq me mire per ca vjet..... Pastaj ne gjeografikisht ne Europe jemi pra duam-sduam........
Duke ju lepire jankive e duke i bere karshillek Europes vetem rendojme poziten tone.....

OROSHI

Primus registratum

Nuk jam dakord antares,poshtersirat nuk kemi qene te zotet ne qe ti bejme(te pakten jo ne ate nivel sa te ndikoje ne politikat nderkombetare),loja e dyfishte njihet me shekuj ne politike,te gjithe e lozin per perfitime interesash te ndryshme,pra nuk jemi te paret.Nqs ne do rrime si ato pulat e lagura(ne nje kohe qe nuk kemi pse te rrime keshtu)ne nje kohe qe fqinjet tane as gjume nuk bejne qe ta kapin trenin Evro-Atlantik,atehere une mendoj qe brezat e mevonshme nuk kane per te na e falur kete gje!!!Eshte si ajo puna e te mesuarit e nje gjuhe te huaj:keq apo mire fol te pakten,se pa e folur/komunikuar nuk do e mesosh kurre.Me kete qeveri qe eshte ,ne nuk kemi per te bere asgje,si ndejtem si pulat e lagura,si beme si Luane!!!E ardhmja e Shqiptareve nuk eshte sot,eshte neser!!!!