Ky Forum, kjo trampoline qe te hedh ne boten magjike te dashurise»!!!!!
Duke qene se jam ne moshe madhore deshiroj t'ju bej te ditur, se nese nuk jeni ne gjendje te permbaheni tregon se jeni i uritur. Tani, ma beni hallall por nje komshia ime, teper llafazane, sa here qe fliste per te dashurin e vet thoshte se ai kishte nje uri te tipit :«Nema tani! Me lesh a pa lesh bereqaves qysh ta kesh». Ndonjehere mund te dukem shume e pacipe, nuk eshte fare e vertete. Nepermjet shembujve deshiroj t'ju percoj edhe graden e ndjenjes se te qenit i pa ushqyer. Ne nje fare menyre, nese duam ose nuk duam «te beret dashuri» eshte nje instinkt bazik. Kur te vjen uria duhet te hash. Te qenit shume i uritur tregon se ti mund te hash cdo gje qe te del para syve. Pa perzgjedhje. Por edhe e kunderta eshte e vertete, ka nga ata njerez te cilet nese nuk kane mundesi te hane ate qe duan, preferojne te vdesin urie se sa te hane dicka qe atyre nuk u pelqen. Nga nje liber qe kam lexuar para shume vitesh «The grapes of wrath» me ka ngelur ne mend nje moment dramatik ne fund te librit kur nje grua e cila sapo kishte lindur nje femije, ne nje stalle, afer shtepise se saj gjen nje endacak i cili ishte katandisur ne nje gjysem trupi e gjysem shpirti. Ai nuk mund te fuste absolutisht asnje gje ne goje, pervec qumeshtit. Tamam si nje bebe e sapolindur.
Duke e ditur sa kohe mund te rrojme pa ajer, pa uje, pa buke, pa kripe lind pyetja : Pa bere dashuri sa mund te jetojme? Mund te jetojme fare mire nese jemi te izoluar. Mund te jetojme fare mire nese impotenca fizike vjen si rezultat i prezences se nje kondicioni te caktuar fiziologjik ose i mungeses se dickaje qe dikur frymezonte kete potence.
Personalisht mendoj se njohja dhe identifikimi i atij lloj ushqimi i cili nuk do te te merzitet kurre, pa te cilin nuk mund te jetosh, qe eshte vital dhe i perditshem dhe mbi te gjithe qe te takon ty dhe te jepet lirshem e me kenaqesi eshte edhe AJO qe do te riparoje edhe fenomenet negative qe vijne si rezultat i PREZENCES se ushqimit me shumice dhe MUNGESES totale ose te kufizuar te tij. E para mund te coje ne shthurrje dhe degjenerim. Dikush qe ka dicka me shumice mund te humbe interesin per ate lloj ushqimi dhe te kerkoje dicka tjeter qe del jashte normave te natyres. Dhe e kunderta, mungesa ose edhe kufizimi i i atij lloj ushqimi mund te coje ne kalimin e zjarrit nga koqet ne koke. BOOOOM. Le te shohim ku behet bum-bum dhe pa diskutim do te vijme ne perfundimin se Allahu Akbar eshte nje menyre e te thenit se shume burra, ndoshta shume te mire ne karakter, nuk jane te ushqyer.
Sigurisht mendimi im modest,
Juaja,
Éléonore