Si të thyesh BIXHOZIN !!!

Mirjan Niço

Primus registratum
Jepni çdo gjë që dini rreth teknikave dhe strategjive që përdoren ne lojrat e fatit (Roulette, Black Jack, Texas Hold Em, Slot Machine, Bastet Sportive, Lojrat me zara e shume te tjera! Strategji bastesh, teknika matematikore, mekanizma elektronik, ushtrime për përforcimin e kujtesës, studime probabilitare etj...
Është më mirë të njihemi me bixhozin sa më parë, se sa të njihemi në një situatë ku mund të jetë tepër vonë*... Njeriu është i prirur për të shkuar drejt të panjohurës. Duke hedhur dritë në një fushë ku e panjohura është elementi ndjellës, nuk bejmë gjë tjetër veçse i japim të drejtë çdokujt që të bëjë zgjedhjen e tij jo më mbi bazën e frikës, por mbi besimin në një arsyetim të pastër.
Mendja e njeriut është fuqia më e madhe që ne njohim. Parimi filozofik "Nothing is Impossible", mbështetet në këtë fakt. Athere le ta shohim bixhozin si një sfidë dhe të gjejmë përgjigjen e duhur.....

Sweety el

Locus omnem
Ka mënyra të ndryshme në të cilat mund të rrezikoj dhe për të kapërcyer problemin e varësisë kumar. Kumar në thelb është duke u përfshirë në një lojë që përfshin elementin e fat. Përpara se të përfshirë në ndonjë lojë kumar, së pari duhet të marrë parasysh atë që shanset e tij për të fituar janë. Kjo do të thotë një plan ka të vendosur nga e para. Ky lloj i kumarit është i njohur si kumar strategjike, Dhe kjo e pengon të dukurive të impulsi apo kumar paplanifikuara. Gjëja e parë që e ka të bëjë në bërjen e një plan kumar është se dikush duhet të dini se mundësitë e tij kumar. Kjo mund të bëhet duke lexuar broshura të ndryshme nga vende si kazinotë dhe vizituar faqet e internetit që ofrojnë informacion mbi lojërave të fatit.

Këto faqet e internetit të lejuar lojtarët të kenë një kuptim më të mirë nga lojrat, për të rritur probabilities për të fituar. Ka edhe vende që ofrojnë lojra falas kumar dizajnuar për të trajnuar do të jenë gamblers, si dhe futjen e tyre në rregulla të ndryshme dhe sjelljen lojtar që kërkohet nga çdo lojë. Para kumar, kjo është gjithashtu e rëndësishme të dini se humbur është shumë e mundur, dhe në ndonjë lojë të vetëm një fitore nuk është i garantuar. Prandaj, ajo është një domosdoshmëri që të ketë menaxhim të mirë të parave. Menaxhimi i parave përfshin menaxhimin e parave që është në dorë (Banka), para se është për të dalë për të paguar faturat dhe shpenzime të tjera, dhe paratë që do të përdoret në kumar, si dhe paratë që është fituar nga lojrat e fatit .

Për të siguruar një menaxhim të mirë të parave, ai siguron që të gjitha faturat janë paguar për të parë, nuk është e para mbahen për mirëmbajtje shtëpiake, shëndetësor, dhe të sigurimeve të tjera, dhe ka lënë të holla për rekreacion, e cila është kategori në të cilën është gjetur kumar. Kjo do të thotë se lojrat e fatit do të ketë një buxhet, dhe në këtë mënyrë, ka një kufi. Bilanci për rekreacion mund pastaj të lejohen të shkojnë në zero për çdo muaj, nëse dikush është i humbur, por kurrë të mos negative. Parave të destinuara për funksione të tjera nuk duhet të përdoren për të financuar kumar. Kur një brez të fituar është duke përjetuar dhe të bilancit kumar është i shëndetshëm, bilanc pozitiv, këto para, të caktuara për rekreacion, mund të përdoret në outings pushime apo në tubimet shoqërore. Me të tilla, lojrat e fatit kurrë nuk do të dalë jashtë kontrollit.

Sweety el

Locus omnem
Në poker tregon gjuhën tuaj trupit mund të them se shumë lidhje me llojin e kartave një lojtar ka, një them në poker i referohet çdo gjest apo ndonjë gjuhë të tjera të trupit që mund të japin kundërshtarin tuaj një ide të asaj që ju po mbajnë kartat. kur luajnë jetën e vërtetë nuk janë poker shumta tregon se ju mund të përdorni të përpiqen dhe të lexoni kartat kundërshtarët tuaj, lëvizjet e syve janë një nga poker lehtë tregon se është arsyeja pse disa lojtarë të preferojnë që të mbajnë syze dielli në tryezë, poker i tregon ndryshojnë me lojtarët individual disa dridhem , disa djerse kur ata janë në një gjendje e vështirë dhe nëse ju jeni pro në poker atëherë ju do të jetë në gjendje për të lexuar kartat kundërshtarët tuaj, si në qoftë se ata ishin të përballet me lart.

Playing online poker posedon pak e një sfidë, kur është fjala për poker i thotë, sepse nuk ka asnjë mënyrë për të parë kundërshtar dhe shumicën e kohës që ju as nuk e njohin njëri-tjetrin. Megjithatë ka disa pointers që mund t'ju ndihmojnë të lexuar kartat kundërshtarët tuaj.

1. përgjigje e shpejtë: kjo është një nga poker kryesore tregon kur luan online sepse ajo ju tregon shumë për kundërshtarët tuaj një lojtar i ngadalshëm për të parë mund të jetë një amator i cili nuk është në të vërtetë i sigurt nga lëvizjet e tyre, ose lojtari nuk ka një të mirë dore.

2. biseduar: biseduar në tryezë është një shenjë e dobësisë, sepse shumica e lojtarëve poker përpiqet të përqendrohen në lojë dhe kështu që nëse ky lojtar është i zënë biseduar larg atëherë ata nuk janë të përqendruar në lojë dhe në këtë mënyrë ajo mund të bëhet një shumë të madhe të them, shumica e këta lojtarë të përpiqen të imitojnë atë që shohin në TV dhe ju them se çfarë pse palosur ose t'ju them se duart e tyre, por ndryshe nga të mirat që ata të përpiqen të imitojnë ata nuk e bëjmë shumë mirë.

3. Maniacs: këto janë të llojit të pasur apo të vdesin duke u përpjekur të lojtarëve që do të shkojnë të gjitha-në me çdo lloj të dorës edhe në fazat e hershme të turneut, lojtarë të tillë janë të lehtë për vend dhe të lehtë për të eliminuar të gjithë ju duhet të bëni është të presim për një dorë të mirë dhe thirrjen e tyre të gjitha-në dhe ju do të jetë e garantuar për të eliminuar ato.

4. limper: këto janë të llojit mashtruese të lojtarët poker që ju duhet të kini kujdes nga ata do të përpiqen për të parë çdo kartë për të lira, por dele sa më shpejt që bast fillon, për të treguar vetëm kartat e tyre dele si limper fillon të bast

joetisti_

Locus omnem
Bixhozi eshte vesi qe te demton me shume se cdo tjeter.
Une s'do te desha te kisha te bej fare asnjehere me kete "sport".
Edhe kur kam luajtur me shoket per shembull bilardo, duke vene nje qerasje si cmim qe te behej loja me e bukur dhe interesante, kur kam fituar ate qerasje e kam paguar vete.

Eshte keq te te hyje ne qejf. Dhe... s'ka fituar asgje bixhozciu me i mire qe ekziston, jo me nje diletant...!

odeon

Forumium maestatis
Si inxhinjer qe i perkas pikerisht kesaj fushe sepse u bene tashme 20 vite qe merrem me sisteme te lojrave te fatit, them se kjo teme mbase do sherbeje per te dekurajuar ata qe tashme e kane ves por edhe ata qe kurioziteti i shtyn ne ngasje.

Do te doja tju beja me dije disa veçori te lojrave te fatit. Duhet te dini qe lojrat e fatit jane kryesisht probabilitet dhe pikersht probabiliteti eshte ne ate menyre qe askush nuk mund te fitoje dot shuma te medha pa ngritur bastin ne nivele te atilla rreziku qe do ta vinte me shpatulla pas muri shumicen e lojtareve.
Nuk dua te hyj ne nivele te tilla komunikimi te nivelit teknik psh algoritmet apo probabilitetit te parallogaritur.

Askujt nuk duhet ti shkoje ndermend se mund te manipuloje lojrat e fatit sepse ata qe i shfrytezojne keto lojra kane ekspertet me te mire te fushes dhe njekohesisht jane njerezit me tinzare qe mund te njihni ne jeten tuaj.

Jam i hapur per çdo pyetje specifike tuajen.

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Eshtë më se e pritshme dhe e qartë jam në dijeni të këtyre gjërave , jetojmë në epoken e parasë dhe biznesit , kuptohet që çdo gjë rrotullohet rreth manipulimeve dhe bota mbahet mbi truke , nuk mund të presesh nga pronarët e lojrave të fatit të kenë mëshire kur për qellim kanë fitimin personal. Përkundrazi për ata është joshje , kënaqesi , etje.
Tani i gjithë problemi ndahet në dy shtigje , i pari si ndikon bixhozi në aspektin psikologjik të individit në raport me veten ,familjen dhe për shoqërine.
E dyta mendoj se lidhet me instantat shterërore. Sa janë kontrollet e tyre të drejta?Më duket se shteti i kontrollon këto makineri apo jo?

Last edited:

odeon

Forumium maestatis
Sa janë kontrollet e tyre të drejta?Më duket se shteti i kontrollon këto makineri apo jo?

Kam cituar vetem pjesen tek e cila njerezit kryesisht besojne se ka nje kontroll.

Piksepari; dua te them se kontrolli sado i drejte te jete, ai mbeshtetet mbi nje aktivitet kriminal dhe ngelet nje kontroll per te rregulluar nje aktivitet kriminal, pra çfare duhet te presim me tej nga shteti qe ligjeron vjedhjen e shtetasve te tij?!

Se dyti; askush nuk duhet te mendoje qe lojrat (elektronike kryesisht) jane aq te pastra sa edhe çfare shfaqin ne statistikat e tyre te acounting&booking apo audit, sepse perceptimi i kontrollorit te metrologjise dhe kalibrimit eshte teper e lehte te manipulohet nga ekspertet e fushes, dhe perqindja e ligjshme 95%~96% qe eshte vizuale per monitoruesin eshte e genjeshtert sepse modulet jane fiksuar ne te tjera perqindje paraprakisht. (Ska asnje njeri te afte ne shqiperi qe te lexoje kodin e nje softi edhe nese une ja jap ate open source!) Ne fushen e lojrave te fatit ne shqiperi, askush nuk eshte i afte nga stafi shteteror as dje as sot!

Por le te jemi paksa "open minded" ne lojrat elektronike? A nuk e kuptoni qe aty eshte nje sistem piramidal i rregullt aritmetik? Mjafton te kuptoni qe nje slot machine ka nje perqindje te cilen do ta mbaje se s'ben dhe ju jeni te destinuar t'i jepni minimalisht ate perqindje asaj makinete? Prandaj do ju sugjeroja te rrinit larg tyre.

Nje kuriozitet per kureshtaret; ju lutem mblidhni progresivisht numrat e tastieres se rruletes nga 0~36 dhe me jepni ne fund numrin qe do ju dale ne fund, do te çuditeni nga numri perfundimtar qe do ju dale ne fund, mbledhja duhet te behet ne kete menyre; 0+1=1+2=3+3=6+4=10 dhe keshtu ne vazhdim deri ne numrin 36 dhe do shihni kush do ju shfaqet ne fund, mbase do me jepni te drejte me pas per çfare kam shkruar me lart.

Me te mira.....

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Kam cituar vetem pjesen tek e cila njerezit kryesisht besojne se ka nje kontroll.

Piksepari; dua te them se kontrolli sado i drejte te jete, ai mbeshtetet mbi nje aktivitet kriminal dhe ngelet nje kontroll per te rregulluar nje aktivitet kriminal, pra çfare duhet te presim me tej nga shteti qe ligjeron vjedhjen e shtetasve te tij?!

Se dyti; askush nuk duhet te mendoje qe lojrat (elektronike kryesisht) jane aq te pastra sa edhe çfare shfaqin ne statistikat e tyre te acounting&booking apo audit, sepse perceptimi i kontrollorit te metrologjise dhe kalibrimit eshte teper e lehte te manipulohet nga ekspertet e fushes, dhe perqindja e ligjshme 95%~96% qe eshte vizuale per monitoruesin eshte e genjeshtert sepse modulet jane fiksuar ne te tjera perqindje paraprakisht. (Ska asnje njeri te afte ne shqiperi qe te lexoje kodin e nje softi edhe nese une ja jap ate open source!) Ne fushen e lojrave te fatit ne shqiperi, askush nuk eshte i afte nga stafi shteteror as dje as sot!

Por le te jemi paksa "open minded" ne lojrat elektronike? A nuk e kuptoni qe aty eshte nje sistem piramidal i rregullt aritmetik? Mjafton te kuptoni qe nje slot machine ka nje perqindje te cilen do ta mbaje se s'ben dhe ju jeni te destinuar t'i jepni minimalisht ate perqindje asaj makinete? Prandaj do ju sugjeroja te rrinit larg tyre.

Nje kuriozitet per kureshtaret; ju lutem mblidhni progresivisht numrat e tastieres se rruletes nga 0~36 dhe me jepni ne fund numrin qe do ju dale ne fund, do te çuditeni nga numri perfundimtar qe do ju dale ne fund, mbledhja duhet te behet ne kete menyre; 0+1=1+2=3+3=6+4=10 dhe keshtu ne vazhdim deri ne numrin 36 dhe do shihni kush do ju shfaqet ne fund, mbase do me jepni te drejte me pas per çfare kam shkruar me lart.

Me te mira.....

Gjithsesi eshte interesante dhe duhen mesuar keto gjera!

Last edited:

odeon

Forumium maestatis
Pa dashur te behem i besdishem, dua tju them se bota e kumarit eshte nje bote teper e nderlikuar sepse ne te fshihen prostitucioni, pastrimi i parase, shantazhi, etj...

Eshte e vetmi sport (nese mund ta quaj keshtu) i cili ngado qe ta kthesh eshte si nata e erret.
Kam nje jete qe punoj ne kete fushe dhe perveç kenaqesise profesionale ne zgjidhjen e problemeve elektronike nuk kam provuar asgje tjeter. Ne te tilla vende shpesh sheh dhimbje sepse vende te tilla duhet te destinohen vetem per ata te cilet paraja eshte thjesht nje nocion i pakuptueshem.

joetisti_

Locus omnem
thone qe eshte shume e veshtire.
Gjithsesi po t'i viheshin per ta gjetur nje "kure" per bixhozin e per plot vese apo gjera qe demtojen, do ta kishin gjetur, ata qe studiojne qiellin pershembull dhe lene token ne meshire te fatit.

Jane njesha, por te dinin me mire se ku t'i shpenzonin energjite e aftesive te tyre!