Si të kthejmë tekstin në audio në gjuhën shqipe?

armand.h

Primus registratum
Përshëndetje Miq!
Në këtë artikull do ju tregoj një mënyrë shumë të thjeshte si të konvertojmë një tekst në audio (text to speech).
Kthimi i tekstit të shkruar në audio ose ndryshe text to speech është gjenerimi i audios të sintetizuar nga teksti. Teknologjia përdoret për të komunikuar me përdoruesit kur leximi i një ekrani nuk është i mundur.
Një shërbim të tillë e ofron një website shqiptar i quajtur Zëri.app I cili ju mundëson të ktheni tekste shqip në audio dhe gjithashtu përdorimi si pdf audio reader. Kanë më më shumë se 100.000 fjalë të rregjistruara në gjuhën shqipe, të cilat mbulojnë mbi 80% të fjalëve të përdorura gjerësisht, bën që ZERI të konvertojë tekstin lehtësisht në audio ose ndryshe text to speech reader. Shërbimi është pa pagesë deri në 500 fjalë. Ju sygjeroj ta testoni! Unë e provova dhe kam konvertuar disa poezi në audio:)
 
Top