si mundem te marr TOFEL me lek

ksalbmak

Primus registratum
si mundem te marr TOFEL me lek

...deri diku njohe gj.angleze...por per shkak te urgjeneses sime per teposeduar nje tofwel,jam i interesuar per nje tofel me lek-te holla.-

MALINA

Primus registratum
Re: si mundem te marr TOFEL me lek

VESHTIRE E KE

SEPSE NE SHQIPERI BEHET VETEM PROVIMI NDERSA KORRIGJIMI BEHET NE ENGLAND , SKA SHANSE TA MARRESH TAK-FAK, PO TE ISHTE ASHTU E MERRNIN TE GJITHE E KISHIN NGA NJE NE DIPLOME GJUHE NE XHEP.PO VETEM PER 2 VJET AMA.

UROJ QE TE KESH MUNDESI TE FUTESH SA ME SHPEJT NE PROVIM, QE TA BIEN SHPEJT PERGJIGJEN .

SHKO PYET NJEHERE ANDEJ NGA PICERI ERA SIPER, KA MATRAPAZE, MOS TE BEJNE GJE.BYE

mozaiku

Primus registratum

Qyqa qyqa... plasi sheshit ketu... /pf/images/graemlins/eek.gif
Jeni ne terezi mo?! /pf/images/graemlins/eek.gif
Thuj ishalla s'ka noj polic apo agjent verdalle qe t'ju presi me komet e para tek ai vendi, t'ju zbuloje rrjetin e ai cuni qe donte ToEFl me pare, te humbi te drejten e studimit... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bravo bravo... keshtu ju do Shqiperia... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mor cun, po ti e di qe po s'dite mire anglishten ti kot i hyn asaj valle, se gjuha eshte gjeja kryesore. Do lodhesh dyfish e s'do arrish ate qe don. Merru me anglishten nja 6 muaj te mira , shko bej ate provim e pastaj futju asaj qe don te besh. Po kur te shkosh atje, cfare do besh?! Do kerkosh rob te shkrujne esete per ty?!

MALINA

Primus registratum

TURP I MADH SHUME:)))

PSE SI I KANE MARRE SHUMICA E NXENESVE DEFTESAT E PJEKURISE DERI ME SOT?

PASTAJ SA PER GJUHEN , KANE SHKUAR NE ANGLI EDHE ATA QE KANE RUAJTUR LOPET DHE E KANE MESUAR ANGLISHTEN.

DONT WORRY ,

alinos

Forumium maestatis

Mali,
ti duhet te kuptosh disa gjera:
a)turpin e mban mentaliteti dhe sjellja. Mua s'me plas fare se si jane marre diplomat e certifikatat nga shumica ne Shqiperi. Kjo s'eshte e drejte dhe pike.
b) toefli eshte nje provim i administruar nga ata qe e kane krijuar, pra amerikanet dhe nuk blihet me leke. Ti paguan 120 dollare per ta dhene, por jo per ta marre!Per ta marre e merr vetem duke e bere mire.
c) ata qe kane ruajtur lopet ne Shqiperi, maksimumi kane ruajtur delet ne Angli dhe krahasimi nuk qendron!

MALINA

Primus registratum

PERSHENDETJE

BESOJ SE ESHTE E QARTE QE NE FILLIM E KAM CITUAR , MUNDOHU TE FUTESH NE PROVIM TE TOEFL-IT SA ME SHPEJT QE TE JETE E MUNDUR QE TA MARRESH PERGJIGJEN SA ME SHPEJT.

ATIJ MUND TI DUHET TOEFL URGJENT, POR ESHTE ABSURDE TE BEHET NE SHQIPERI.

PASTAJ SHQIPTARET E KANE AKOMA NDJENJEN E KORRUPSIONIT& RYSHFETEVE ,DERI SA TE HIQET AJO ,DO CA KOHE.

SHUME PAK QENDRA E KANE TE DREJTEN PER ZHVILLIMIN E TOEFL NE TIRANE DHE TE MOS THEM QE VETEM NJE APO DY.

regele

Forumium maestatis

Ai do te bleje Tofelin, jo TOEFL-in qe thoni ju, prandja mos e akuzoni kot! Tofeli, nuk do shume njohuri te anglishtes dhe sic e thote dhe ky shoku ketu siper, ai i ka ca njohuri te mjaftueshme per ta marre, por ja, koha e mallkuar nuk e lejon!

Ben vaki dhe behet minister ky pastaj!

maxper

Primus registratum

me sa kuptoj une, ai do nje tekst te TOEFLit prandaj mos u lodhni kot.
Shiko njehere ne ebay.com seme siguri do e gjesh.
A, edhe dicka, duhet te kesh karte debiti ose krediti per ta blere te perdorur ose te ri, si te duash.

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gifYeah, right. Tamam, meso njehere emrin, pastaj fillo te mendosh si do e marresh.

Aman se ketu ka habi e habi. Po pse o c'eshte TOEFL-i, nje kile gjalpe qe e blen ne dyqan? Common, GROW UP and face things as they are.

Nuk jam fare dakord me ate qe shqiptaret jane te prirur per ryshfete, ndaj kjo eshte e thjeshte. Se pari, TOEFL-i eshte i administruar nga amerikanet (e ka thene alinosi me siper). Se dyti, sado urgjence te kesh mor cun/goce do te te ngece sharra ne gozhde me tej, se nuk do te kesh nivelin e duhur te gjuhes. Si te duket sikur te ulesh mire e mire dhe te paguash vetem parate qe duhen per te hyre ne provim e te kursesh xhepin tend apo ate te te tjereve per nje perpjekje qe do dale bosh, sido qe te jete. </font>

cacol

Forumium maestatis

Ne universitetet shqiptare, ne te GJITHA, shiten provimet. Dhe dikush qe ka leke, diplomohet njesoj si dikush tjeter qe lodh trute mbi libra. Pra, ne Shqiperi, jepet nje titull profesional qe ka vlere te PERJETSHME nepermjet rryshfetit dhe matrapazllekut. TOEFL ne fund te fundit, eshte nje deshmi per njohjen elementare te gjuhes angleze, me vlere 2 vjecare per me teper, atehere perse te mos blihet ? Nuk besoj se gjuha harrohet, kshq meqe e kane bere si tip kontrate, pra me limit kohor, atehere le ta japin dhe me pagese. Gjeja me e rende nuk eshte deshira per ta patur dicka nepermjet lekeve, por eshte HIPOKRIZIA e disave dhe fakti qe ata qe jane Profesora apo docente, arrijne te shesin provimet! Ky eshte TURPI i vertete...

beshbossi

Primus registratum

Na rrofte ne qe lodhem trurin per vite me radhe te mesojme gjuhen e te pranohemi ne Universitete te huaja... tani edhe kete e bejne me leke ne Shqiperi. Kam idene se do behet si ne provimet e testet e famshme... Nje dite do e lene pa TOEFL ate vend te shkrete. Ehhh thuaj...

MALINA

Primus registratum

NEJSE LERENI FARE , SE U TJERR SHUME./pf/images/graemlins/angel.gif:))

KANE HALLE NJERZIT EDHE NQS NUK MUND TIA ARRIJNE DOT ZGJIDHJEN, SHPRESOJNE.

MALINA

Primus registratum

JAM SHUME DAKORD ME TY.

JO PER GJE , PO TE VJEN SHUME INAT ,KUR TJETRIT I DEL NOTA 3 E PROVIMIT NE SEZON DHE NE VJESHTE TE THOTE UNE E KAM MARRE PROVIMIN QE NE SEZON, KAM 6-LENDE TE TJERA PER TE DHENE.

HE SI THUA? PO ESHTE BERE SKANDAL.

KA PROFESORE QE NUK I MERITOJNE TITUJT SHKENCORE .

DHE JU THEM SHOQEVE dhe SHOKEVE " LERE SE I KANE MARRE TITUJT NE 1997-en
<font color="blue"> </font> /pf/images/graemlins/smash.gif

makalbks

Primus registratum

E more lalusha, akoma enveri paska len lalusha te shekullit20 ne ditet e sotme....çudi
Une thash se a ka mundesi qe mbrenda nje jave te mirret testi Tofel dhe te jipen rezultatet per ca dite(5apo9dite)ne Tiran..
Une jam shqiptare i Serbis.,,,testin ne fajle e kam marre,nuk eshte ketu puna leku por mundesia se a mundem te marr tofel pwer nje kohe te shkurt(gj.angleze e di por nuk kam pasur nevoj te marre tofel me heret)
te vjeterit na k&amp;#305;sh&amp;#305;n then,mate tri here e prej nje here... /pf/images/graemlins/smash.gif
edhe ju loexoni tre here e nese do me kuptu se çna ka te bej kjo teme...

gjithe te mira,
shqiptari i serbis...une jam ai "ksalbmak"=kosove+albania+macedonia /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

makalbks

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ne universitetet shqiptare, ne te GJITHA, shiten provimet. Dhe dikush qe ka leke, diplomohet njesoj si dikush tjeter qe lodh trute mbi libra. Pra, ne Shqiperi, jepet nje titull profesional qe ka vlere te PERJETSHME nepermjet rryshfetit dhe matrapazllekut. TOEFL ne fund te fundit, eshte nje deshmi per njohjen elementare te gjuhes angleze, me vlere 2 vjecare per me teper, atehere perse te mos blihet ? Nuk besoj se gjuha harrohet, kshq meqe e kane bere si tip kontrate, pra me limit kohor, atehere le ta japin dhe me pagese. Gjeja me e rende nuk eshte deshira per ta patur dicka nepermjet lekeve, por eshte HIPOKRIZIA e disave dhe fakti qe ata qe jane Profesora apo docente, arrijne te shesin provimet! Ky eshte TURPI i vertete...

[/ QUOTE ]
jo more lalo...
Leku nuk eshte pasuria e njeriut,dituria eshte pasuri e shpirterit... /pf/images/graemlins/booki.gif

makalbks

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
po ti mesohi njehere emrin atij provimit pastaj futu

[/ QUOTE ]
more lalush...si po duket se ty ta paskan fut... /pf/images/graemlins/lol.gif

hells_kitchen

Forumium praecox

Hahaha!

Mu me eshte dashur te kaloj ne pese linja telefonatash nga USA deri ne Hollande per tu rregjistruar per testin jo me te marresh rezultatet ashtu ashiqare sic i deshiron ti. Edhe sikur te marresh nje report per disa vleresime te fallsifikuara nuk te vlejne asgje pasi ato kane nje numur rregjistrimi te cilin e aktivizojne pas ç'do pjesemarrje te testit. Sigurisht nuk eshte test dhe shume i veshtire pasi shumica e studenteve ne USA e marrin ate si nje mjet per te menjanuar testin me te vertete qe te vret SAT's ne pjesen e anglishtes.

P.S. Per ate test duhet te verifikohesh me nje numur sektret ETS gjithashtu me nje ID ne vendin ku banon dhe pashaporten e shtetit qe zoteron.

Te prifte e mbara!

MALINA

Primus registratum

LERE SE MA HOQE TRURIN ME KETO IRONITE E TUA.

/pf/images/graemlins/angel.gif/pf/images/graemlins/angel.gif:))))))))))))))

PO KANE HALLE NJEREZIT , CA T`IU BESH./pf/images/graemlins/angel.gif))