SI MUND TE KRIJOHET E STRUKTURA E NJE BIZNESI NE REALITETIN KULTUROR SHQIPETAR
kam parasysh ketu se te gjithe i njohim struktuarat organizative tipike
funksionale
divizionale
matriciale
organizimi ne forme ylli ose rrjet
pervec ndryshoreve hard si struktura, sys operativ etj egzistojne e jane shume te rendeshishme eshte disa ndryshore soft qe duhen patur parasysh ne krijimin e struktures si
estetika
etika
rraportet e pushtetit
dhe kultura
kjo e fundit ndikohet nga historia e organizates por edhe nga kultura e ambienti ne te cilin operon organizata e vlerat e shoqerise
kam parasysh ketu preferencat e shqipetareve ne lidhje me varetesine hierarkike
me cfare syri shihen eproret?
cfare niveli ka deshira per autonomi e per te marre vendime?
sa te zhvilluar jane sistemet formale te komunikimit ne mendjet e personave (jo vetem ne letra)?
mendoj se analiza duhet filluar domosdoshmerisht nga epoka e ekonomise se centralizuar dhe renia e saj
cfare ndryshimesh solli ky falimentim i sistemit te centralizuar (hierarki e theksuar) ???
nevoja per autonomi dhe gjendja aktuale e mungeses se theksuar e koordimit ne shoqerine shqipetare.
po me pare duhet sqaruar se cfare kuptojme me kulture organizative ne diskutimin tone.
...
kam parasysh ketu se te gjithe i njohim struktuarat organizative tipike
funksionale
divizionale
matriciale
organizimi ne forme ylli ose rrjet
pervec ndryshoreve hard si struktura, sys operativ etj egzistojne e jane shume te rendeshishme eshte disa ndryshore soft qe duhen patur parasysh ne krijimin e struktures si
estetika
etika
rraportet e pushtetit
dhe kultura
kjo e fundit ndikohet nga historia e organizates por edhe nga kultura e ambienti ne te cilin operon organizata e vlerat e shoqerise
kam parasysh ketu preferencat e shqipetareve ne lidhje me varetesine hierarkike
me cfare syri shihen eproret?
cfare niveli ka deshira per autonomi e per te marre vendime?
sa te zhvilluar jane sistemet formale te komunikimit ne mendjet e personave (jo vetem ne letra)?
mendoj se analiza duhet filluar domosdoshmerisht nga epoka e ekonomise se centralizuar dhe renia e saj
cfare ndryshimesh solli ky falimentim i sistemit te centralizuar (hierarki e theksuar) ???
nevoja per autonomi dhe gjendja aktuale e mungeses se theksuar e koordimit ne shoqerine shqipetare.
po me pare duhet sqaruar se cfare kuptojme me kulture organizative ne diskutimin tone.
...