Si mund te beje nje torte me pak materiale?

GJENERALI

Primus registratum
Si mund te beje nje torte me pak materiale?

ej o goca dhe cuna
me vajti mendja te gatuaj nje torte kot per qejf po sdi si ta bej.na thoni ndonje me pak gjera se pertoj te dal te blej tani /pf/images/graemlins/laugh.gif

Re: Si mund te beje nje torte me pak materiale?

/pf/images/graemlins/laugh.gif porosite tek Akropoli,por jo ate me Borebadhen se e kam zene une... /pf/images/graemlins/tongue.gif

GJENERALI

Primus registratum

ehuha une dua ta bej vete /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bukuroshja

Primus registratum

GJENERALI!
Per ty me te mirat do shpiki shkenca.

Turte e pregatitur me pak gjera per gjeneralin:

Medoda e embel:

Ne se ke miell ne shtepi mer miell edhe hidhi sheqer ne se ke sheqer edhe pastaj hidhi uje ne se ke uje po ke veze shtoi edhe nje koker ose dy sipas kopracise sate.
Trazoje po se te doli e holle s'ka gajle.
Pak vaj edhe vazhdo trazoje.
Lyej tepsine me vaj edhe pastaj hape furren me korend dhe fute ne furre ne temperaturen 350 crade ne se nuk keni korend bej nje zjarr perjashta me shkarpa dhe piqe ne nje ene balte te mbukuar me kapak.

Po se ju ka mbetur ndopak sheqer dhe ju pelqen sherbeti merni uje dhe sheqer edhe zijeni edhe pastaj ja hidhni qullit te pjekur pasi e keni hequr prej furre e keni prere ne copa dhe e keni lene te ftohet lereni pak sa ta pije dhe gati per ta ngrene

Metoda e kripur:

Merni disa kore buke te mbetura dhe merni pak shellire te djathit dhe pasi e keni hedhur shelliren ne nje tas hidhini brenda copat e bukes se thare ose te mbetur dhe gati per ngrenje.

P.S. : ne se keni pak kos mund ta holloni me uje por me e shijshme kur e holloni me qumesht dhe e perdorni ne vend te shellires se djathit.
Ne kete rast mire do te ishte qe buken e perdorur ta kishit te fresket dhe te thekur.
Buke misri do te ishte edhe me e shijshme e thekur ose e ngrohte porsa dale nga furra me llalen e kosit me qumesht.

/pf/images/graemlins/laugh.gif Metode tjeter
Mer nje cope buke te thekur ,hidhi siper pana dolce,me pas ca pikla receli,dhe ne fund shurup cokolate,mund ta zbukursh dhe me ndonje frut siper si rrush,luleshtrydhe....e ca te kete qefi ty..
te befte mire torta /pf/images/graemlins/laugh.gif
ps:receta eshte vetem per nje racion,se nuk ma do mendja ta haje tjeter kush kete,... :devil:

GJENERALI

Primus registratum

ahahahahahaha sa kamq esh mi goca jam dhi fare ahahahahahahahahahhahahahahahahha :lol: :lol: :lol: :lol:

nuk eshte puna se nuk kam veze dhe uje /pf/images/graemlins/laugh.gif po pertoj me u perly me 100 gjona /pf/images/graemlins/laugh.gif nejse po iki te blej nje torte 6000 lekshe /pf/images/graemlins/laugh.gif

mostro

Putraku

Gjeneral merr 500gr niseshte misri,hidhi dy luge vaj,dhe tre veze te kuqe te porsa bera.Trazoje fort ne zjarr dhe shtoji nji luge rrecel fiku ose qershie,dy gota qumesht te zier,dhe trazoje deri sa te behet si leng i trashe.hidhe ne nje tepsi qe te marre forme dhe veje prape ne zjarr,kur te arrije si ne ngjyre te kuqe,trazoje fort fort dhe pije lali se ka per te te bo mire..

GJENERALI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] Gjeneral merr 500gr niseshte misri,hidhi dy luge vaj,dhe tre veze te kuqe te porsa bera.Trazoje fort ne zjarr dhe shtoji nji luge rrecel fiku ose qershie,dy gota qumesht te zier,dhe trazoje deri sa te behet si leng i trashe.hidhe ne nje tepsi qe te marre forme dhe veje prape ne zjarr,kur te arrije si ne ngjyre te kuqe,trazoje fort fort dhe pije lali se ka per te te bo mire.. [/qb]
ahahahahaha te me zeje ndonje diarre mua /pf/images/graemlins/laugh.gif