Si mund ta patentoj idene time?

Gerberjes

Primus registratum
Une mendoj qe e kam nje ide te shkelqyer qe nuk eshte bere me pare dicka e tille, andaj isha i interesuar qe ta shikoj mundesine e patentimit. Nuk gjeta ndonje info tjeter pervec kesaj nga Hajdin Sejdia. Mirepo nuk po e di se a ben qe te patentohet perderisa aj0 eshte ne fazen ideore dhe nuk eshte e realizuar. Poashtu realizimi i saj do te merte shume kohe dhe investim.

 

gurax

Pan ignoramus
Idete nuk mund te patentohen, dicka e tille nuk ka kuptim. Nje ide eshte nje mendim dhe eshte absurde te flitet per patentimin e mendimeve.

Patentat kane te bejne me shpikjet, me implementimin real te dickaje, qofte kjo dicka edhe nje ide. Potencialisht, e njejta ide mund te implementohet nga cdo njeri sipas nje menyre qe eshte e vetme per cdo njeri. Cdokush prej tyre mund te patentoje menyren, mekanizmin e tij, por nderkohe te tere jane duke u marre me te njejten ide.
 

lojrafationline

Primus registratum
Ne momentin qe ke nje ide e implementon ne nje produkt dhe pasta licensen produktin, apo regjistrohesh per copyright nqs eshte dicka e shkruar.
 

Eléonoré

Valoris scriptorum
Idete nuk mund te patentohen, dicka e tille nuk ka kuptim. Nje ide eshte nje mendim dhe eshte absurde te flitet per patentimin e mendimeve.

Patentat kane te bejne me shpikjet, me implementimin real te dickaje, qofte kjo dicka edhe nje ide. Potencialisht, e njejta ide mund te implementohet nga cdo njeri sipas nje menyre qe eshte e vetme per cdo njeri. Cdokush prej tyre mund te patentoje menyren, mekanizmin e tij, por nderkohe te tere jane duke u marre me te njejten ide.

Gjashte cifute qe ndryshuan historine.

Moisiu tha: E gjitha eshte LIGJ.
Jezusi tha: E gjitha eshte DASHURI.
Marksi tha: E gjitha eshte PARA.
Rokfeller tha: E gjitha eshte TREGETI.
Frojdi tha: E gjitha eshte ne KOKE.
Ajnshtajni tha: E gjitha eshte RELATIVE.


El
 
Top