SI ka lindur muzika??

kupidi

Primus registratum
SI ka lindur muzika??

me thoni edhe mua se as une nuk e di /pf/images/graemlins/cool.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

kupidi

Primus registratum
Re: SI ka lindur muzika??

LoooooooooOOOOOOOOOOooooooooooooooL /pf/images/graemlins/wink.gif shume e qarte.

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ideja e temes eshte shume e bukur, por hapja le shume per te deshiruar. Megjithate, le te shpresojme qe vazhdimi te jete disi me i mire.

Mund te them qe perveç deshires natyrale te njerezve per te imituar melodite si ato te zogjve, por edhe venia ne kenge dhe shtimi i melodise me vone jane fillime te muzikes.

[/ QUOTE ]

ne fjalen MUZIKE si dhe ZOG gjejme te njejten rrenje, fjalen =&gt; ZE
tek fjala AMAZON po njesoj.
tek fjala MUZE njesoj.
tek ZHURME po njesoj

edhe tek fjala MIZE po njesoj.

pra muzike do te thote ZE ose lloj zeri, ze i perpunuar per qellim emocional.

kupidi

Primus registratum

Muzika.Une them,dhe mendoj,se eshte pershtatja e notave tingujve dhe zerave ne menure te pelqyeshme per veshin e njeriut.Kjo eshte mendoj une.Pastaj si ka lindur nuk mund te jap nje shpjegim te sakte per kete.Ndoshta te paret tane,nga "nevoja"per t'i bere rituale perendive qe besonin,(kjo sepse shume fenomene natyrore nuk mund te shpjegoheshin,dhe njerezit thoshin se e ben nje gje te tille perendia) benin kurbane dhe kendonin ne emer te tyre sipas menyres se tyre.Me vegla muzikore te sajuara aty per aty.Me vone,u pa se kjo ishte nje menyre e bukur e te shprehurit te fjaleve me muzik e melodi,dhe u perparuan shume gjera.Si menyra e kendimit,veglat muzikore,deri ne lindjen e notave dhe pentagramit.Ky eshte mendimi im loool /pf/images/graemlins/cool.gif