Si e shpreh identitetin tënd Shqiptarë,në raport me të huajt?

Triumfi

Primus registratum
Si e shpreh identitetin tënd Shqiptarë,në raport me të huajt?

Cdo popull,flet per identitetin e tij kombetar qe ka,dhe e shpreh ate ne forma te ndryshme ...

Po ne Shqiptaret,si e shprehim identitetin tone kombetar ?

Me dashuri,per Shqiperine dhe Shqiptaret! :wave:

Triumfi

Primus registratum
Re: Si e shpreh identitetin tënd Shqiptarë,në raport me të huajt?

Une u flas per mjerimin dhe vuajtjet qe ka perjetuar kombi yne,pastaj u rrefej,se cfar duam dhe duhet te kemi ne Shqiptaret !! /pf/images/graemlins/smile.gif

jim_albanian_morrison

Primus registratum

une e shpreh duke pershkruar traditat e bukura qe ne kemi,karakterin qe ne kemi dhe deshiren qe ne kemi per te ecur perpara.te jesh shqiptare do te thote te jesh krenar per vendin tend dhe une jam te jesh bujar dhe te jesh i sjellshem gjera qe une mundohem ti bej.

samanta

Primus registratum

Vetem permes personalitetit e kultures sime,se traditat tona shpesh do i gjenin te cuditshme.

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga samanta:
[qb] Vetem permes personalitetit e kultures sime,se traditat tona shpesh do i gjenin te cuditshme. [/qb]
te cuditshme por te cmuara ama.dhe personaliteti krijohet ne baze te traditave te pakten per mendimin tim.

Triumfi

Primus registratum

Samanta,
po don me thon,se paraqet nje kultur jo shqiptare per te treguar se je Shqiptare e tipit modern !!? /pf/images/graemlins/laugh.gif

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Triumfi:
[qb] Samanta,
po don me thon,se paraqet nje kultur jo shqiptare per te treguar se je Shqiptare e tipit modern !!? /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Jam njeri kaq dhe bej te pamunduren per me shume.E pavarur dhe me guxim por jo e kalibrit qe ti kujtove :shrug:

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Qe te shpreh mendimin tim tek kjo teme, dua te nisem nga nje shprehje:

"njeriun e bene shpirti dhe ndergjegjia, e paraqet sjellja, e vlefteson puna."

Duke u nisur nga fakti se guri i rende peshon ne vend te vete dhe te jetosh jashte vendit tende je nje HIC ne sy te vendasve, njeriu mund ti krijoj vetes nje pozite te mire ne nje vend te huaj vetem me sjellje dhe me pune. Nese vertete nuk te mungon sjellja, respekti per te tjeret dhe je i drejte e punetore do te kesh mundesi te te afrohet dikush dhe ti tregosh se kush dhe cka je si komb si popull, vlerat e tua kombetare etj, etj.
Pra mendoj se vetem me SJELLJE me PUNE e RESPEKT e tregon indenitetin tende.
Sa i perkete KULTURES ( apo me thene me thjeshte TRADITES), edhe kjo eshte nje gje ne vete, sepse mendoj se secili vend ka kulturen (traditen) e tij dhe edhe me ane te kesaj mund te identifikosh veten ne nje far menyre.

Joy

Primus registratum

Mua me duket se traditat tona pothuajse po zhduken te gjitha...
E them kete me keqardhje. /pf/images/graemlins/frown.gif

edy

Primus registratum

nuk eshte mir te vjedhesh temat e te tjereve e pastaj ti quash te tuat, ky nuk eshte virtyt shqipetar meqe po flisnim per shqipetaret apo jo?

Joy

Primus registratum

Me ke e ke E2?

renata

Forumium praecox

e shpreh me te qenit femer e larte(duke lene menjane modestine)e virtytshme dhe me moral...karakteristika qe FEMRAT shqiptare i kane,e theksoj ketu femrat,duke e perdorur kete emer jo thjesht si tregues te gjinise por te madheshtise dhe respektit qe duhet te ngjalle...

crazy

Primus registratum

duke u thene qe shqiptaret jane nje popull me kulture dhe virtyte e duke qene gjithmone krenare qe jam shqiptare e kur me thone ndonjehere qe nuk dukem si shqiptare,u them pse kane gje brire ne koke shqiptaret? /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Belinea

Primus registratum

Me pashaporte !! lol

PO ca identiteti do shprehmi ne aman... une per vete them ,se shqiptaret jane njerez te mire , te dashur , te vuajtur , puntor ... vec politikanet i kemi maskarenj ne /pf/images/graemlins/wink.gif

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga samanta:
[qb]
Fillimisht postuar nga Triumfi:
[qb] Samanta,
po don me thon,se paraqet nje kultur jo shqiptare per te treguar se je Shqiptare e tipit modern !!? /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Jam njeri kaq dhe bej te pamunduren per me shume.E pavarur dhe me guxim por jo e kalibrit qe ti kujtove :shrug: [/qb]
samanta duhet te jesh shembull i kultures shqiptare pasi e mban veten shume atdhetare,dhe te jesh shembull i kultures shqiptare do te thote te jesh shume larg europes ne mendime dhe veprime nese e ben kete,te quaj edhe une te tille(atdhetare pra).

alket muskaj

Primus registratum

E si mund te shprehet identiteti inje populli!Besoj te gjithe ne tregojme anet e mira natyren e mbrekullushme qe kemi kulturen e lashte e te pasur muziken,njerzit,gjuhen.Edhe une kushtu bej.