JASHTE KISHA GREKE NGA ATDHEU YNE!!! JASHTE!
[me falni per gabimet ortografike]
Pershendetje,
[TITULL]
KISHA GREKE DUHET TE ZHDUKET NGA SHQIPERIA, C'DO FE DUHET TE ZHDUKET, OSE TE PAKTEN
TE KENE NJE PERFAQESI KREJTE SHQIPTARE!!!!!!
[/TITULL]
[PERMBAJTEJE]
1. RREZIKU! I KISHES GREKE NE SHQIPERI
2. RREZIKU I PERRALLAVE TE FEVE PER SHOQERINE
3. SI DO CLIROEMI NGA SEMUNDJA MENTALE E FESE
[/PERMBAJTEJE]
1. ********* RREZIKE! TE KISHES GREKE NE SHQIPERI **********
- Une jame kurioz kur do shporret kisha greke nga Shqiperia (di une pse e them
greke dhe jo ortodokse!)
- A nuk eshte ajo nje fole gjarperinjesh, nje vegel e shtetit grek, qe
kthen Shqiptaret ne besimtar ortodox me pasoj ta kene me te veshtire te shikojne
paster se sa dinake eshte kisha edhe ku ajo synon ne Shqiperi.
Por me falni! ca vegel e shtetit grek them une, ku pyet ajo per shtetin greke. Ohu, sa here
ka bere lufte kisha me shtetin! E kush e di se sa here kryepiskopi christodoulos,
ka folour per "atdhete e paharruar"! Ajo eshte shtet brenda shtetit, nje ze te nxjerri
dhe ja fanatikat ortodox ne rruge, kunder qeverise greke, kunder papes, kodid da vinci
etj. Ah ca me kan pare syte!!!
Besomni gjeja e fundit qe intereson kishen eshte shpetimi i shpyrtit ne njerzve,
paraja, fuqija ideologjia dhe NACINOALIZMI jane prioritetet.
- Kur do zhduken keta njerez me roba te zeza, fjalimet e te cileve per zotin, shoqeroen
me flamura grek mbi tryeze a neper duar (shqiptaresh disa here kam frik!)
- A nuk e kuptoni, se sa me rrezik eshte ekzistenca e kishes? Ajo ben vellezerit tane
per vete, me tani nuk jemi si me pare "ik orre, ca zot e budalleqe!". Me tani kisha greke
ka perkrahjen nga brenda (eshte futur amriku ne keshtjelle) nga vete shqipetaret, a nuk
eshte kjo nje tragjedi? Per te mbrojtur identitetin tone si Shqiptare nuk mjafton te
ndeshemi me kurthet greke vetem por tani kemi per balle edhe vellezerit tane te ypnotizuar
nga Krye-Mjeshtri Anastasios.
** Ku po shkojme si kombe,
-ne ushtrine greke ka pasur dhe raste qe kendojne "kemi nje moter qe e quajne vorjoipiro,
nje dite do ta marre e do tju ... motr.. a nen.. shqipetarve".
-Vete presidenti i demokratis tha pa pik ngurrimi, " ... vorjopiri i skllaveruar ...".
-Qe ne fillore nxenesit, krijojne enderen per te marre gjysmen e shqiperise.
-E dhe vete me kaq propagand qe kame ngrene jam pyetur si eshte e mundur ti kemi marre
tokat greqise, e ta kemi sulmuar ne 40-en e ti kemi shkaketuar gjithe keto te keqija.
Por kaq, se kur lexon anen tjeter neutrale (qofte angleze, gjermane etj) duket se gjerat
jane shume large ketyre besimeve greke.
-Ka parti greke qe kerkojne, autonomin e plote te jugut Shqipetar!
- edhe le ta le te kaluaren per arsye se dua te shikoje perpara por edhe sepse nuk
jam historian.
Vertete eshte mire te perparojme e te jemi mire me gjitonet, por a quani
ju perparim te vrapojme si kope me dhene neper kisha, te vrapojme si dele ne gojen
e ujkut grek qe zakonin nuk e harron! E kam ndjenjen se keto munde te krijojne
ndjenja nacionalizmi por besomni nuk eshte ky qellimi im. Nuk kame gje me greket, por
e kam me qendrimin e tyre qe nuk do te kuptoje se kush do qofte historia kjo toke tani eshte
shpija jone, nuk kemi shpi tjeter qe ta leme kete toke ta domiojne greket me roba te zeza.
Edhe makina qe udheton ne kohe te zbulohet, e te tregoje se te gjitha jane greke
mua pak me intereson sepse:
UNE TANI GJIROKASTREN KAME SHTEPIN TIME, UNE JETOJ TANI DHE JO DJE, KUR TI KE NJE SHTEPI
NE ATHINE DHE VJEN TE BEHESH SI DOMINUES NE TIMEN NE GJIROKASTER KU U LINDA NUK DUHA TJA
DI PER HISTORI, TE NDJEK ME SHKELMA!
I them keto se nuk nuk dua te tregoemi, kaq naiv, edhe te na bejne greket per budallenj,
se besomni kete mendojne shume veta per ne, se jemi budallenj prej verteti! mendojne se
dicka te ndryshme ka DNA-i jone ne qeliza. ... "ti duhet te kesh gjak grek qe je i hedhur"
me tha nje grek! dikur. Me nje fjale deri sa sje budalla, nuk je dhe shqipetar! Por nuk
kane faje ata, edhe ata viktima jane ashtu jane mesuar. Njeher ne nje bisede u hodha dhe
thash se shahun e zbuloi nje persian, dhe ja greku: "ik orre pa tjeter do kete pasur
ndo nje gjysh greke!" ajde fol ti. Jo une nuk fola fare. Por le mos te ngelemi te keto
specifiket nuk kane shume vlere, thjeshte dua tju tregoje mendimet qe ka nje pjese prej tyre.
Greku mbin rrenje te perhershme ne Shqiperi dhe o nene ajde shkuli ato me, ajde
shkule me Anastasion, direkt fshes emigrantet, trazira, sabotime, gjykata e hages, ju
na keqperdorni minoritetin, duam autonomi, do ju bejme kete e ate e nuk mblidhet me!
Lere pastaj barazimin ortodox = grek, nikos, kosta, vasil=grek. Greket i kane aq ne
gjake fene sa akoma me thone "... po pse ke probleme me dokumentant ti je pagezuar grek,
nuk je grek tani? ...".
O nene xhani, shiko ca shprehje, "ti je pagezuar grek = esy exeis vaftistei ellinas".
Keshtu o cuna kjo puna me fene, eshte nje kancer i gjalle, eshte nje tomor ne koken e
besimtarit qe nuk operohet. Eshte rrezik per identitin tone.
Po mir ore, do thuash ti, ca te ka zen ty me ate identitetin, ja dhe e humbe ca u be?
Po si ca u be mor vella, une te them ja s'pata fatin! ta humbas. Eshte si ajo qe themi
disa, po ne qofte se nuk vdes dhe ngelem sakat, ca te bej?
E pra, po nuk e humba dote e te fikem fare si komb, ca behet, ca behet po te ngelem me
gjysem identitet, qe do te thote:
>>>>>>>
te kem nje tjeter te me thote ca gjuhe do flas, ku, kur dhe si do e flas! te mos jem
dot i barabarte, e te kem nje tjeter mbi mua, e mos te kem nje cope toke ku te ndjej
se jam i lir, i barabart i pavarur (mos kini frik nuk me zuri syndromi i poezis)
edhe te beje c'fare te duha, te therras me fuqi se jame Shqipetare! A nuk preferon te
vdesesh me mire!
>>>>>>>
Ca te them me, ajde foli ti besimtarit shqipetar qe i eshte futur frika e zotit ne koke, edhe
na ku ka kishe kryqin direkt! ajde prit ti te mbrosh identitetin (identity) me keta njerez.
Kisha te merr mendjen, me qindra familje greke kan humbur femijet te cilet thone nena
dhe babi im eshte prifti dhe mbyllen ne monastir duke i falur gjithe pasurin monastririt.
Jane bere edhe emisione ne televizionin grek, nena qan nga malli dhe zullapi ju thote
prinderve ajde .... po pkeshtu pa ekzagjerim!
2. ********* RREZIKU I PERRALLAVE TE FEVE PER SHOQERINE **********
Por e keqja nuk mbarron ketu, per shqiperine. Nuk jane vetem rreziqet e identitetit.
Feja (c'do fe) kjo kolere, kjo parazit, (hej mos u ndizni nuk po shaje zotin
po shaje fene, do isha budalla te them se ka apo nuk ka zote. Une them nuk e di nuk me
intereson, dhe jetoje sikur ai te mos ekzistoje) ky virus me paraqitje magjepse dhe nenshtruse,
ky kancer i fuqishem permban me qindra rrezike SUPER REALE per shoqerine shqipetare
(si dhe per c'do shoqeri tjeter). Por valle perse i them rreziqe, ato nuk jane fare rreziqe
sepse rreziku permban nje far probabiliteti, ato te keqija jane pasoja reale e te pa
shmangeshme!!!
- ka libra (te asaj kohe dhe te rinje) shkencore e shume serioze qe ven ne dyshim seriozisht
perrallen e fese! Por un nuk dua ta beje kete nje monolog, UNE DUA TJU VE NE DYSHIM PER
FENE DHE TE KERKONI VETE ME MIR SE SA TJU BIND UNE DUKE U BERE SI ATA ME ROBA TE ZEZA!
*** Vete kam qen pak besimtar, jame pagezuar ortodox 16vjec, kam qen ne kamp fetar te nje
dege qe quhet - evangjelistes, kam njojtur njerez nga shume dege te kristianizmit, kam
njojtur greke ortodoxe me fanatik se bin landen, te cilet urrejne geqine e lashte, mermert,
zjarrin, papen e romes ... e lere mos e pyet ca mizerje!!!!
*** Kerko dhe meso si shkaterroi greqin kisha, nga sandalia e filozofia e sokratit kaloi
te mizerja dhe kafsherija e jorgaqit dhe e micos.
**** Ca deme pesuan monumentet mahnitse (mos me quani filogrek, nuk jam, kam bere shume lufte
me veten mos te ule me koken kur them se jam Shqipetar, ne ketu ne greqi e dime! ore une me tani
para kokes, para familjes, para atdhehut nuk ve tjter, jo se jam me i miri por se kjo gje
qe te vesh veten mbi te gjitha ka nje rendesi speciale!!!) te greqise se lashte.
*** Sa gjak eshte derdhur edhe derdhet per fene! "luftoja kosovaret per ndere te Panagjise
thoshte nje ushtar grek me pagese ne jugosllavi, tek nje emison tek ET3 po nuk gaboj"! Serbet
vllezerit tane, thoshnin greket, perzun nje gazetare hollandeze pse zuri ne goje milloshevicin,
vet drejtori i agjencice se lejmeve te athines pranoi faktin se me qellim as edhe nje
here nuk ishte shkruajtur per hakmarrjet e serbeve por vetem shkruej "kosovaret dogjen, vrane
bene ...". Dhe te gjitha keto se serbet nuk jane musliman. Greket jane trguar kaqe ipokrit,
kundershtojne ameriken per irakun, por per masakrat e bosnjes as nje fjale, sepse intersi
i grkut lidhet me serbin dhe jo bosniakun.
** Shikoni historine, rolin e kishes ne te, perralla e fese eshte kaqe e madhe sa ne
jemi futur brenda e nuk e kuptojme dote. Kerko sa te duash, kur nuk do e gjesh pyllin
kur je brenda ne pyll, dil jashte dhe ja ja ku duket pylli!!!
*** Ndiqeni historine, sa fe kane vdekur, sa zot kane vdekur, por para se te vdisnin ato
fe a nuk ishin besimtaret e tyre te betuar the besim deri ne palce????!!!. A nuk te vrisinin
per zotin e tyre!!!???
Kisha nuk ishte ajo qe kundershtoi kopernigo dhe galileo, dhe ja ku kisha doli genjeshtare!!!
Por per fate te keqe ata besimtare injorante nuk jetojne tju plasesh globin plastik ne
koke, na o budalla rumbullako-vezore eshte toka!!!
Para disa vjetesh kisha qe shume puritane, dhe kjo eshte rruga thoshnin besimtaret, a nuk
te vjene ti kapesh prej gryke "metaforikisht" ata budallalenj e tju thuash ku e keni
FJALEN E KISHES TE PA TUNDUR, pse ju tradhetoi kisha dhe e ndroi pozicionin, a nuk eshte
kryepiskopi ai qe thote hajdeni ne kishe me vethe, me xhinkse te shqitura, me xhel ne koke
e si te doni! A nuk eshte kisha greke (ne greqi te pakten) parajsa per c'do mashkull te etur!
Plot kofshe, gjokse, string dhe tanga. Edhe ne klub vishen me serizosht madje!!! E pra
c'fare eshte kjo Kishe E Vertete qe ndron gjithomne fjalen, qe kapet ne gabime!
Zgjohuni kishen e beri njeriou jo zoti. Nuk erdhi zoti te thote vish ti episkop nje stoli
floriri me vlere mira euro.
Kisha eshte nje institucion krejte komerciale, pa dhune, por vetem me kontrollimin
e mendjes ajo na zotron.
Krueni po ja u mbane, te mplekseni me fene! Po tu fut idea e zotit ne koke, frika se del
nga rruga e tije nuk te iken kurre nga koka!!! Ajo frike eshte arma me e madhe e kishes,
truri i njeriut nder frike, fanatizem, injoranci dhe naivitet mundet te komandohet krejte
lehte. Kruaje po ta mban me fene, loja eshte e pa barabarte. Populli gjate shekulleve,
ka qene pa shkolle! por fetaret me shkolle, gjate shekulleve feja u nderrua, u permirsua,
u be forte, u filtrua dhe pesoje c'do ndryshim per te rezistuar dyshimet qe dikush munde
te paraqese. Vetem pak here kisha humbi (kopernigo, galileo ...).
Kruheni ti futeni fese dhe pastaj te dilni. Shume e veshtire feja ka "arme" te tmerrshme,
radio, televizion, ikona me piktura mahnitse qe te marrin mendjen dhe te thone ku vete,
mos u largo hidh ndonje leke!!! Ule koken budalla, puthem, ndize qeriun. Armet jane te
tmershme feja ka kisha madheshteore qe te nenshtrojne, " uah shiko ca kishe, sa e madhe
jo ore ti ka zot pse te gjitha keto kote jane", thote besimtari i varfer.
Keshtu e peson me friken, ... be kryqin se te denon zoti ... mos e kritko priftin se te
shikon zoti ... beje kryqin, prehu (english: pray) per zotin para bukes se te shikon nga larte ...
e ik orre tutje qe do falem e do prehem per zotin, SHQIPETARI NJE ZOT KA, FAMILJEN DHE
ATDHEUN. Une i falem vetem nenes qe me beri koken dhe prapanices time qe shkrine gjith diten
ne maje te motorit ne mese te trafikut qe te nxjerre lekun e te ha buke!
** Mendohuni ka me qindra fe, dhe secilia thote une jame e verteta. Ej o besimtar pa dil
pak nga pylli, shiko gjerat nga larte: James=protestand, micos=ortodox, agroni=mysliman,
mahmuti=sinit, kamali=indious, jhon=kish a jakobit etj. Te gjithe keta jane te ndryshem,
por te gjithe thone se une jame e verteta, a nuk eshte kjo absurde, a nuk jane te gjithe
keta (ajde njeri te shpetoje) ne nje fe perralle!!!
E po mire do thuash ti po si kur te ekzistojne te gjithe keta zot, edhe te gjitha fete
te jene te sakta.
Ne rregull, po ekszistojne te gjitha, atehere prape jane perralle sepse njera hedh
poshte vertetesine e tjetres!!!!
*** Vete librat e kishes jane kontradiktor, shume fakte pershkruhen ndryshe oso jane krejte
absurde!!! Kisha (me nje fjale njeriou!!! pas krishtit!!!) zgjodhi nga nje ser librash ato
qe ajo deshi dhe ndertoi kishen.
*** Ypokricia teperon ne kishe, prifterit shumica per mua (pakica per disa) synojne vetem
per leket, dhe pushtetin. Ata kane miljarde jo miljona, me dhjetra here jane kapur ne
orgjie seksuale, vete televizori greke i tregone, vete arkiepiskopi si nje karragjoze
del edhe mbrone te drejten e priftit te mari leke per ti hedhur uje te shenjte??? makines,
motorit, bicikletes, shpise, dyqanit, dhe b.y.th.e.s te besimtarit!!! Me miljona leke per kishen,
mira kisha, pasuria e kishes arine ne stratosfere. Rastet specifike nuk kane te mbaruar, per fate
te keqe nuk do vonohet dita kur fytyra komerciale e kishes do shfaqet edhe ne shqiperi.
Nuk me harrohet kur pronarin tim greke (fantastik njeri, si bie njeriu ne qafe), fotograf,
e moren hoshe po hoshe!!! prifterinjte ne kishen Agios Panteleimon ne rrugen Pipinu ne Athine,
dhe pruren fotograf te preferences se tyre. Me lini thoshte i shkreti, kam kontrate me klientin,
erdhi ne dyqan dhe me kerkoi, kjo eshte puna ime, keshtu behet...po ku degjonin prifterinjte,
apo nuk jane ata nga dy metra dhe me barkun na nga te ngrenet. C'do kishe eshte nden urdherin
e priftit, nje kishe te mere 5 lek per servise tjetra 10, keshtu eshte tregu! (Kur ata
nuk kane te drejte te marin leke, spse kane rroge). Por edhe per kete a ka pergjigjen kisha,
"e po mir tani ju vini ne kish per zotin, jo per priftin, mos ju vini re ketyre fenomeneve"
thone prifterinjte. Hajdutet, qe theren neper vareza kush do kendoje me shume te vdekur,
qe te fitoje leke.
3. **************** SI DO CLIROEMI NGA SEMUNDJA MENTALE E FESE ************************
**** Nuk akuzoj ate qe mbane besimin tek zoti ne zemer e ne shpyrte si nje gje personale,
sic eshte! por akuzoj ate qe e ben besimin nje themel, nje bazament te ndertohet nje
institucion qe quhet fe, i cili jo vetem kalon kufinjte e asaj qe themi ceshtje personale,
por ka edhe nje ndikim tragjik ne te gjithe shoqerine!
**** Eshte absurde, nje vleresim statistik sic eshte besimi, te dominoje mbi nje gje reale
sic eshte jeta jone! E pra mundesia - probabiliteti se zoti ekziston e heq jeten e njeriut
, nje gje reale, prej hunde. Probabiliteti mbi realitetin, ku kemi arritur.
**** Por une nuk dua ta luftoje ashper besimtarin, vetem me argumente dhe prova. Dhe vete
kame qene pak besimtare, dhe e di si eshte frika, deri sa te vdesesh (pa perjshtim) ti
do luftosh me te, here do ritet e here do iki. Dhe sido mos kur te zene probleme vete
dhe perplasesh tek zoti, te pakten mbani zotin ne zemer dhe mos lejoni dike ti japi
fytyre dhe tju shfrytezoje! Si benin baballaret tane pa zot!
Qe te clirohemi duhet te hapim pake horizontin tone, qofte me lexim librash, qofte me studjim
jo lexim! gazetash, qofte me biseda ose me c'do menyre tjeter.
Duhet te kuptojme c'fare eshte besimi edhe frika! ja mendohuni, s'ka mundesi dikur u gjendet
ne nje rrugice te erret, ne nje pylle naten ose diku ku ju krijoej frike. Ja kujtouni,
ose ja imagjinoni, si reagon truri, a nuk nxjerre nje sjellje pa llogjike, a nuk eshte gati
te besoje c'do budallallek? "fantazma vrapo! urr vrapit tjetri!" dhe te nesermen me siguri
do te te thote "ik ore ca fantazma budalla".
>>>>Duhet me se fundi ta kuptojme se nuk kemi kontroll te plote mbi trurin tone, mbi deshirat
dhe pasionet tona. Kete e di ai qe eshte i zgjuar dhe e shfrytezon. Kete po ta kuptojme mir
dhe ne do te jemi me te gatshem ndaj rreziqeve!
>>>> Sa ka te bej per besimin, ai nuk eshte tjeter gje se nje estimim statistik. Degjova keta
pash ate dhe besova. Ja nje shembull: "ti ke 9 ne fizik, 10 ne matematik, atehere
duke i vleresuar keto te dhena krijoje besimin se do behesh nje student i mir". Pra mos lini
besimin, nje gje qe pershkruan probabilitet, te mbizoteroje mbi realitetin. Mos lini,
besimin te dominoje ne jeten tuaj, vjen realiteti i pari dhe besimi i dyti.
*** Do thote dikush, une jame mesuar me zotin si ta heq nga jeta. Une besoj se ne kete
raste dikush duhet te pakten ta mbaj zotin per vete e mos te infektoje femijen e vet ose
njerez te tjere.
Me sa po shikoje, ky text eshte bere mjafte i mash. Diku ketu duhet ta perfundoj. Vertet
nuk e di ne se dikush do e lexoje.
*****************************************************************************************
Kerkoni dhe lexoni se kush eshte feja ne te vetete!
JASHT SHQIPRISE KISHA GREKE TANI!
Po edhe ne Shqipetaret si shoqeri sa te ngathet jemi ne keto reagime. Me te voglen te
besh ketu ne athine, te mbyti populli. Kazanin e plearve ta shtyshe pake, te mbyten.
Ca bejme ne Shqiptaret, ai tjetri luftone ne mes te oqeanit ber te mbrojtur balenat,
lufton me policin per te mbrojtur kafshet etj dhe ne nuk marim dote nje inisiativ ta
shporrim imperialistin grek nga vendi yne, te mbrojme eshtrat e te te pareve!
Le te mblidhet nje grup juridikesh, ne te gjithe do ndimojme ekonomikisht. Duhet perpjekje
e pergjithmonshe te mbrojme c'ka kemi fituar me gjak. Kurre nuk duhet te shplodhemi,
shoqeria, shtepia, familja, atdheu duhan presencen - dhe paraqitjen tone te perditshme,
nuk eshe mishe ta vesh ne frigorifer dhe te mbahet vete!!! Duhet c'do dite te japim prova
se e vlejme c'fare kemi arritur!!!!!!!!!!!!