SHQIPTARET E AMERIKES

NYC_GUY

Primus registratum
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

Une nuk po marr vesh gje tek kjo tema ,kalohet nga plazhet e kristalta tek njerezit e veshur keq , tek bikinit e tra la la te tjere .
O njerez cdo vend ka te mirat dhe te keqiat e veta. Varet nga zotesia dhe shpirti i njeriut qe te shijoj te mirat dhe te zvogeloje te keqijat . Pataj cfare eshte e mire per mua mund ti duket kot nje tjetri .
Per shembull une dje mbeta 1 ore ne trafik mu bene nervat kacurrel , po nje NY cheese steak dhe disa birra te ftohta ne upper west side dhe erdhi shpirti prape ne vend . Apo nuk kishte zocka , o te keqen si ti deshe te gjata te holla , me gjoks me silikon me gjoks pe verteti .
Kalofshi nje weekend te bukur dhe mo u beni grindavece.

bona

Primus registratum

La Douce

se marr vesh per cfare te vjen keq. une nuk bera koment por thashe nje fact. ata e kane ne dore dhe nuk te fusin ne circle e tyre.

DISCRIMININ?

une kam jo tre por po behem 11 vjet. dhe varet cfare kupton ti dhe une me discriminin.

aty ku punon qofsh dhe MD apo avocat mos te fusin gje ty ne pjese???????????? ne pjese e kam fjalen kur organizohen bashke dhe drejtojne spitale apo law firm te medha.

qofsh edhe CPA apo ING mos te fusin ty si partner , mos te kane zgjedhur naj drejtues/e te vendit?

mos ka ndonjeri naj pune ne televizion apo me naj big company dhe esthe drejtues. jane ca pune e/i dashur qe si kap dot kurre asnje pervecse ato qe te thashe une.

nqs dikush thote oh punoj ne banke/kompani/law firm apo diku tjeter me te shit pol mu e ty ( mu jo i here se e di sa na vlen lekura) thjesht punojne per te tjeret jo drejtojne.

tjeter, ke naj gjyqtar ti psh qe esthe shqiptar. ja ta them une kuuuuuuurre nuk do behet.

sic esthe klasifikimi global i vendeve te botes ashtu klasifikohesh dhe ti ketu. se merr tod kuuuuuuuuuuuuuurre punen e WASP sado te fluturosh me degree nga harvard apo nga te duash ti.

kaq per sot.

theano

Primus registratum

te dashurbashkeatdhetare kudo qe te jesh eshte e njejta gje.mendja na genjense ne amerike eshte me mire une nuk kam qene kam motren vete jam ne greqi kaq di te them kudo qe <te rrosh>duhet te punosh te derdhesh djersen ,sikur gjysmen e kesaj pune ta benim per memedheun tonesa shume do ta ndryshonim shqiperine,po te gjithe kemi mendjen ku eku te ikim sa me larg(e une bashke me juve)ja pse nuk ndryshon shqiperia ja pse ka per te mbetur gjithmone me balte e ne balte ikem pame boten si sillen si punojne si e ndertojne jetene ne vend qe te perpiqemiti bejme te njejtat ne vendin tone themi <s'behetky vend >po se beme ne rinia kush presim te na e ndryshoje shkopi magjik?????????????????

ladouce2005

Primus registratum

qyqe Bona qetesohu te lutem :eek:
vetem duke lexuar cfare shkruan ti, me krijohet pershtypja qe ti fillon e nuk pushon... dhe nuk i kushton fare vemendje bashkefolesit.sidoqofte, mos i pergjitheso gjerat. nese ti nuk je ne grupin drejtues te kompanise tende, ose aksionare aty, une mund te jem ne vendin ku punoj. mund te bej shume me teper pare se ty dhe pse kam vetem 3 vjet ketu, te mos e kem ndier kurre diskriminimin ne asnje forme te tij, etj etj
nese dicka s'te ka ndodhur ty, s'do te thote qe askush nuk e ka jetuar ose arrire.
amerika eshte vendi i dyerve te hapura. you get what you want, if you really want it!!!
kaq me ka mesuar deri tani. seicili e sheh dhe gjykon me eksperiencen e vet vendin ku jeton.
bye bye tashi

Guest

ld..

mos me ngacmo bonen...oj keto mi jeni hedhur si cilokra. Lereni cupen rehat se ...

:sleep: na ze gjumi pa bonen, ska kush na gric nervat, dhe ska kush na bo me qesh

hot

Hotgirl

bla bla bla..ja nisi prap ka shifrat ne statistikat kjo bona /pf/images/graemlins/laugh.gif

...mu m'erdhi qorri :sleep:

vitela

Primus registratum

o bona, a je e njejta bone ti me ate qe ka shkruar me perpara ne kete teme?

standards

Primus registratum

Bona :smash: dhe pak e ke ti paska ngrene sorra trute :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif

bona

Primus registratum

per ata qe ju rrejne si derr per arritjet e tyre ne americe.

kam taku nje dite nje shiptar dhe tha I make a loooooooooooot of money . dhe mora vesh qe bente 40,000. ne vjet.

ne america Kuuuuuuuurre nje shqiptar nuk do arrije te behet partner ne kompanite americane. kurre .

rrena si derr dite e nate.

pune e madhe se esthe nje e dy qe bejne a loooooooot of money si ajo me siper. shumica s'jane.

emigranti shqiptar esthe emigrant shqiptar pavaresisht qe nuk e shkruajne ne faqe te pare te gazetes.

edhe nje here punet e mira si merr kurre shqiptare . mos degjoni budalliqet e te tjereve. jo bej pare me shume se ty jo budalliqe te tjera, jo jam drejtuse e shoqerise aksionere.

ma thoni me emer kush esthe partner shqiptar ne ndonje firme te cfare do lloji: law, medicine , ing. architect e te tjere. dhe po flas firma me emer ne bote.

NOBODY.

po rrenat e masters . qe te gjithe me rradhe me zorr pagujne rentin.unless je bo doc, ing, law qe jane me shuuuuuuuume pakice ose ata qe kane ndihme nga familja.

po health insurance qe esthe problem ketu qe s'kane again 52 milione e me shume americane.

ja gjete nje pune po derisa te arrish atje je pa health insurance.

kush nuk ka pune me insurance me shqiptaret bashke s'kane pare per doc.

so vazhdoni ju duket fole per plazhet dhe per shoping ne Chanel .

STATISTICAT PER ATO QE I KANE INAT THONE. 65 % e atyre qe punojne ne americe bejne $10 dollare ne ore.

ah po flasim per clubs ka sa te duash nqs bota e naj njonin rrotullohet drejt tyne.

KETO RRENACAKE QE JU JAPIN ARRITJET E TYNE NE VEND QE TE ARGUMENTOJNE ME FACTE JA FILLOJNE TASHI SA TE MBAROJ UNE ME KA I TE SHAME.

DHE NJE HERE 65 % E NJERZVE QE PUNOJNE NE USA JANE ME 10 NE ORE.

bona

Primus registratum

1967

te vje me qesh ty nga factet? qesh o zemer shkriu.

nqs asnje ketu nuk lexoka apo nuk studioka keto qe i mora te cituara nga librat apo the NY Times. atehere natyristh po ja fus kot.

SHKO LEXO NE BARNES AND NOBLE DHE LEXO KE SEKSIONI I SOCILOGJISE PER ARRITJET E KOMBEVE TE TJERA DHE MA TREGO ME FAQE KU RRESHTOHEMI NE.

Prodigychild01

Primus registratum

Kjo valBONA me duket se osht mbesa e dulles.

O Valbona moj valbona
ku i ka gjyshi paret tona
nuk di gjo
se i mban nona .. (nexhmija medemek...)

:mad: :mad: :mad: :mad:

DFV

Primus registratum

Ti bona cdo gje mund te jesh, por vetem shqiptare jo!

Kjo duket nga mellefi qe shpreh ti ndaj shqiptarve te USA, te behet zemra mal per mos sukseset e tyre dhe plas nga inati per arritjet e tyre.

Ne vend qe te japesh dicka te mire nga eksperienca jote 11 vjecare ne USA, nuk le llaf te keq pa i kryqezuar shqiptaret,qofte edhe ata mendjemedhenj.
Mjere kujt do ti bjesh ne ise, por sido qe je edhe per ty dua te degjoj qe zoti te dhente te mira.

Guest

O bona,
Une kam 50% te aksioneve te nje firme amerikane.Jam bashkepronare me cupe.Edhe pse rezidencen e kam ne Tr.
Amerikan burri botes, pranoj te hapte biznes me mua SKIIPETAREN e gjore... si ka dale keq leverdia deri me sot me bije, edhe pse per momentin e ka ne dore kete pune nje person i afert i imi biznesin.
He me, po kete se lexove tek NY timesi???!!!!!

O Bona,
Te te vije turp me xhane se po bo sherr me 200 veta per budalliqe.Se nuk pranon qe cdo njeri ka fatin e tij me korbe. Qe eshte e vertete qe jo te gjithe marrin 400 000 $ ne vit me po edhe 40 000$ i mjaftojne atij te gjorit Skipetar qe po le bretkun ne amerike me cupe. I dalin te gjorit se ne Shqiperi merrte 40 000 mije lek ne muaj dhe blinte nje buke 100 lek ne dite.
E me tu befsha...ik e laje nje cike surratin, se po punon 10 ore ne dite edhe ske kohe te shkosh ne banjo.Se ta kishe bere kete gje Zoterote ne shqiperi sdo gjendeshim akoma keshtu ne te vobeketit qe duam Skiperine.
Mblidhe kallaballekun me cupe se je ne moshen e mendjes dhe jo te budallikut!!!!!NEse ke kaq potencial jep i nje cike inkurajim mos se su be nami.P o vec te shash e te marresh kot ke treguar se di.
O forum ky ketu.Njerzit vijne per te diskutuar te qete jo per te degjuar ty qe vjell inat e vrer nga gjithe poret e trupit.DEGJOJE ATE CKA KA TJETRI PER TE TE THENE.Nuk po te kerkon njeri ta pranosh,por te DEGJOSH.

DHe mos na u pergjigj se pergjigjet e tua une i kam marre edhe para nja viti.

ME shume respekt, dottessa /pf/images/graemlins/wink.gif

Guest

Ah se harrova....ta kam thene dhe nje here tjeter....Nese ti fiton kaq shume $ ne vit , ne dite ... jepua ca atyre qe kane nevoje.Nuk do te te shaje njeri ta siguroj une.
Nese ti ke aq aftesi te ndihmosh dike te gjeje nje pune me me shume se 40000$ ne vit rekomandoja atij shokut miku se do te te falenderoje.

Ja cte ka mesuar amerika ty: te mos dish te shikosh pertej portofolit tend.Te mosh dish te thuash faleminderit. dhe te jesh me e perulur.
Po keto gjera i ke mesuar vetem ti!!!!!! Se keta te tjeret qe jetojne atje si ty skane probleme te tilla dhe e pranojne qe punojne edhe shpesh here nenpaguhen, se kane per ofendim te bejne ndoshta edhe pune te rendomta. Edhe keta kane dinjitet, edhe shume madje. Mbi te gjitha jane njerez te ndershem qe duan te arijne dicka dhe te flene gjume naten.Duan te behen dikush ne jete, dha avash avash po i heqin nga mendja ato diskriminimet qe permed ti.Po fitojne poste dita dites. Po krahasohen me koleget e tyre qe nuk e dine cdo te thote te besh rradhe per nje 1 liter qumesht ku duhet te ushqehen 6 veta. Po mbajne familje si ne Usa si ne Shqiperi. Per disa vjet arrijne te kene nje shtepine e tyre. Kur nje amerikan zor se blen menjehere nje shtepi.
Jeta eshte e veshtire kudo qe te jesh! ne cdo shtet, dhe cdo njeri e perjeton sipas eksperiences se tij dhe ti degjoje ate cka te thote.

zog

Primus registratum

goce ka vetem nje problem te vockel, qe ndersa bona flet per AMERIKEN ashtu siç e njeh ajo (tema ketu) ju te tjeret flisni per bonen; a eshte shqiptare apo jo, a duhet ti vije turp apo jo.

nderkohe qe mu me duket qe duhet te JENI JU qe duhet te keni turp.

ps; per me teper mendoj qe bona ka te drejte pothuaj mbi gjithçka qe shtron, ngaqe flet me zemer, pikerisht kjo ju zemeron, ngaqe ku sinqeritet shkrimet e saja ketu i kthen ne vrasese e te padrejta per ju.

dhe une e permenda diku me lart, qe amerika eshte teper SPECIALE, ajo i ngjan turqise se kohes osmane per nga karakteri. ajo nuk te le te mbetesh shqiptar dhe njekohesisht te ARRISH te behesh diçka (dmth nje njeri i pushtetshem).

turqia e asaj kohe po njesoj. po te qe se ja arrinte atje, skenderbeu duke qene GJENI (nguliteni kete mire ne kafke) nuk do te kthehej ne shqiperi te kryente vepren e tij.

Guest

O zog,

edhe sikur te vish nga Puka( sa per shembull) ne tirane jo te gjitha rruget jane te hapura. Ama kjo nuk do te thote qe asnjeri qe vjen nga puka ska te drejte te hapi nje biznes apo te behet president i shqiperise. Nuk po kapet njeri me bonen se e kam inat po se shpesh here tregohet shume e pandjeshme.Dhe nuk eshte hera e pare. Me bonen jam konfrontuar disa here dhe prape ne te njejten pike del.sa lek mer nje person. O vlla cdo njeri mer aq sa ka mundesi.
Ky eshte problemi. dhe nese bona apo kushdo nga ne e shikon dicka ne menyren e tij nuk vjen me prepotence tua tregoje te tjerve.Nese ka pasur mundesine te gjej nje vend pune dhe te paguhet mire sdo te thote qe te gjithe ata qe se kane pasur skane pasur pregatjen e duhur,.Duhet ta dish mjaft mire qe jo te gjithe i perjetojme ne te njejtin intensitet.
Une nuk jetoj ne amerike, ama ne vendin ku jetoj kam 1 miliard probleme. Ka persona qe bejne te njejtin aktivitet si une dhe shpesh here hasen me te njejtat probleme dhe nuk e perjetojne si une.Ama une nuk dal me idene qe ky vend nuk ka mundesi zhvillimi per asnje. Qe keta nuk do me integrojne edhe mua ne shoqerine e tyre.
Para se ti pergjigjesha Bones heren e pare kam lexuar cdo shkrim te sajin ne forum dhe ne ate kohe kishte rreth 100 e ca shkrime. Ama po te besh kujdes cdo shkrim i saj eshte i njejte.
I kerkoj te falur qe u permend kaq shume here emri i saj, pasi nuk dua te bej llafe ketu dhe skam per qellim ta gjykoj...ama respekti eshte edhe te degjosh.

ilirjan

Primus registratum

AMERIKA eshte MREKULLI dhe mrekullia shikohet vetem 7 sekonda (sekondat e para), ose pas 7 vjetesh (7 vjet jane gjendje shoku)

BONA paska 11 vjet dhe akoma nuk ndihet mire,(nuk i shijon AMERIKEN), ketu ka nje problem psikologjik.

Ne AMERIKE thuhet (per emigrantet) ;
Ishalla te merr AMERIKA me te mire, se po te mori me te keq, tersi pason tersin,dhe te katandis si mos me keq.
AMERIKEN DUHET TA DUASH QE TE DOJE.

Nje rekomandim per Bonen;

Futi nje te shetitme gjithe EVROPES dhe jom i sigurte qe do kthehesh ne USA me mend te tjera.
Dmth, do te dish ta vleresosh AMERIKEN.

Idea se ka edhe me mire te ben gjithmone te palumtur.(mendoj se Bona vlereson EVROPEN)