Shqiperia,nje hap nga liria e VIZAVE per ne UE

Shqiperia,nje hap nga liria e VIZAVE per ne UE

Oggi, a Tirana l’incontro per trattare le condizioni che apriranno agli albanesi i confini dell’Ue
Invia questo articolo Stampa questa pagina Ingrandisci il testo Diminuisci il testo

Bruxelles - 7 marzo - Si sono aperti questa mattina a Tirana i negoziati per la conclusione di un accordo che porterà all'eliminazione dell'obbligo di visto per i cittadini albanesi in viaggio verso i Paesi dell'Unione europea. "E' un momento storico per tutti gli albanesi che da oggi si sentono più liberi, più degni, più sicuri del loro avvenire europeo", ha commentato il primo ministro albanese Sali Berisha al termine dell’incontro con il vicepresidente della Commissione europea, Franco Frattini.

Il premier albanese ha ringraziato “per la fiducia dimostrata dall'Ue all'Albania. Un Paese - ha assicurato - impegnato a lanciare le riforme, ad applicare le leggi e a rispettare tutti gli standard richiesti dai partner europei". Da parte sua, Frattini si è mostrato ottimista su un esito positivo dei negoziati. "L'Albania - ha detto il commissario italiano responsabile di giustizia, libertà e sicurezza - ha fatto dei progressi e ha iniziato un ottimo programma di riforme. Il nuovo regime dei visti dipende dai risultati ma sono sicuro che saranno raggiunti in un breve termine".

Oggi gli albanesi sono uno dei popoli del mondo con meno possibilità di viaggiare: sono al 184esimo posto su 192 nell'indice Henley, che misura il numero di Paesi in cui si può viaggiare senza obbligo di visto. Un isolamento che favorisce l'immigrazione clandestina.

Per controllare i flussi illegali di immigrati, l'Albania ha vietato per un periodo di tre anni la navigazione di imbarcazioni private nelle sue acque territoriali. Ma Bruxelles chiede anche l'emissione di carte di identità non falsificabili, la lotta da parte del governo albanese al crimine organizzato e il mantenimento dell'ordine pubblico.

Me pak fjale eshte nje trataktive qe garanton udhetimin e shqiptareve ne UE pa ju nevojitur te marri VIZE,por qe nuk dihet se kur mund te ndodhe,do vij e dita tone

2celjan-fr3

Primus registratum
Re: Shqiperia,nje hap nga liria e VIZAVE per ne UE

Duhet te kishte ndodhur qe me pare, eshte nje budallik qe nje vendi ne mes te evropes ti ndalosh levizjen per ne Evrope, shqiptaret do sdo levizin ne evrope por te pakten qe ketu e tutje do levizin si njerez!
Ne kemi 700-800.000 veta ne IT-GR, keta kane vajtur atje pa viza, le te behemi realista kushdo shqiptar qe donte te shkonte jashte duke dhene leke apo nga mali etj mund te kalonte, te pakten kalimi te behet i rregullt.
Eshte nje e drejte e mohuar qysh prej viteve 90 mendoj, qe atehere duhet te ishte siguruar kufiri dhe ne te kalonim lirshem ne evrope, nuk arsye ndryshe, mbyllja e kufjive ishte nje problem i krijuar vetem nga ana e evropianeve per shkak te ksenofobise dhe sjelljes amatore te institucioneve te tyre.
Eshte turp qe ballkani perendimor duhet te kaloj ne shtetet perreth akoma me leter-pranime(VIZA-KALIMI)Kjo nuk behet as ne kohe lufte jo me ne evropen e qyteteruar te 2008, BE-ja nuk eshte koherente!
Pastaj ne shqiptaret qe shkojme per vizite ne vendet fqinje atje shpenzojme dhe para, as parate nuk na duan?
Problemi eshte vetem i tyre, justifikimete tipit te kontrollit dhe sigurise se kufijve apo dokumenta me element sigurie jane vetem pretekste te ksenofobise ne mase qe kane institucionet e BE-se.

ismaili

Primus registratum

Tani ky artikulli eshte i cik i gjat por shyqyr qe po i hapen rruget shqiptarve se skan pa njerzit e afert me vite.

antip

Primus registratum

"Varet sa e ke hapin..." ka thon njoni ... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

mitka

Primus registratum

njerzit po paguajne shum para per te hedhur kufirin..

99999

Primus registratum

Keto jane mashtrimet e Evropes. Evropa eshte shume dhelper. Shqiptaret kurre nuk do te futen pa vize ne Evrope.
Shqiperia po izolohet si ne kohen e Enverit. Duhen lejuar perseri skafet ne menyre te moderuar. Izolimi eshte shume i poshter. Shqiptaret po vuajne pa mase nga papunesia.

Angel-A

Primus registratum

jam shume dakort me 99999 qe keto jane 'mashtirme' ose te pakten fjale qe mund te jene thene me qellim shume 'te mire' po qe nga e thena ne te bere eshte ne mes nje lum i tere, sic thot populli. Per me teper, besoj se duke marre parasysh gjendjen e Shqiperise sot dhe nivelin e njerezve ne pergjithesi, eshte fare e kuptueshme qe nuk mund te futesh ne europe pa viza. Sinqerisht do ishte mazokiste nga ana e europes ta lejonte, dhe deri tani shfaqje te tilla europianet i lene per ne vende me private, dhe jo ne politiken e jashtme.

Admir

Forumium maestatis

Ne nuk na do njeri, ndaj nuk na lejojne pa viza. Shtetit tone nuk i behet vone, aq me teper Evropes. E vetmja menyre eshte servilizmi. Tjeter menyre s'ka!