Shqipëria ka ndryshuar për mirë apo..? Tirana?!

Shqipëria ka ndryshuar për mirë apo..? Tirana?!

Muajin Gusht e kalova në Shqipëri! Qysh nga 98 kur unë jam larguar ndryshimet janë monstruoze. Parë me një sy kritik këto ndryshime mund të duken jo fort të mira!

Ju si mendoni, Shqipëria ka ndryshuar pËr mirë apo ajo është drejt degjenerimit?
Tirana a mban flamurin në këtë drejtim (degjenerim) apo është thjesht një "ishull" brenda në Shqipëri?

Vals

Primus registratum
Re: Shqipëria ka ndryshuar për mirë apo..? Tirana?!

Na perkufizo pak fjalen "degjenerim", qe ta dime c'do me thene me pyetjen qe parashtrove.

Kondrapedali

Kondrapedali

Degjenerim i vlerave tradicionale shqiptare në favor të traditës së pares! Pra që vajzat ta varin vetëm po pate xhepin e fryrë, djemtë po ashtu por në sens tjetër varjeje, që kudo që të shkosh nuk çan dot pa pare sado të drejtë të kesh, që po pate pare mund të ndërtosh edhe një hale publike ngjit me bustin e Skënderbeut, që po nuk pate Mercedes-Benz dhe të mirë madje nuk je shoqëri e lartë :confused: , që po qe se veshjet janë të lira nuk bëjnë, që vjedhja të quhet virtyt e ndershmëria budallallik, etj., etj.
Pra rreth këtij lloj degjenerimi mendoj se duhet diskutuar!

genti

Primus registratum

Ne jemi duke shkuar me nje shpejtesi te tille drejt evropes, sa nga njera ane do futemi dhe nga tjetra ane do dalim /pf/images/graemlins/laugh.gif
Agron Llakaj.

balforum

Primus registratum

Postuar:
Degjenerim i vlerave tradicionale shqiptare në favor të traditës së pares! Pra që vajzat ta varin vetëm po pate xhepin e fryrë, djemtë po ashtu por në sens tjetër varjeje, që kudo që të shkosh nuk çan dot pa pare sado të drejtë të kesh, që po pate pare mund të ndërtosh edhe një hale publike ngjit me bustin e Skënderbeut, që po nuk pate Mercedes-Benz dhe të mirë madje nuk je shoqëri e lartë , që po qe se veshjet janë të lira nuk bëjnë, që vjedhja të quhet virtyt e ndershmëria budallallik, etj., etj.
Pra rreth këtij lloj degjenerimi mendoj se duhet diskutuar!

Kete gje vura re edhe une por edhe me keq,une vura re dhe humbjen komplet te identitetit.Jan kthyer ne mish me dy sy qe mundojne si te xhvasin me shume.Lere qe kane ngelur vetem evgjiter qe pjellin nga 12 a 13 femije e per 3-4 vjet do te jemi minoritet brenda evgjiteve se te bardhet u larguan ose nuk pjellin me. :shrug:

genti

Primus registratum

Mosssss... me demoralizuat komplet.
Po une lumadhi qe kam 6 vjet pa vajtur, gjate gjithe kesaj kohe kur degjoja gjera te keqija per Shqiperine, ngushelloja veten duke thene se njerezit jane te mire, te ngrohte te ne dhe s'ka problem pse s'kemi rruge, uje dhe drita.

Kondrapedali

Kondrapedali

Xhino, 6 vjet kisha edhe unë pa vajtur, por qejfi akoma bëhet "si në Shqipëri"! Po qe se do shkosh vetëm për pushime mos e çaj b.... (vetëm boj kujdes me makinë, sidomos po shkove në jug (nga Tirana e lart) ose po u ngjite në veri (po qe se je në jug). Pare të duhen shumë më tepër se në 98 d.m.th mos mendo se po shkon në Shqipëri! Shoqëria do jetë po ajo me ca ndryshime që nga larg do të duken të vogla por që në 6 vjet janë rritur goxha! M.gj.th, nuk e besoj se do e futësh shumë dorën në xhep dhe duhet të shpikësh truke për të paguar! Po qe beqar (dhe pak i pashëm) nuk do kesh problem për të gjet femra (sigurisht jo për tu martuar /pf/images/graemlins/laugh.gif ) e për të bo qejf!

N.q.se do hikësh tani shpejt, Rruga e mbarë, në mos, Rruga e mbarë!

antares

Primus registratum

Me keqardhje duhet te pranoj se Kondrapedali ka te drejte..... Grryerja e vlerave me te mira te shoqerise po ecen me ritme te shpejta.... Ajo qe ne (kondrapedali une e ca te tjere) quajme degjenerim shumica e bagetive (njerezve) e quajne modernizem dhe shkuarje drejt Europes.
Ne mos gabohem nje politikan palaco thoshte se duhet te shkojme drejt europes me degjenerim tregeti armesh e pislleqe si keto.....
Shqiperia nuk mjafton qe eshte nje anemike e gangrenizuar po edhe kjo i duhej -helmimi masiv i gjakut- aq sa ka nje anemik......
Kombet i mbijetojne varferise bile edhe luftes e pushtimit po ketij degjenerimi (permbysjes se vjerave kurrsesi)
Historia njeh raste kur kombe te medha e Perandori te medha jane shkaterruar pikerisht per keto arsye......(e jo me ne pastaj).....

Adonis

Primus registratum

sic e paskan then dhe pak me pare Shqiperia po ecen me hape shume shume te shpejta drejt Evropes sa dhe pak do te arrij majat. Dhe e dini ju se cfar ndodh kur arrine majat?

BIE POSHT NE HUMNERE

nga ana matreale shqiperia nga dryshur per mire ndersa nga ana e mentalitetit, kultures, tradites, fjala digjenerim eshte teper e vogel dhe e pa pershtacme per te shprehur gjendjen se ku ndodhet shqiperia

@d@

Primus registratum

Po jo o njerez jo. Tirana (shqiperia) edhe me pare e degjenurar ka qene.
Ajo qe ka ndryshuar keto vitet e fundit , eshte se njerit s'kane me frik ta shfaqin kete.
Nese ne kohen e xhaxhi do e mbaje n'shpi nje grua jo te ndershme ( ne shumicen e rastet ishin komunistet keto) tani te iken ne itali ajo edhe se rru hic fare.
Ato familje qe kane qene te ndershme ,vazhdojne te jene e tani.

Kondrapedali

Kondrapedali

Nuk ka asnjë që ta ketë pëlqyer Shqipërinë ose Tiranën me të gjitha? Kjo më jep shpresë që një pjesë e moralit shqiptar do kthehet një ditë e do shërbejë ndofta për të rivendosur atë traditë të mirë që e kemi patur!
Kush ka vërejtur fenomene që ndofta mund të mos jenë përmendur më lart?
Ndonjë ide se a mund të ndryshojë situata dhe si?

soni2

Primus registratum

pse ore njerez kujtuam qe molle e shendoshe do te ngele shqiperia jone e dashur
pse vetem shqiperia eshte degjeneruar e jo vendet e tjera shqiperia me te vertete eshte degjeneruar pak shpejt por them te drejten o njerez e gjithe europa e bota eshte degjeneru nuk ka nje vend qe s'eshte bastarduar e vlerat e shoqerise po shkelen me kembe por ne vendet e tjera shteti i ve kufij ca dukurive e mundohet te kanalizoje rreshkitjet edhe rrymat ndersa ne shqiperi shteti po kontribuon per degjenerimin e nje vendi qe femijve tane do tju themi quhet shqiperi.kjo eshte per te ardhur keç

Renea88

Primus registratum

rrini e mos shani se do thote ndonje k.r si Gjenerali se ishte i mire Enver Hoxha

cao

Primus registratum

Keni te drejte kur thoni se Shqiperia ose Tirana sic thoni ju (mos harroni se shqiperia nuk eshte vetem tirana)kane ndryshuar.
Ka ndryshuar,mendoj une,vetem aparenca e jashtme se mentaliteti i shqipetarit zor se ndryshon dhe per fat te keq edhe ne qe kemi ike kur kthehemi heqim masken qe kemi ketu jashte.
Tani sa per "degjenerimin", me lejoni ta vendos ne thonjeza,te paret tane thonin "ja uji ja dhe balta,zgjidh e merr."
Te shikuarit per te fituar e per tu pasuruar nuk mendoj se eshte gje e keqe por aty ne Shqiperi ka nje ide te gabuar se ta "futi" dhe ti(une)budallai nuk e kuptove.
E keqja tjeter eshte problemi i gjerave te prodhuara vetem per Shqiperine dmth jashte standarteve.Kete fenomen e ndesh kudo,ne cdo fushe dhe asnje nuk degjohet.Te gjithe jan te kenaqur me cmimet e "uleta".
Sa per femra e ca kerkojne ato eshte pak a shume njesoj si dhe jashte.Kush ju tha qe ketu nuk duan te jesh i pasur e me xhepat plot.
Do te doja te shkruaja shume per kete teme dhe me behet qefi qe nuk e merrni patriotisht e te thoni qe Shqiperia jone eshte me e mira e me e bukura ne bote.
Po nuk thame te metat qe kemi nuk do te ecim perpara.
Pershendetje.

Vals

Primus registratum

DO shtoja dicka. Vereni ne vite qe pas renies se komunizmit se si eshte transformuar shoqeria. Kemi kaluar nga qendrrimi vetem ne kafe gjithe diten duke rrojtur me paret e piramidave, tek mentaliteti qe duhet punuar per te fituar lekun. Per mua qe shkoj nga nje here ne vit ne Shqiperi, fakti qe njerezit i ishin vene punes dhe nuk prtinin SUden, apo Tosin t'jua shtronte jeten, mu duk ndryshimi me pozitiv.

Kondrapedali

Kondrapedali

Kurse unë pashë që nuk pritshin më Suden por Euro-Lloton! Çdo punë zgjidhej në kafe dhe kjo në fakt është ndryshim me të ndenjurit në kafe thjesht për qejf, por sa e mirë është si punë nuk jam i sigurt!
Puna që konsideronin sot shqiptarët ishte se si të kapnin një vend pune në sektorin publik ku të kishin të bënin me popullsinë! Se ç'do me thënë kjo e merrni vesh vetë!
Puna pra në Shqipëri shihet shumë më ndryshe se kudo dhe vazhdon të egzistojë mentaliteti i pasurimit të shpejtë. Pra nëse nesër dikush hap një firmë piramidale shqiptarët prapë atje do t'i çojnë paret!

komino

Valoris scriptorum

shqipetaret e kishin driten e fikur per shume vite.
Tani qe e ndezen u dhembin syte.

ME kohe do te mesojme te perdorim nje reostat per ta ndezur aq sa duhet e jo me teper.

Lisette

Primus registratum

Mentaliteti i pasurimit te shpejte ekziston ne cdo vend qe eshte ne zhvillim e siper + menyra e jeteses eshte shume e ndryshme dhe njerezit jane me te etur.
Ne pergjithesi une mendoj se nuk eshte aqkeq atje pervec se duhet te njofesh ndonje qe te gjesh linje pune.Ne fakt eshte kudo e vertete qe varet se ke njef.

Personalisht mendoj se Tirana eshte permiresuar.

Artemis

Primus registratum

Ne jemi duke shkuar me nje shpejtesi te tille drejt evropes, sa nga njera ane do futemi dhe nga tjetra ane do dalim
Agron Llakaj.
sa e bukur kjo :lol:

mostro

Putraku

eshte per te qare ere lali...
turp dhe vallai as edhe nji gjo nuk po ndryshon per mire.Me vje keq per ate borgjezi injorantesh qe po rritet se me thene te drejten tek ata i kishim var shpresat,po me sa duket ai vend me mire te kishte mbetur nji vend i varfer muratoresh se sa nji vend i moderrnizuar per se prapthi...
dhe mos te na rrej mendja se kemi patur vlera!!dhe jo vlerat tona grryhen e shkrryhen,jo po ndryshken!.TE KISHM PATUR VLERA DHE TRADITA NUK DO I KISHIM HEDHUR PER NJI BENZ APO NJI NJI DREK TE ViLAT NE DAJT.Dhe mos digjoj ndonje qe ankohet se na ka e fajin ky, ai, leshi preshi masneja...