2 tetor..2015
E dashur Anoel..
Edhe sot aq i mire vikendi,sot nuk dashta me shku te Dija,se thash mos po marrosem n'syt e Andit,qendrova n'shpie e tu qendru n'kthinen time,e tue lexue libra,nena vendosi me shkue pak me ndejt te Halla Til,e me ta i morri edhe Zoin edhe Leon,pasi qe kisha mbet vet n'shpie,pasdite erdhi Dija,me ndejt tek une,e une nuk e pranova n'shpie tu mendue qe po flet per Andin,e mandej do me mbys nana,e ajo m'luti qe ska mei fol ma po erdh mei lot ne sy
Q'ke Dije,qe po qan - i thash
Tu denese e tue vajtue e mue tu me kallzue :Kan vendos me me martue, oj Ari,kan meme martue me ni djal,qe ti se ke ndermenj se ke me me urrye me shume - me tha
Po kush na qenka ai djal Dije - i thash me za trondits
Ai,djal asht hija e qiellit tand Ari..me Andin - ekur me tha mu duk se mu ra ni cop guri n'koke,jo pse isha dashunue,a nuk e di valle,se qka asht dashunia,po krejt isha qe nuk kisha mi shiju ma syt e Andit..
Pp..po mir e paske moj Dije, - i thash tue genjue,e ae di se sa dojsha me i perplas krejt gjonat
Jo,moj Ari se kam mir, Andi ka qen fati yt, un e doja Tinin,po baba me tha se s'ban me me martue se ai na qenka muhaxhir,e baba ka vendos me t'aferm,un Andin ekam vlla, e smuj me thirr o burr - me tha tue qajt e tue denese ,
Nale veten moj Dije,se un ka me bisedue me Xha Simonin, e ti s'ke me u martue me ata nese nuk e don - i thash, e morra Dijen, e drejt tek Xha Simoni,si hyra ne shtepi tue vrapue me buz te plasur,Andi ish kan aty, e Ma Irlena, me ni grue, e shkova n'kthinen e Xha Simonit,hyra mbrenda aty
Oh,Ari miresenavjen bija - me tha
Q'te pa drejt po beni o Xha Simon, a jeten doni t'ia shkatrroni Dijes - i thash
Ari,qka ke bije
Xha Simon,ty t'respektoj, si bab e te dua fort,por ketu asht padrejtsi o Xha Simon - i thash
Ari, un kam vendos tashme bija ime ka me u martue me djalin e shoqes te Irlenes - me tha
O Xha Simon, po ti a e do Dijen - i thash
Po e dua fort,t'vetmen e kam - me tha
Atehere,mase e eke t'vetmen pse o Xha Simon, e martoni me zor,pse ja bani t'padrejten,pse e martoni me ni djal qe eka si vlla, femijen duhet me e dasht o Xha Simon,lumturin e gzimin n'syt me ia pa, ajo nuk asht n'koh me gjet burr, e me u martue, ajo e ka kohen me mesue niher, e mandej me emartue,Dija i ka 17vjet o Xha Simon, ajo e don vetem 1 djal, e ti po ia humb gzimin,o Xha Simon, e ke lexuar ndojher librin "Lumturia e familjes", - i thash
Po e kam lexue , Ari - me tha
Mos mor Xha Simon,mos lumtunin fmijes n'kam e duar duhet me ia pa, duhet me ia gjet shkathtsite me lumtunue e me gezue, se ti t'vetmen e ke e qpo ben, a ke kuptue se qka thot Irfani n'at liber - i thash
P..po - me tha
N'at liber shprehet, se qysh ni bab e don aq fort t'vajzen,e nuk le asni deshire pa ia plotsue,n'at liber flitet, lumtunia e fmijes, mos mor Xha Simon, Dijen e shoh me lot n'sy ajo po shkatrrohet, e nuk po len pa lotue, sikur lumenjt, mos mor Xha Simon, te due fort, por kur bjen puna tek Dija, une e prej boten, e kam si moter e e due fort,m'ka ndihmue n'qdo rast, e n'qdo perpjekje, e due aq fort, ma shume se motren time,o Xha Simon, kur nuk e sheh lumtunin e fmijes ateher kon ke me epa ,komshinjte - i thash
E dola, tue me dal loti, e kur kalova andej Andi ishte mbshtet tek dritarja e po qendronte vetem, mu kthye mue
Q'keni oj zonjush qe po ju pikon loti - me tha
Qka kam,refuzoje at martes mos ia prish lumtunin Dijes - i thash
Moti e kam refuzu zonjushe,une Dijen e kam sikur shoqe por kur bahet fjale tek nana se qka thot une smundem me refuzue, e po sikur u martova e sikur jo une Dijen moter ka me e pas,e dashun zonjushe - me tha si i ashper
Ju e dini mire zotni, por dijeni qe nuk due me ma hidhnue Dijen, se tek e fundit ajo osht si motra ime - i thash me urrejte
Bana do hapa
Pse po m'shikoni ashtu zonjushe, me aq urrejte,tregomeni se qka ju bana - me tha
Edhe ti e din fort, se ne shkolle peshperitja jote - i thash
Aty n'shkoll skam fol per tye, po per vajzat e tjera - me tha , aty i besova Dijes, qe me pat thene qe fliste per Lorenen
E tek e fundit, s'kam met fole tye, po qe po interesohesh per mue, qe po e pyet Dijen, duhet me u ndal un nuk t'njof tye mire, nashta duhesh me qene njifar katili - i thash
E me shikoi quditshem,mu dukej sikur do te me afrohej me zemerim
A katil po ju dukem juve, cilin paskam shkatrruar zonjushe - me tha
Une thash, qe nuk t'njof mire, e per ket sduhesh me pyet Dijen ma per mue, turp duhet me te ardh - i thash
Me fal e dashtun zonjush, nuk e paskam ditur qe po ju lendoj kaq shume juve - me tha
E une shkova ne shtepi, sikur nga vijne kto fjal qe ia thash Andit,epo s'po mduhet..
E dashur ANOEL
Pafshim nga Ari<3