Re: Shkaqet e humbjes se PD ne 18 shkurt
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
1-Nuk mendoj se bej aluzion ne ndonje shkrim timin per antigege /pf/images/graemlins/wink.gif
2- Ajo qe them me siper ka te bej me diferencen e madhe te mentalitetit ndremjet nje pjese te madhe te popullsise qe jetoj ne krahinat gege ( si bej me faj por ky eshte fakt) dhe asaj pjese te popullsise qe jetoj ne Tirane qe ishte me oksidentale.
3-Mendoj se do te ishte me interesante qe kjo pjese e popullsise te zhvillohej e te dilte nga izolimi shekullor, se sa te kerkonte nje kthim mrapa te gjithe pjeses tjeter te popullsise.
4- Kanunin bota e ka jetuar 4 shekuj me pare e mendoj se ajo menyre e te funksionuarit te shoqerise i takon mesjetes.... /pf/images/graemlins/wink.gif
[/ QUOTE ]
1- nuk me bin gjithsesi skam pse me paragjykue
2- zotni Tirana ka vetem nji shtrese teper por teper artificiale sikur asht oksidentale, pasi asht ma bizantinja dhe absolutisht ma turkja e venit. Dallimi I mentalitetit ishte se ne gegni kishte bese, dhe njenje pergjegjsie, dhe padyshim edhe shum te kqija por asht thjesht e mshirshme kur fillon e flet per qytetet apo ku ta di un se ca. masi shqipnia nuk ka qytete mik, net r te cahet sotokarti I makines ne gropa ne mes te qytetit, te lutem kam pershtypjen se ke pa bote me sy….
3- Izolim shekullor? Mor burr kot me te pyt, hiq kete brezin qe nga brezi im e te yti, ku ka njerez te ikun ne prenim, kur nuk kena kenete izoluem???? Un nuk jam msue me I thane mutit marshalla. Por, psh stergjyshi jem prej malcise se madhe, ne 1870 bate tregti me uitaline, ku shkonte vete 2 here ne dite, dhe te parin njeri me shkolle te nalte, po bnga kelmeni I malsise se madhe fisi jem e ka nxjerre ne 1786, Universiteti teologjik I Insbrukut, dhe shkenca te natyres ne sorbone (franceskant shqiptar kane kene te detyruem me marre edhe nji diplome laike). Pra cilla krahine e shqipnise kje kaq e dalun dhe e integrueme??????? Na edhe tash qe kena dal jashte o punojme ne nertim, o naj lavapjat o nuk lam poshtersi pa ba……apo e ke fjalen per at misunim fiktiv qe I dha nji pjese te popullsise enferre hoxha ne dam te pjese tjeter…. Pra si ka munsi qe kta njerez kaq te integruem jetojne ne qytete ma te flliquna se kandahari???? Sespe net r ka psh droge sa te dush, apo studentet e universitetit pa perjashtim pallohen me ba nji xhiro ne makine apo per nji skede celulari, se ka pube etj, simas tejet ky asht qytetnim dhe integrim? Sa per dijeni, bota quen te civilizuem komet qe dine te punojne celikun, tjerat me te drejte I quen barbare….
4- Je jurist? E ke lexua kanunin? Atehere, neni I pare I kanunit asht “cdo njeri I ka dy gisht ball, Zoti ja dhe nerin, e askush nuk munet me ja hieke”. Ne fakultet ne italic jam shokue kur ne leksionin e pare profesori me tha “ shkenca e drejtesise dhe njienja njerzore e drejtesise jane diametralisht te kunerta”…kanuni, pra common law eshte kushtetuta e shba, legjislacioni britanik (biles britania e madhe nuk ka hic kushtetute, qeveriset me tradite gojore dhe me precedent gjygjsor….perseris tradite gojore…). Kanuni thote vrave do vritesh, dhe jo si ligji shqiptar qe thote bvraj e bjer 10 mije euro e del jashte….duhet ta fusesh ne krye se ne veri sot ka po gjakmarrje por jo Kanun! Edhe nji tjeter, sa here qe bota te te thone se je I pashtet, permeni kanunin, dhe do e myllin gojen. Fan noli ka kene nji antigege patologjik, (lexo dhe lexo…) por pranon se heqja e kanunit prej ali pashe tepelenes dhe dhunimi I virtyteve te burrnise e ka dobsue perfunimisht fibren morale te tosknise….per te njajten arsye lasgushi thoshte per ali pashen se cado mun te ishte por jo shqiptar. Provoje e lexoje kanunin, dhe po pate nji gja per ta hedhe poshte te paca borxh, sespe personalisht mes nji rregulli qe denon faktorin dhe atij qe len vrasesin me dale jashte….e kam te lehte me zgielle….
Respekte.