Seria e dyte e "Udhes se shkronjave"
Jemi ne momentin qe Dhaskali dhe Tunxhi fillojne
te dyshojne se kane humbur rrugen:
Tunxh bir, a e ke idene se ku mutin po na con ky
koqja? - tha Dhaskali. >
- Gjall n'bot jo,qafsha nonen! - tha Tunxhi i hutuar, dhe duke bere nje sacme me shume pasion ju kthye Ndrios:
-Ho mer ti qi dishe rrugen gjasme, ku e ke vrapin
e peles tashi, ke jotom e? Trap muti!
-Ma i qete mor Tunxh, ma i qete - tha Ndiro i pezmatuar, duke menduar me vete "malok morracak!".
Tunxhi e pa me inat dhe i gjuajti sacmen me shume
mjeshtri duke ja ngjitur me precizion ne syrin e majte.
-Tynxh, e dhjeve fare - i peshperiti Dhaskali
Tunxhit me ngadale ne vesh, duke u munduar ti buzeqeshte Ndrios qe po ferkonte syrin.
-Me fal zoti Dhaskal, - tha Ndrio - Me duket se
ja futa kot...
-Mos ca byth Ndrio, - tha Dhaskali qe kish
filluar ti vinte keq per syrin e Ndrios - keto pune keshtu e kane, po hajde ti fusim nje shurre tani se na preu.
Teksa tre trimat shurronin me kenaqesi dushkajen
dhe, pse jo, i kepusnin burrerisht edhe ndonje derr pordhe, bilbilat kendonin dhe gjethet feshferinin ne harmoni te plote me tingujt qe leshonin trimat.
- E ke ate rakine aty o Tynxh - tha Dhaskali duke shkundur hajdarin, qe megjithate i rodhi ne pantallona.
- OOOUUUUUU! - u degjua britma e thekshme e Ndrios.
Dhaskali ktheu koken kurse tunxhi nxorri thiken
duke harruar te fuste pallen brenda.
-C'ke ndrio? - the Dhaskali
-Kapa bolet me zinxhirin e pantallonave - u qa
ndrio.
-Me ato pantallona kurvash, mire te te behet -
tha Tunxhi gjith inat, duke futur thiken dhe pallen brenda.
-Ik ore pirdhu! - tha Ndrio, duke ferkuar bolet. Tunxhi qeshi i kenaqur nen hunde dhe vajti te
merte rakine duke kenduar kengen "Jam kacaku i ferres".
-C'eshte kjo kenge or Tunxh? - tha Dhaskali
-Ma ka mesuar gjyshi - tha Tunxhi gjith pordhe -
eshte kenge trimash.
"Kenge kurvaresh" - tha me vete Nrio, qe i kish varur turinjte dhe nuk po gjente rehat.
-Mire per te pire kemi - tha Dhaskali pasi i futi
nje te kthyer te forte shishes me raki - por per te ngrene si do t'ja bejme?
-Kemi ate buken e misrit - tha Tunxhi - po ndize
pak ate radion e dores te degjojme se c'eshte bere sot me ate minigun ne kasaba, se une doja te shkoja por na prishi pune ky muti - tha Tunxhi duke treguar me dore Ndiron.
-Akoma me mitingje ti o Tynxh, nuk e more vesh qe te gjithe me te futur ta kane? Po na bej derman per te ngrene se sharruam, ate buken e misrit fute ne bythe ose jepja kalit se une dua mish. - tha Dhaskali duke u kacagjelusur cakerrqejf. Ndrio ngriti veshet dhe nje mendim i lig is shkrepi ne koke:
-Zoti Dhaskal, une kam ca mish dhie ne cante por
duhet ngrohur se keshtu nuk hahet. Sikur Tunxhi te na mblidhte ca shkarpa per te bere nje zjarr nuk do te qe keq.
-Tunxhi nxorri bicakun dhe vajti te mblidhte
shkarpa duke i shkuar goja leng. Dhaskali me ndrion ja futen me te pire.
-E more Ndrio - tha Dhaskali - e ku ka si
malet tona. Ah sikur te kishim nje femer tani! > -Femren e sateme Zoti Dhaskal - tha ndrio duke u ngritur me vrull ne kembe duke fshire mustaqete e pikturuara, flakur kapelen e kashtes dhe duke tundur thiken me kercenim ne drejtim the Dhaskalit qe dhjeu fare.
-C'pate Ndrio? - tha Dhaskali, duke menduar me
vete se Ndrio ishte Gay
-Nuk te pelqen femra???!!! Nuk ka problem,
zere se nuk e thashe, po fute thiken brenda se je goxha burre dhe s'te ka lezet.
-Lezetin e sateme, mut - muti - tha Ndiro duke
shkumezuar nga inati >
- I shenjti Nestor deshiron qe te vdesesh se ke
dale nga rruga e zotit! Puthe qe te lash mekatet - tha Ndrio duke nxjerre portofolin dhe duke ja zgjatur Dhaskalit
-Po dale bre Nrio te merremi vesh - tha Dhaskali
duke nxjerre nje tufe me dhjetemijeshe dhe duke ja zgjatur Ndrios.
-Fshi bythen me ato, pis muti - tha Ndiro i
ofenduar dhe gjith terbim - pse me aq kerkon ta shpetosh lekuren ti?
-Po pse bre Ndiro kerkon te me vrasesh, c'do te fitosh?
-I shenjti Nestor do te me jape nje benz
pesqindesh te nentedhjete e tetes me dokumenta te rregullta dhe do te me nxjerre lejen per te bere nje kjoske.
-Ta ka futur - thirri Dhaskali gjithe gezim -
Nesti ka vetem Benza te vjedhur dhe sa per kjosken atij as qe ja pjerdh njeri ne bashki, kurse une te fal BMW-ne time qe e kam sjelle bashke me shkronjat nga allemanja (doganen e kam paguar), dhe bashke me te te fal kalin tim dhe kalin e Tunxhit me gjithe shkronja po deshe.
-Edhe dhjetmijeshet! - tha Ndrio gjith inat.
-Mire tha Dhaskali - duke i zgjatur tufen me dhjetmijeshe. Ndrio i mori, futi thiken ne brez dhe filoi ti numuronte. Dhaskali duke perfituar nga ky cast bertiti me sa kishte ne koke:
-TUUUNXH BIIIIR! >
-Ta bofsha nonen! - tha Ndrio duke ju versulur me
thike dhe pasi ja nguli disa here u largua ne drejtim te panjohur.
Tunxhi degjoi gurgulene, leshoi shkarpat dhe
u nis me vrap per te pare c'kish ndodhur duke mednuar me vete se nuk duhej t'ua kish lene shishen e rakise atyre pleqve te currufjepsur qe pijne pak dhe fillojne zihen. Kur arriti ne vendin e ngjarjes, Tunxhi shtangu: "Bobooo c'do
te me rrahe babai!" tha ai me vete
-C'patet Zoti Dhaskal, perse u zute, per pune te mitingut - tha Tunxhi, duke ju afruar me ndrojte Dhaskalit qe po jepte shpirt.
-Hik mor pirdhu me gjithe miting! - tha Dhaskali
me fuqite e fundit - merr kallashin tek kali im, gjeje Ndiron dhe beje mut fare, pastaj edhe ate
Nestorin se ai .....
Por dhaskali nuk mundi ta mbaronte dot fjalen se
ra per atdhe.
"Eh c'me gjeti belaja - tha Tunxhi me vete - kush e terheq kete pordhac deri tek mulliri. Hajde degjo babain tani" Dhe duke vendosur trupin e Dhaskalit mbi kale e duke ngrene nje cope mishi dhie te ftohte te cilin e shtynte me
rakine qe kish ngelur u nis me guxim drejt mullirit duke kenduar kengen e xhixhilese
Jemi ne momentin qe Dhaskali dhe Tunxhi fillojne
te dyshojne se kane humbur rrugen:
Tunxh bir, a e ke idene se ku mutin po na con ky
koqja? - tha Dhaskali. >
- Gjall n'bot jo,qafsha nonen! - tha Tunxhi i hutuar, dhe duke bere nje sacme me shume pasion ju kthye Ndrios:
-Ho mer ti qi dishe rrugen gjasme, ku e ke vrapin
e peles tashi, ke jotom e? Trap muti!
-Ma i qete mor Tunxh, ma i qete - tha Ndiro i pezmatuar, duke menduar me vete "malok morracak!".
Tunxhi e pa me inat dhe i gjuajti sacmen me shume
mjeshtri duke ja ngjitur me precizion ne syrin e majte.
-Tynxh, e dhjeve fare - i peshperiti Dhaskali
Tunxhit me ngadale ne vesh, duke u munduar ti buzeqeshte Ndrios qe po ferkonte syrin.
-Me fal zoti Dhaskal, - tha Ndrio - Me duket se
ja futa kot...
-Mos ca byth Ndrio, - tha Dhaskali qe kish
filluar ti vinte keq per syrin e Ndrios - keto pune keshtu e kane, po hajde ti fusim nje shurre tani se na preu.
Teksa tre trimat shurronin me kenaqesi dushkajen
dhe, pse jo, i kepusnin burrerisht edhe ndonje derr pordhe, bilbilat kendonin dhe gjethet feshferinin ne harmoni te plote me tingujt qe leshonin trimat.
- E ke ate rakine aty o Tynxh - tha Dhaskali duke shkundur hajdarin, qe megjithate i rodhi ne pantallona.
- OOOUUUUUU! - u degjua britma e thekshme e Ndrios.
Dhaskali ktheu koken kurse tunxhi nxorri thiken
duke harruar te fuste pallen brenda.
-C'ke ndrio? - the Dhaskali
-Kapa bolet me zinxhirin e pantallonave - u qa
ndrio.
-Me ato pantallona kurvash, mire te te behet -
tha Tunxhi gjith inat, duke futur thiken dhe pallen brenda.
-Ik ore pirdhu! - tha Ndrio, duke ferkuar bolet. Tunxhi qeshi i kenaqur nen hunde dhe vajti te
merte rakine duke kenduar kengen "Jam kacaku i ferres".
-C'eshte kjo kenge or Tunxh? - tha Dhaskali
-Ma ka mesuar gjyshi - tha Tunxhi gjith pordhe -
eshte kenge trimash.
"Kenge kurvaresh" - tha me vete Nrio, qe i kish varur turinjte dhe nuk po gjente rehat.
-Mire per te pire kemi - tha Dhaskali pasi i futi
nje te kthyer te forte shishes me raki - por per te ngrene si do t'ja bejme?
-Kemi ate buken e misrit - tha Tunxhi - po ndize
pak ate radion e dores te degjojme se c'eshte bere sot me ate minigun ne kasaba, se une doja te shkoja por na prishi pune ky muti - tha Tunxhi duke treguar me dore Ndiron.
-Akoma me mitingje ti o Tynxh, nuk e more vesh qe te gjithe me te futur ta kane? Po na bej derman per te ngrene se sharruam, ate buken e misrit fute ne bythe ose jepja kalit se une dua mish. - tha Dhaskali duke u kacagjelusur cakerrqejf. Ndrio ngriti veshet dhe nje mendim i lig is shkrepi ne koke:
-Zoti Dhaskal, une kam ca mish dhie ne cante por
duhet ngrohur se keshtu nuk hahet. Sikur Tunxhi te na mblidhte ca shkarpa per te bere nje zjarr nuk do te qe keq.
-Tunxhi nxorri bicakun dhe vajti te mblidhte
shkarpa duke i shkuar goja leng. Dhaskali me ndrion ja futen me te pire.
-E more Ndrio - tha Dhaskali - e ku ka si
malet tona. Ah sikur te kishim nje femer tani! > -Femren e sateme Zoti Dhaskal - tha ndrio duke u ngritur me vrull ne kembe duke fshire mustaqete e pikturuara, flakur kapelen e kashtes dhe duke tundur thiken me kercenim ne drejtim the Dhaskalit qe dhjeu fare.
-C'pate Ndrio? - tha Dhaskali, duke menduar me
vete se Ndrio ishte Gay
-Nuk te pelqen femra???!!! Nuk ka problem,
zere se nuk e thashe, po fute thiken brenda se je goxha burre dhe s'te ka lezet.
-Lezetin e sateme, mut - muti - tha Ndiro duke
shkumezuar nga inati >
- I shenjti Nestor deshiron qe te vdesesh se ke
dale nga rruga e zotit! Puthe qe te lash mekatet - tha Ndrio duke nxjerre portofolin dhe duke ja zgjatur Dhaskalit
-Po dale bre Nrio te merremi vesh - tha Dhaskali
duke nxjerre nje tufe me dhjetemijeshe dhe duke ja zgjatur Ndrios.
-Fshi bythen me ato, pis muti - tha Ndiro i
ofenduar dhe gjith terbim - pse me aq kerkon ta shpetosh lekuren ti?
-Po pse bre Ndiro kerkon te me vrasesh, c'do te fitosh?
-I shenjti Nestor do te me jape nje benz
pesqindesh te nentedhjete e tetes me dokumenta te rregullta dhe do te me nxjerre lejen per te bere nje kjoske.
-Ta ka futur - thirri Dhaskali gjithe gezim -
Nesti ka vetem Benza te vjedhur dhe sa per kjosken atij as qe ja pjerdh njeri ne bashki, kurse une te fal BMW-ne time qe e kam sjelle bashke me shkronjat nga allemanja (doganen e kam paguar), dhe bashke me te te fal kalin tim dhe kalin e Tunxhit me gjithe shkronja po deshe.
-Edhe dhjetmijeshet! - tha Ndrio gjith inat.
-Mire tha Dhaskali - duke i zgjatur tufen me dhjetmijeshe. Ndrio i mori, futi thiken ne brez dhe filoi ti numuronte. Dhaskali duke perfituar nga ky cast bertiti me sa kishte ne koke:
-TUUUNXH BIIIIR! >
-Ta bofsha nonen! - tha Ndrio duke ju versulur me
thike dhe pasi ja nguli disa here u largua ne drejtim te panjohur.
Tunxhi degjoi gurgulene, leshoi shkarpat dhe
u nis me vrap per te pare c'kish ndodhur duke mednuar me vete se nuk duhej t'ua kish lene shishen e rakise atyre pleqve te currufjepsur qe pijne pak dhe fillojne zihen. Kur arriti ne vendin e ngjarjes, Tunxhi shtangu: "Bobooo c'do
te me rrahe babai!" tha ai me vete
-C'patet Zoti Dhaskal, perse u zute, per pune te mitingut - tha Tunxhi, duke ju afruar me ndrojte Dhaskalit qe po jepte shpirt.
-Hik mor pirdhu me gjithe miting! - tha Dhaskali
me fuqite e fundit - merr kallashin tek kali im, gjeje Ndiron dhe beje mut fare, pastaj edhe ate
Nestorin se ai .....
Por dhaskali nuk mundi ta mbaronte dot fjalen se
ra per atdhe.
"Eh c'me gjeti belaja - tha Tunxhi me vete - kush e terheq kete pordhac deri tek mulliri. Hajde degjo babain tani" Dhe duke vendosur trupin e Dhaskalit mbi kale e duke ngrene nje cope mishi dhie te ftohte te cilin e shtynte me
rakine qe kish ngelur u nis me guxim drejt mullirit duke kenduar kengen e xhixhilese