Serbet dhe Shqiptaret

lola

Primus registratum
Serbet dhe Shqiptaret

C'kemi!
Une u rrita ne Shqiperi dhe nuk kam patur asnje lidhje te drejte me Serbe derisa erdha ketu(shba). Kam folur me nja dy serbe dhe te dy me thane se po te shikonin ndonje femer shqiptare do ta "perdhunonin" dhe se ato qekan te gjitha te shemtuara dhe te pista(nuk e dinin se isha shqiptare).
Ndonjehere kur kerkoj fakte per Shqiperine gjej gjithe keto fjale nga Serbet dhe Greket qe thone se jemi te gjithe Turq dhe se ata qenkan me Ilire se ne. Kjo nga rracat me te shemtuara dhe te ndyra ne evrope (me perjashtime natyrisht).
Shume shqiptare ja vene fajin njeri tjetrit per fatkeqesite shqiptare. Une mendoj se arsyeja e vertete e ka emrin Serb apo Grek; ata qe duan te na zhdukin si komb. Cfare mendoni?

Iliri

Primus registratum
Re: Serbet dhe Shqiptaret

Qe Serbet jane rraca me e keqe e botes ajo nuk ka nevoje te provohet. Qe ata e urrejne popullin shqipetar, ajo nuk ka nevoje te provohet se eshte provuar. Qe rraca slave ka ne mesin e saj perdhunues femrash, ajo dihet mire qe nga lufta e dyte boterore me renjen e Gjermanise dhe me krimet e serbeve ndaj femrave dhe femijeve te Bosnjes dhe Kosoves. Serbet dhe slavet duhet ti puthin bythen Anglise dhe Amerikes qe i shpetoi nga Gjermania ne lufte te dyte boterore se ajo do ti kishte zhdukur nga evropa plotesisht.

jula

Primus registratum

Qe duke ecur me keto mend ballkanasit nuk kane per ti dale kurre ne krye asgjeje te mire, edhe kjo s'ka nevoje te provohet!

P.sh., mua do te me dukej me serioze dhe pozitive te hapej nje teme mbi krimet serbe ndaj popullsise kosovare, ne vend te nje teme ku te jepen gjykime te trasha mbi popullin serb ne pergjithesi. Do te jepja nje gjykim edhe me te ashper ne lidhje me politiken proserbe dhe antikosovare te ndjekur nga shteti yne pas Luftes, pa pretenduar tia vesh kete etikete gjithe popullit shqiptar qe, sic dihet, ishte viktima e pare dhe kryesore e diktatures ...komuniste.

Personalisht kam njohur dy vajza serbe gazetare ne Itali dhe denimi e urrejtja e tyre per politiken kriminele dhe cnjerezore te shtetit serb nuk me eshte dukur i ndryshem nga imi.

P.S. Jugosllavia eshte nje nga shtetet e pakta qe gjate Luftes Boterore eshte vetecliruar. Ky eshte vetem nje konstatim historik!!!

Prizreni

Primus registratum

Lola, Mos i shaje Serbet dhe Greket se po te degjon NANO,dhe vaj halli per ty!

bengu

Primus registratum

Valla me e pase fuqine, 7 here ma keq ua bejme si njanit si tjetrit. Po ma mire ta lame kete pune.

antihero

Primus registratum

Juliana
P.S. Jugosllavia eshte nje nga shtetet e pakta qe gjate Luftes Boterore eshte vetecliruar. Ky eshte vetem nje konstatim historik!!!
Nga kush?
Lobe te ndrishme te pushtetit atehershem serbo-kroato-sloven,kishin lidhje me nazistet.Ne fjalor te ndrishem mbi historine e ish-Yu shikoj termat:"Domobranci","Cetnici","Ustashi",ose me mire pyet "shoqet" kur te vij rasti.
...nga fundi i 1944-s armada e kuqe intervenon ne vojvodine,dhe ne gjith fushen e panonise pra pjesen te cilen e kishte interes gjermanija.Veprimet e gueriles partizane ne krye me Titon jane vetem nje legjende e hiperbolizuar.
<span style="font-weight: bold">Per te qene i keq nuk do te thot te kesh brire mbi koke.</span>