Semundja e turpit/herpe/suadhet etj

une_une

Primus registratum
Re: Semundja e turpit/herpe/suadhet etj

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb] Si te rruhemi nga to. Mjekimi popullor? [/qb]
Asnjeri nuk ndihmon me mjekim popullor se nuk dua te me perseriten prape. Te jem gati.

Raif

Primus registratum

[qb]
[qb] Si te rruhemi nga to. Mjekimi popullor? [/qb]
Asnjeri nuk ndihmon me mjekim popullor se nuk dua te me perseriten prape. Te jem gati. [/qb]
E ke fjalen per turpin?

Njeriu qe nuk ka turp, nuk eshte normal.
Po them kshtu sepse nuk ka njeri qe nuk gabon.
Vetem Zoti i madheruar nuk gabon.
Meqense ne jemi njerez qe bejme gabime, kur gabimet i bejme pa qellim, kur pendohemi, na vjen keq, turprohemi dhe kjo eshte normale (por vetem nese nuk i perseritim gabimet).
Pra eshte mire te turprohemi kur bejme ndonje gabime te pacellimshem, dhe kur kuptojme per gabimin, e pranojme ate dhe perpiqemi qe te njejtin mos ta perseritim, e nese e perseritim prap ne te "njejten mase", at'here se kemi pas pernime turpin, e kjo eshte shume me keq se kur e pranojme gabimin... dhe ketu kemi te bejme me semurje...
Njeherit ka njerez te cilet turprohen per "cdo gje"... e ketu kemi te bejme me semurje qe mund te jet mentale por jo patjeter.

Per keto probleme jan bere hulumtime te shumta dhe vazhdojne edhe me tutje (e nese kemi parasysh suksesin per te eliminuar problemet e tilla me mjeksi medicinale -farmaci).

Dua te theksoi se Qendra e Sistemit Nervor ne keto raste nuk eshte ne funksion te duhur por kjo kursesi nuk do te thot se rrenja e problemit eshte m'u ne te.
Ne realitet problemin fillimisht duhet kerkuar ne veshket e kete eshte e mundur ta bejme brenda disa ditesh me Mjeksi Popullore me Baroja duke pir nga dy deri ne tre caja ne dite nga bima e shendosh dhe kualitative Solidago Virgo Aurea (anglisht Goldenrod).
Me pas Perdorim nga tre caja Barishumefletesh dhe brenda shtat ditesh kemi rezultate konkrete.

Ne rastet kur kemi problem te drejtperdrejt mental, per te pas rezultate qe ne Medicine-farmaci nuk mund ti shofin as enderr, perdorim perzierjen e bimeve 1:1:1 G.Biloba, G. Panax dhe Presht (duke i shtuar cdo here nga nje luge te vogel ilaq qe e prodhoi Une).

Rondinella

Primus registratum

PO ku mund t'i gjejm ilaqet qe prodhoni ju zotri?
eshte hera e dyte qe te pyes dhe nuk pergjigjeni!!

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rondinella:
[qb] PO ku mund t'i gjejm ilaqet qe prodhoni ju zotri?
eshte hera e dyte qe te pyes dhe nuk pergjigjeni!! [/qb]
Me par kam shkruar ketu ne AF se keshilla falas jap vetem ketu ne AF.
Per kontakt privat duhet te me drejtoheni ne e-mail timin qe mund ta gjeni nese hyni ne web-page t'imin, por meqense per momentin jam shume i zanun (pacienta shume), qe te pergjigjem privat duhet pritur edhe nje muaj.

Morea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
"duke i shtuar cdo here nga nje luge te vogel ilaq qe e prodhoi Une). [/QB]
Mjeku popullor,

meqe nuk lenke ilac pa prodhuar - dhe me sa thua te gjitha ato qe prodhon nuk kane asnje efekt negativ, po vetem sherojne plotesisht cdo semundje - pse nuk hapni nje kompani farmaceutikale/barishtore. Keshtu edhe te ardhurat tuaja do te jene shume me te medha dhe meqe nuk do te jeni i detyruar te shihni njerez te semure per te nxjerre buken e gojes, do te keni edhe me shume kohe te ndihmoni bashkekombasit tuaj.

bebivogel

Forumium maestatis

Morea ... Mjeku pak me larte mbi shkrimin tim ka cituar se cfare ka krijuar po ta lexosh me vemendje do e kuptosh /pf/images/graemlins/smile.gif

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Morea:
[qb]
Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
"duke i shtuar cdo here nga nje luge te vogel ilaq qe e prodhoi Une). [/qb]
Mjeku popullor,

meqe nuk lenke ilac pa prodhuar - dhe me sa thua te gjitha ato qe prodhon nuk kane asnje efekt negativ, po vetem sherojne plotesisht cdo semundje - pse nuk hapni nje kompani farmaceutikale/barishtore. Keshtu edhe te ardhurat tuaja do te jene shume me te medha dhe meqe nuk do te jeni i detyruar te shihni njerez te semure per te nxjerre buken e gojes, do te keni edhe me shume kohe te ndihmoni bashkekombasit tuaj. [/QB]
============================================= ====
Une prodhoi ilaqe qe bejne mire nese ato perdoren per semurje te caktuara.
Nuk e dij se kush te tha se Une i prodhoi te gjitha ilaqet(edhepse keto qe i prodhoi jan pozitivisht te jashtzakonshme)? Vetem Zoti i madheruar mund te sheron cdo semurje ne cdo rast, kurse Une sheroi semurje me bime ilaqe qe i prodhoi vete aq sa Zoti i madheruar e akcepton punen t'ime por sa e ben me nasip qe edhe i semuri te sherohet. Kete e dijm me rregull shume shpejt: Kur i rekomandoi ndonjerit/njeres te semur se cka duhet te perdor dhe kur pas nje kohe i beje vizite, pacienti qe ka veprue sipas rekomandimeve qe kam dhene, eshte ne gjendje konkretisht me te mire shendetsore, ne te kunderten (kur nuk ka perdor apo nuk ka veprue sipas rekomandime qe kam dhen) gje ce ndodh shume rrall, paicenti eshte njejt ose me kec.

Metutje, jam duke punuar ne hapjen e nje kompanie...
E sa i perket ndihmes bashkkombasve te mij, Une jam duke e bere kete ketu ne AF.

Keto keshilla ndoshta per dikend duken te thjeshta, por ne realitet jan pak me te vlefshme ne praktik. Mendoi se ky eshte kontribut konkret per (ne rend te par) popullin te cilit edhe Une i takoi.

Raif

Primus registratum

Ketu jemi duke bere fjale per shendetin dhe menyren se si mund te sherohemi me Mjeksi Popullore.

Cdo kush qe merr pjese ketu ne kete teme, me qellim te mire eshte i mireseardhur. Nuk kam nevoje te me jipen kshilla per mundsin se si kisha mujt me u organizua qe te beje biznes me kete pune.
Keshillat qe jam duke i dhene ketu jan falas dhe kurfar biznesi nuk jam duke bere.
Ne realitet (Une ashtu mendoi) jam duke kontribuar tek ata/ato qe kan probleme shendetsore dhe per kete e falenderoi Zotin e Madheruar ne rend te par qe ma ka bere te mundur te mirrem me kete pune me sukses, dhe njeherit i jam mirnjohes Stafit te Alb Forumit duke u nisur nga z. Drini Sima dhe te tjeret qe e perkrahin kete teme (natyrisht edhe moderatoren ne Mjeksi Popullore AnaBlue) qe ma kan bere te mundur nje gje te till. Gjithashtu falenderoi edhe Diavolesen e cila me kujdes jep perkrahje ne kete teme.

Kur ndokush kerkon ndonje ndihme, Une mundohem me mundsit qe kam te keshilloi te njejtin/njejten e kur nevoitet ndonje ilaq qe e prodhoi Une, nganjihere e jap reciten se si eshte e mundur te prodhohet ilaqi, por per disa ilaqe nuk mund te jap recitat meqense tani nuk eshte koha, e kur do te vij koha do ti jap edhe ato.

Sa i perket punes sime, tani jam i kenaqur sepse kam pacienta te shumte, te cilet vijn tek Une per ndihme edhe nga Evropa e mos te flas nga SHBA-te, keshtu qe ne AF po mundohem te ndihmoi - falas dhe njeherit jam edhe krenar qe sado pak po kontruboi per popullin t'im edhe ne kete menyre por sic thash me lart, per kete meritat i kan patjeter edhe Udheqja e Alb Forumit.
Falemnderit.

House M.D

Primus registratum

Mjeku popullor (pa te keq pytjen) mund te di se cili eshte formimi juaj profesional nqs keni nje te tille?
A keni ju dije te mjaftueshme anatomik fiziologjik dhe anatomo-pathologjike dhe fizio-pathologjike?A keni ju dije mbi indikacionet dhe kunderindikacionet?A mundeni ju te shpjegoni reaksionet nga ana biokimike?A keni ju dijeni farmako-kinetike per te dhene keto receta?

House M.D

Primus registratum

mfal mjeku web-i juaj nuk punon???del tjeter per tjeter
smile.gif

blediii

Primus registratum
te pijmi nga 2-3 caja ne ditt nga bima solidago virgo aurea dhe zhduhet kjo semundje apo dhe ne ras te semundjes mentale perdorimi i ktyre bimve tjera edhte me i komlikuar nese kishe pas mundesi mem treguu qysh mi perdor edhe aku gjinden ktooo ?