Satellite internet...

just guru

Primus registratum
Satellite internet...

Pershendetje te gjitheve.
Meqenese po perpiqem te hap nje biznes te vogel me nevojitet interneti dhe mundesia e vetme per ta siguruar ate eshte ai satelitar. Doja te dija cilat jane aparaturat e nevojshme dhe ku mund ti blej ato. Gjithashtu edhe cilat jane isp-te e mundshme nga mund ta marr kete internet. Te gjitha informacionet jane te vlefshme.
Faleminderit per mirekuptimin.

MLK

Primus registratum
Re: Satellite internet...

Ne pergjithesi kompanite qe te sherbejne si provider shesin dhe aparaturat qe nevojiten per to.
ne rradhe te pare te duhet nje antene parabole (sateliti) me diameter reth 80 cm me koke te ndryshme nga ato qe sherbejne per kapjen e stacioneve televizive, nje modem dsl dhe nje operator i huaj qe te furnizon (provider).
Ka dy mundesi, e para qe te kesh vetem download me satelit dhe (shkon rreth) ne 4 Mbs, dhe upload ta kesh nepermjet providerit lokal nepermjet nje linje klasike analogjike te tipit 56Kbs (teorike se ne praktike eshte ne funksion te cilesise se linjes).
E dyta te marresh nje provider qe te siguron dhe Down dhe Up ne kete menyre je 100% i pavaruar nga linjat lokale e ke te besh vetem me satelitin, por çmimet ne kete rast shkojne rreth ne 2-5 mije euro ne muaj. Per kompanite qe ofrojne kete service mjafton nje kerkim i vogel ne google e eshte e thjeshte per ti gjet pasi ka te ndryshme.

just guru

Primus registratum

Ne google kam kerkuar un. Po problemi eshte se nuk gjen aq kollaj aty. Mua me duhet nje lidhje qe ti kete te dyja Down dhe Up. Sa per cmimin kam pare disa me rreth 60 $ ne muaj dhe jane mjaft interesante. Kam pare disa aparatura te "hueges" por nuk po kontaktoj dot me ta edhe nuk di ku ti blej ato. Ndonje tarife me e ulet ose ndonje informacion konkret do te me bente me shume pune. Faleminderit MLK per pergjigjen.

GuJack20

Primus registratum

Satellite internet ke goxha firma qe ta ofrojne..Problemi kryesor eshte tek pajisjet qe kane nje vlere fillestare te larte. Dikur kam bere nje udhetim ne Kosove per te pare se çfare ofrohej dhe kishte harmoni ofertash. Do te te keshilloja te filloje me AbCom..firme shqiptare (www.abcom-al.com) qe me pare ka ofruar zgjidhje te ketij tipi, mund te jene ca te shtrenjte sepse jane 3rd part por duke qene shqiptare kane mundeisne te vijne te te montojne te gjitha pajisjet aty ku ti je (qe me sa kuptoj une duhet te jete nje qytet lar g nga Tirana perderisa sateliti eshte rruga e vetme)...

Ne cilinqytet je??

just guru

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Satellite internet ke goxha firma qe ta ofrojne..Problemi kryesor eshte tek pajisjet qe kane nje vlere fillestare te larte. Dikur kam bere nje udhetim ne Kosove per te pare se çfare ofrohej dhe kishte harmoni ofertash. Do te te keshilloja te filloje me AbCom..firme shqiptare (www.abcom-al.com) qe me pare ka ofruar zgjidhje te ketij tipi, mund te jene ca te shtrenjte sepse jane 3rd part por duke qene shqiptare kane mundeisne te vijne te te montojne te gjitha pajisjet aty ku ti je (qe me sa kuptoj une duhet te jete nje qytet lar g nga Tirana perderisa sateliti eshte rruga e vetme)...

Ne cilinqytet je??

[/ QUOTE ]

Problemi nuk eshte nese ata mund te vijne te montojne aparatuarat apo gjera te tilla. Problemi eshte se une nuk po gjej se ku ti blej ato. Thashe qe kam gjetur nje isp e cila ofron sherbimin per rreth $60 dhe aparaturat kushtojne rreth 500. Qyteti ne fjale eshte korca.
P.S. Ai websiti nuk hapet.
Ajde gjith te mirat

GuJack20

Primus registratum

çfaredomethene nuk i gjej se ku ti blej dhe nga ana tjeter di çmimin..?? Atje ku ke mare vesh çmimin edhe ti shesin...
Kudo qe te jete firma, edhe ne USA rruge per ti blere dhe per ti sjelle ka sa te duash..si eshte websiti i asaj kompanise qe ke gjetur ta shikoj se çfare mundesish ofron??

just guru

Primus registratum

Tani nuk po e gjej dot ate faqen ku i kam pare por jane disa oferta qe nuk me duken te arsyeshme. Kane edhe limit mujor downloadi edhe gjera te tilla.
Po vazhdoj te kerkoj...

just guru

Primus registratum

As mua nuk me duket e keqe vetem se ka shume limite per download:
The Europe Online E-DSL Service includes
500 MB of EOL FastSurf at speeds up to 512 Kbit/s every month !
1 GB of downloads from the Internet every month with File Fetch, plus 1000's of free selected softwares, films, MP3's &amp; games at 2 Mbit/s speed - Guaranteed !
Music television, Sport, Film, Adult, Eurotip. 512 Kbit/s speed - Unlimited Access!
Unlimited access to our DSL Digital L, our Interactive MediaThek and our E-Lert service
1 free film every month &amp; much more.