Sa rendesi ka arsimimi i partnerit/partneres ne nje lidhje?

Sweety el

Locus omnem
Mendoni se arsimimi i dy partnereve ndikon ne nivelin e mirekuptimit te tyre? Sa rendesi ka per ju se cfare shkolle ka bere ai/ajo qe keni ne krah,apo ai/ajo qe deshiron tju kete ne krah? Eshte shkollimi i dikujt i rendesishem per te krijuar nje lidhje te mire?

Sweety el

Locus omnem
Nese po flasim per te lidhur jeten me nje cope injorant qe s'ka lexuar, s'ka kulturen dhe edukaten e duhur, te mos jete i ingranuar me jeten (perfshi sakrificat), te mos dije sesi funksionon bota si ne marredhenie pune, shkolle po ashtu dhe shoqerore apo familjare, une NUK e marr hic! Por nese eshte dikush qe per nje arsye apo nje tjeter nuk ka mundur te vazhdoj shkollen e larte (dmth universitetin), por qe ne te njejten kohe ka lexuar, eshte me horizont te gjere ne disa fusha, atehere po qe ka shanse per te qene nje kandidat i denje.
Po qe te behem komplet qorre dhe te mendoj se dashuria do te zhduk gjithcka qe mungon ne nje person te pershtatshem per mua, nuk e mendoj! Sepse vjen nje dite qe i therret kokes, e cdo gje del ne siperfaqe si flluske sapuni
perqesh.gif

Me pelqejne dhe kam qene gjithmone e terhequr nga dikush qe mund te me sfidoj ne inteligjence, menyren sesi e shikon dhe e jeton jeten, te dij te diskutoj e debatoj me mua ne shume tema> Pra, te kete individualitet, personalitetin e tij dhe ne te shprehur e te menduar, te ndaj kendveshtrime e eksperienca te tij, te dij te te mesoj gjera te reja sikurse ti atij... ashtu capacul qe kane dredh zinxhirin ka sa te duash! Kyci eshte te gjesh njeriun me te cilin mund te flasesh per gjithcka, e jo ta edukosh apo ushqesh ti per cdo gje. Lezeti dhe domosdoshmeria ka qene qe ne nje familje, mashkulli should provide per familjen dhe ai duhet te zoteroj nje sere aftesish (dmth ti jepet doresh per disa gjera). Kete quaj njeri te zotin, e njeri qe kam deshire dhe siguri te lidh te ardhmen time, dike qe e meritoj
lujsyun.gif

Ne fund te fundit, jeta eshte aritmetike! Ngado qe shkojme duam apo s'duam ne, ne cdo faze te jetes qe perjetojme/kalojme njeriu analizon,perllogarit, arsyeton per te miren dhe te keqen qe ndeshet, per avantazhet dhe disavatanzhet qe mund te kete nese vendos mbi dicka!
Mgjth kjo eshte nje zgjedhje individuale (mendoj une), dikush kerkon dhe s'resht derisa te gjej me te miren dhe te pershtaturen e tij... ka te tjere pastaj qe mjaftohen me pak.
Pra per mua personalisht ka rendesi sa i kompletuar eshte personi? Nese me pershtatet mua ne shume pika, atehere po, e pranoj... nese jo, atehere nosh!

Megg

Carpe Diem
Natyrisht qe sipas intelektit tend do e gjesh dhe partnerin,,cdo gje eshte
reciproke,perputhja e karakterit eshte me e rendesishmja por nje i shkolluar me nje analfabet (po marr shembullin qe ke shkrujt me lart)
sbhet llaf lol...Ketej nga un kur fejohet 1 person pyes njerezit "Si e ke shokun"(per te fejuarin/en)? dhe une mendoj se shokun duhet ta gjesh me te mire se veten prandaj me i mire (ose me i larte ne intelekt) pranohet :p por i pa shkolluar...:(

gangsterja

Primus registratum
Normal qe po te jesh me shkolle,edhe burrin me shkolle do ta gjesh(nje njeri te mire)ndersa po qe e pa arsimuar nje halabak rrugash do te perfitosh.