Sa prej studentëve në Itali janë vërtet student?

Aramit

Primus registratum
Sa prej studentëve në Itali janë vërtet student?

Un kam 6 vjet ne itali dhe kam pare çdo vit me mijra matricola qe vijne nga shqipria, vetem se nga viti i dyte e siper fillojne e rrallohen,

ndersa laureati: "una specie protetta"

arbi

Primus registratum
Re: Sa prej studentëve në Itali janë vërtet student?

une jam student po i paguaj vete shpenzimet keshtu qe punoj cdo dite atehere eshte normale qe laurea qe duhej te merrja ne gjashte vjetb do me duhet me shume kohe
sa per ate qe thua duhet te kesh parasysh qe :
-shumica jone kur kemi ardhur e kemi ditur fushe me lule
-eshte normale qe paguan kalimin nga gjimnazi ne universitet ashtu siç u paguante kalimi fillore-tetevjecare, tetevjecare-gjimnaz(duke bere proporcionet e duhura)
-gjithashtu duhet te futesh edhe kategorine e atyre qe vijne ne universitet shohin veshtiresite dhe preferojne te kalojne ne dokumenta pune

Prodigychild01

Primus registratum

- Sa prej studentëve në Itali janë vërtet student?

- Vetem dy, ai qe ka hap temen, dhe une. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Joy

Primus registratum

Eshte ashtu si thote Arbi nuk kemi mundesite ekonomike ti bejme te dyja se bashku.
Punojme nga 12 ore ne dite dhe studjojme ne fundjave, e cfare jete po bejme?
Kemi harruar kush jemi.
Kapitalizmi, ekonomia e biznesit po na shkaterron dejet...
Kemi nevoje per me teper siguri /pf/images/graemlins/smile.gif

Prodigychild01

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Joy:
[qb] Eshte ashtu si thote Arbi nuk kemi mundesite ekonomike ti bejme te dyja se bashku.
Punojme nga 12 ore ne dite dhe studjojme ne fundjave, e cfare jete po bejme?
Kemi harruar kush jemi.
Kapitalizmi, ekonomia e biznesit po na shkaterron dejet...
Kemi nevoje per me teper siguri /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
I have the world's smallest violin playing "my heart goes out to you" :rockband: :cry: :cry:

geek

Primus registratum

icon14.gif

100 % dakord me arbin !

stellina_sister

Primus registratum

une..jam me t'vertet studente!!
dhe jam dakord plotsisht me arbin!!

pershendetje te gjitheve :wave:

Rambla

Primus registratum

Ka realitete te ndryshme. eshte ky realiteti arbit dhe i shume te tjerve, eshte dhe realiteti atyre qe ja paguan babi leket dhe goca/cuni babit kur vjen ne itali, i duket sikur ka rilind , e le pas dore universitetin fare, ben palle, gjen ndonje ragazzo/ragazzo taljon'......dhe laurea ku te kam pa!

zog

Primus registratum

ndersa une i them atij "laurentit" nga modena, qe shkolla eshte nje MJET, por per disa (toça) edhe QELLIM ne vetvete.

pra si ti qe ben gjashte vjet pa i'u da, edhe ai qe ben vetem nje vit (e qe me sa duket te shqetson), per te dy ajo DUHET te jete trampolin per te arrit diçka tjeter (me te larte) ne jete.

ka mundesi qe shume nga ata qe bejne vetem nje vit e arrijne ket synim me shpejt se ata pak te tjeret qe kalben ne bangat e saj e me vone perfundojne jo me mire se te paret.

keshtuqe lal mos u mburr me "lauren" se osht e çpume ka kohe. (nga une /pf/images/graemlins/laugh.gif )

Rambla

Primus registratum

sa interesante i ke ca postime ti zog /pf/images/graemlins/laugh.gif

normalisht qe shkolla mjet eshte, dmth do ishte budallik te ishte qellim, dihet kjo. mgjth e veshtire zog qe te arrish diçka ne jete te rendesishme me nje vit universitet(jo se diploma te siguron te ardhmen, aspak, por eshte nje ndihme me shume). tani nese qellimi i shumices eshte te ikin nga shqiperia dhe me gjet burre/grua mundesisht stranier /pf/images/graemlins/laugh.gif , kjo eshte pune tjeter

Presidenti

Forumium maestatis

ja dhe un, u beme dy! /pf/images/graemlins/smile.gif

stellina_sister

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nahara:
[qb] ja dhe un, u beme dy! /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
ku studjon ti ne milano qender apo ne ndonje province?!

ciao :wave:

Presidenti

Forumium maestatis

une nuk studioj ketu po ne nje tjeter qytet...por po jetoj ketej ne milano, keto kohe!

se ku jetoj nuk e di mire a eshte periferi a qender...po metroja vjen /pf/images/graemlins/smile.gif

ti studion? ku? çfare?

Aramit

Primus registratum

O zoçku, meqenese me njifke kaq mire dhe e ditke per çfare e boj un shkollen, un te pergjigjem dhe thjesht se dhelpra kur se kapte dot rrushin...
Problemi qendron qe disa persona shkollen e kane thjesht optional, sepse kan ardh me iden se italia esht fush me lule e rrush, e do bojn kokrren e qejfit.
Ja boj hallall atyre qe vijne per pune, ose thjesht per dokumenta, po jan ca qe sjan as mish as peshk, kujtojne se italia eshte "settimo cielo", se gjith femrat italione do dalin ti presin ne bari kur vjne me traget, ene berlusconi u ka liru ngai ven per minister, anzi u ka fal mediasetin.
Kuptohet nuk dua te aludoj per qindra student, qe i nxjerrin studimet me mund e qe detyrohen te punojne dhe te studjojne njekohsisht, as per ata qe jane detyruar ti lene, megjithese deshira e tyre ishte ta vazhdonin shkollen. Puna eshte vetem per ata qe kan ardh per shkoll, po shkolla u sherben thejsht per tu presantuar si student ne rrethet "shoqeore". Keta tipa mor zoçku edhe sikur te dipllomohen, gje qe ka gjasa edhe te ndodhi (sidomos nese babi punon minister), diplloma e tyre nuk ka per tja sheruar ndonjehere mediokritetin, perkundrazi do jene gangrena e shoqerise shqiptare edhe per shum vite, ashtu siç jane baballaret e tyre sot.

pippo

Primus registratum

20 % me shtesat edhe 5 %..............(opinion personal)
pjesa tjeter pune pune nate e dite

Wii

Grupi i të moçmëve!

ej realiteti i te gjithe atyre qe vijne sot eshte pak a shume i njejte:u jane thene genjeshtra gjith andej dhe normalisht ashtu sic cdo prind i do te miren femijes se vet e ka nisur atje ku mendon se do te merrte nje shkollim me te mire. kjo per sa i perket anes nga shqiperia.
po te hidhemi kendej detit tani kuptojme pse e kane quajtur kete vend itali:se eshte bere per ata qe quhen italian dhe jo per ne(te themi ne pergjithsi se ka edhe nga ata qe i pershtaten shume mire realitetit.)normalisht populli jone ka thene sipas vendit behet kuvendi po ka harruar qe keto kendej nuk ulen me ne sofra druri ose mbi nje haser afer oxhakut dhe kosin apo trahanon nuk din ta bejne vete.ate qe dua te them eshte qe sa do te mundohemi ne nuk mund ti perngjajme ketyre.
pjesa me e madhe qe vijne mund te shtyhem per nje vit ose dy po eshte e detyruar te kape nje pune se eshte sistemi i tille qe te detyron:4000 euro burse nuk mjaftojne per nje vit si do qe ti besh llogarite.ka edhe nga ata qe duan ti pershtaten italionve edhe ne zakone.harrojne sa sakrifica jane bere nga prinderit per ti sjell deri ketu dhe si thonte ajo kenga :19 vjec jeta na therret yxhym ne...aaaa keto jo vetem full time po edhe me 3 a 4 pune leket nuk do tu mjaftonin.prandaj si zogu edhe ai tjetri deri diku kane te drejte po normalisht varet nga secili ketu se ca behet,(leje menjane qellimin pse ka ardhur ketu)

crazy

Primus registratum

une,anke se mi faccio un culo dalla mattina alla sera e mi laurerò un pò in ritardo ma cosa me ne importa,so che sono stata io e non i soldi a finire l'università. /pf/images/graemlins/smile.gif

Po ti te pakten e paske punen me culo(shaka)
Ketu ku jam une,nuk jam shume i sigurte por nje 10% mund ta kene lene shkollen,qe kane bere vitin e pare,nuk mundeshin me shume,per shume arsye dhe e kane lene,tani punojne!