Sa ngasim ne mbas stimulimit dhe a i'a vlen...?!

SHENJTOR-i

Primus registratum
Sa ngasim ne mbas stimulimit dhe a i'a vlen...?!

Kam shpenzuar gjithë jetën time, duke u pregatitur për një jetë të tërë...
Gjatë kësaj rruge kam humbur disa nga planet dhe më është turbulluar vizioni i fokuseve.
Por ama tre gjëra gjithmonë kanë mbetur me mua:
1-Ndërgjegja (Armiku im më i madh).
2-Hipokrizia (Konfuzioni im dhe Shkaku i dyshimit tim mbi personalitetin e shumëfishtë në mua).
3-PASIONi (Mallkimi mbi mua dhe Arsyeja përse jetoj).

Meqë agjenda / rutina e jetës sime të përditshme është Sfida; njerëzit (veçanërisht femrat)që më stimulojnë trurin janë sfida, dobësia, dështimi dhe ushqimi im. Të tillë njerëz (sidomos femra) më bëjnë të ndjehem jashtëzakonisht të gjallë (por bëhem e edhe pre e tyre) duke zgjuar "Sweet Cruelties - Mizorite e Embla" e mësipërme në mua.

Kjo ishte pak a shume "auto-elegjia" ime...

Nga ju ketu desha te di se cili eshte kendvendshtrimi juaj ndaj stimulimit psikologjik, cila ka qene situata me stimuluese dhe a ia vlen t'i ndjekim keto situata stimuluese, etj...

Me Respekt SHENJTORi!

Ermal Lamcaj

Primus registratum
Re: Sa ngasim ne mbas stimulimit dhe a i'a vlen...?!

Shenjtor,

Pa te ofenduar, po pa substance fare qeke.
Nese jeta jote paska kuptim vetem nga stimulimet qe te japin *****, ti atehere qenke vetem i njeanshem.

Te lutem mos me merr inat.
Me pyete, te dhash pergjigje.
Gjeja me e veshtire ne jete eshte te pranosh se nuk je perfekt.

Nese do te flasesh per stimulim psikologjik, s'di c'te te them. Kjo sepse nuk e kuptoj kete termin "stimulim psikologjik".
Mbase po ta shpjegosh me mire mund edhe te hedh dicka ne tenxhere.

aya aya

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SHENJTOR-i:
[qb] Kam shpenzuar gjithë jetën time, duke u pregatitur për një jetë të tërë...
Gjatë kësaj rruge kam humbur disa nga planet dhe më është turbulluar vizioni i fokuseve.
Por ama tre gjëra gjithmonë kanë mbetur me mua:
1-Ndërgjegja (Armiku im më i madh).
2-Hipokrizia (Konfuzioni im dhe Shkaku i dyshimit tim mbi personalitetin e shumëfishtë në mua).
3-PASIONi (Mallkimi mbi mua dhe Arsyeja përse jetoj).

Kjo ishte pak a shume "auto-elegjia" ime...

Nga ju ketu desha te di se cili eshte kendvendshtrimi juaj ndaj stimulimit psikologjik, cila ka qene situata me stimuluese dhe a ia vlen t'i ndjekim keto situata stimuluese, etj...
[/qb]
Ato qe kishe shkruar mesiper me duket se i kam lexuar diku,e natyrisht s'mbaj mend se ku.
1.Ndergjegjen,moralin,mund ti shohesh si armiqte e tu me te medhenj pasi jane krijime njerezore.Eshte mese normale qe ti te vesh ne dyshim ate qe nje grup njerezish shohin te drejte pasi historia tregon sesi dicka qe sot mund te shihet si e gabuar,neser mund te shihet si dicka normale.Fundja,cfare eshte normale?Ajo qe propagandon nje pjese arkaike e shoqerise?Apo ate qe propagandon nje pjese tjeter progresive?Kemi te bejme me konservatizem apo dekadence?Cili eshte kufiri?

2.Hipokrizia: jam e mendimit qe ti ngaterron hipokrizine me rolet e ndryshme qe zeme ne strukturat sociale.Po marr nje shembull te thjeshte: te studiosh ne nje biblioteke eshte normale,te studiosh ne nje dasem eshte budallek.Pra vetem ngaqe ne situata te ndryshme,vesh role te ndryshme qe jane te pershtateshme ne ato situata te bejne hipokrit?Jo!

3.Pasioni:gjithe vuajme nga pasioni,edhe pse ka forma pasioni te ndryshme:pasion per nje sport,per te lexuar....por duhet patur kujdes qe Pasioni vaginor te mos behet filli qe merr vendimet ne jeten tende.
Te jesh i sigurte qe pasioni ne nje cift nuk eshte i perjetshem,e si pasoje nese vazhdon te ndjekesh pasionin ne jete ne fund do kuptosh qe ke ngelur pa gje.Do kalosh ne nje faze me te pjekur te jetes tende ku do ju japesh gjerave te tjera prioritet.Eshte ceshtje kohe!

Mastermali,me pak i ashper /pf/images/graemlins/smile.gif

Ermal Lamcaj

Primus registratum

Paqe dhe dashuri,

Ajo elegjija me duket si reklame.

Por sidoqofte.

SHENJTOR-i

Primus registratum

Mastermali!Nuk e di cte them persa i perket shpjegimit te termit "stimulim-psikologjik", sepse duket qarte qe t'del tymi si barut i lagur. Por sidoqofte desha thjeste te marr vesh se sa prej nesh e ndjekim dhe impresionohemi nga njerez ose edhe situata qe na stimulojne psikologjikisht. Psh.: Ajo shprehja popullore, qe thone ai/ajo ma hoqi trurin fare, etj...

Per kete lloj stimulimi e kisha fjalen une;pra nuk eshte faji im nqs ti skupton termin e mesiperm.
Te pranosh im-perfeksionin eshte shume e lehte, te punosh per t'u afruar sa me shume; ajo eshte e veshtire.

Une nuk eshte se kerkova qe njerezit te komentonin mbi situatat qe me stimulojne mua, por desha te di se si e shikoni ju kete mesele dhe u nisa duke dhene shembullin personal sidoqofte, replika yte, me shije apo pa shije, me vend apo koti fare, s'eshte e drejta ime qe t'a censuroj. Te drejte te tille e kane moderatoret ketu.

Ndersa ne pergjigje te replikes se SAPPHO desha thjeshte te them qe kur them "ndergjegja" eshte UNI im qe reagon dhe me ben te ndjehem te fajshem per kushedi se cfare aksioni dhe si rrjedhoje sndjehem aspak i rehatshem.
"Hipokrizia".Parimisht jane gjera qe as qe me shkon ndermend te ndermarr, por ne shume raste vehem kunder parimeve te mia.
"Pasioni".Entuziazmi,investimi, vullneti,menyra e te paraqiturit dhe shtytja psikologjike ndaj nje ndermarrje personale ose jo;qe perfshihem, mendoj se jane sheje e pasionit.
Eshte pak a shume ashtu si thua ti, qe neqs jemi gjithmone ne ndjekje te pasionit ka me shume mundesi te hgenjehemi.
Ndersa une nuk po flisa thjeshte per pasion vagior.
Arsyeja qe permenda stimulimin femeror eshte meqe;te pakten per njerezit heteroseksual (nuk e di per ju) ne pergjithesi ehste goxha impenjim gjetja e asaj copezes se humbur ne seksin e kundert.Pra ku ka me mire se kur gjen stimulimin psikologjik ne seksin e kundert, por jo vetem kaq, une e kisha fjalen per stimulim psikologjik ne pergjithesi. Si psh.:1 Loje biliardo me nje shok, Bisede me shoqen tende te ngushte, mbi capkendheqet e saja, kur babai te tregon per lidhjet para nenes, kur admiron ujvaren e niagares, organizimin e milingonave, e shme situata te tjera.
Kjo ishte arseja pse e shkruajta ate auto-elegji, as per reklame e as per pacipshmeri, thjeshte per te pare kendveshtrimet tuaja.
Persa i perket kopjimit; nuk mund te mohoj se kurre ne historine e njerezimit nuk ka thene askush dicka te ngjashme me mua, por mund te them qe kjo ishte thjeshte rrjelloje e kendveshtrimeve ndaj eksperiencave te mia.

Me Respekt
SHENJTORi

aya aya

Primus registratum

Nganjehere ben mire kur spjegohesh dhe ti pasi ne postimin fillestar u duk sikur po flitej per pasione vaginale.

Tani,meqe ti the kete fraze mesiper
"Arsyeja qe permenda stimulimin femeror eshte meqe;te pakten per njerezit heteroseksual (nuk e di per ju)"
po spjegohem dhe une(per te disaten here lol).Sappho me ka pelqyer si poeteshe,edhe pse nuk kam te njejtat bindje seksuale me te.Dmth jam totalisht hetero.

:wave:

SHENJTOR-i

Primus registratum

Ja psh.:
Kohet e fundit kam takuar ketu femren me stimuluese ne jeten time.Por meqe me acaron shume komunikimi virtual dhe ajo ndollet ne nje shtet tjeter,sma merr mendja se do e ndjek ate stimulim.
Poashtu mbreme duke ecur buze lumit Thames ne Putney, kam pare nje bashkepunim spektakolar dhe tejet stimulues, mes nje shpendi nene dhe te voglit te saj.Ia vlente ta ndiqja, por koha nuk me premtoi ta filmoja ne video-phone...

Ermal Lamcaj

Primus registratum

E pra, nuk ishe shpjeguar mire, dhe une prandaj te ngacmova. Ne te vertete e dija se per c'po flisje, por kur prezantom material per nje audience te gjere ben mire te jes me i qarte sepse njerezit mundet pastaj te lozin me fjalet e tua.

Sido qe te jete.

Une si juve/ty i ndjek shume stimulimet trunore.

Vetem se une i quaj stimulime intelektuale, por ne shume raste ato jane edhe thjesht psikologjike, ose epshore etj etj.

Arsyeja qe une e bej kete gje eshte sepse mendoj se sa me shume ne kontakt me njerez dhe situata stimuluese aq me shume ti mund te rritesh veten intelektualisht dhe aq me shume eksperience merr ne pergjithesi ne jete.

aia aia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SHENJTOR-i:
[qb] Ja psh.:
Kohet e fundit kam takuar ketu femren me stimuluese ne jeten time.Por meqe me acaron shume komunikimi virtual dhe ajo ndollet ne nje shtet tjeter,sma merr mendja se do e ndjek ate stimulim.
[/qb]
Stimujt virtual jane nje projektim zhgenjyes i deshirave reale /pf/images/graemlins/wink.gif

S.