Sa here qe marr kete rruge...

epremte

Primus registratum
Re: Sa here qe marr kete rruge...

...edhe uren "zdrëng - zdrëng" qe duhet me kalu per te shku atje.

bebi

Primus registratum

per uren zdrëng zdrëng, kam shkru diçka ma siper... e ke lexu /pf/images/graemlins/tongue.gif

jam fukara mos m'lyp fort, veç ito q1 kam po ti jap pa t'vu gja n'llogori /pf/images/graemlins/laugh.gif

zoja me cel /pf/images/graemlins/laugh.gif
img0516.jpg

liqeni
liqeni02.jpg

pazari n'dalje t'shkodres (tuj shku per shiroke :tipsy: ).
untitled5.jpg

bebi

Primus registratum

lagjia Iliria /pf/images/graemlins/laugh.gif
reexposureofsettembrina.jpg

colin farrell & colin firth /pf/images/graemlins/laugh.gif (kur ishin t'vegjel e shkoshin per pushime n'shiroke) :tipsy:
shiroka.jpg

kalaja
kalaja1.jpg

kuqeblu4ever

Primus registratum

si me paska dal lagjia Liria lule krejt /pf/images/graemlins/wink.gifapapapa, Un nuk di pse nuk ja kan vu emrin lagjia Gabi
ai kali duket qe ska hek keq hic.

Kam pershtypjen se do jen foto te vjetra se tesh nuk i lajn ma me ec me karroc me kal ne qytet nqs po i themi qytet asaj lagje qe duket si me ken ne Beverly Hills

bebi

Primus registratum

- A ma ban nji balon', po tabake vec eeee!
- Ca t'duhet balona tabake ty?
- Pse, ca kam un'?
- Po t'merr balona tabake me vedi...
- E ca? Sa t'mbajn' balona mu n'shpind, pse po kjahem un'?
- Po ti kputet peni se?
- Ti kputet, ca m'prish pun' mu, se mos po jam keq !
N'qill prep se prep /pf/images/graemlins/cooli.gif

GRiZhLa

Primus registratum

- A po ma ban i nder? Pash kryt tand?
- He! ça?
- Ja ja ban be iher, m'thuj qe si thu kujt e ma premtan!
- Ja, pa un du me e dit iher!
- He maj ma edhe ti, ban be Paaaash Zoten!
- Mire maj mire. Per kry tem! He ca tesh?
- A po rrin e run itu te dera, se mas te vijne Xhevati, se du me hyp ne peme e me kput da kumlla.
- Uuu prite Zottt, ti je e marre! E me na pa? E me na padit? A din ca t'ban babi? T'myt dekun maj fmi i trashe!
- Hajt maj ma edhe ti se ata nuk jan n'shpi, kan dal..
- Uuuu ja ja ja, mos pa na xajn e po na mysin masanej.
- Rri maj rri, mas ban si e marre. Prit ktu e ruuuj mire eee? Se pa kpus kumlla edhe per ty.

....

-Shpejt Shpejt ulu se po kalon Kizi...ba me t'pa ne peme e mori vesh tan lagjia.
- Mas bertit maj tarallice! Shttt rri urte se erdha /pf/images/graemlins/smile.gif

bebi

Primus registratum

Disa njerz' thojn' qi n'momentin e fundit para se me vdek, krejt jeta jote t'shfaqet para syve, tuj na kujtu gjithçka qi kena eksperimentu, si me dasht qi na me reflektu mbi te per her' t'fundit. Per shumicen prej nesh, jeta qi patem nuk ishte nji si ajo qi andrrume n'fmini, (pa theksu ne ishte + apo -) thjesht ndryshe prej asaj qi andrrume edhe n'ato momentet e shkurta qi u mshehshim mbas ligustrave, kur lushim hapa-dollapa.
Un' besoj qi n'momentin e fundit ne nuk shofim jeten ton', por vete jeten. Si n'nji cop' letret miqesore e perdorun n'forme "kujtueset" se ça po hupim. Gjithashtu nji shtymje t'fundit nderkoh' qi ishim poshte moralisht, per mnyren se si e abuzume ate. Edhe njiher', per shumicen prej nesh, jeta nuk ka kene ajo aventura qi fantazume n'fmini... edhe ky reflektim i fundit na kujton ne per te.
Shum' her' arsyja jon' per me ken' n'ket' pozit'... tuj i ndejt jets i ashper, nuk ka kene krejt vepra jon', por e t'tjereve, indiferenca apo shtymja e tepert e t'cilve krijoi batica e zbatica...
Per ata qi jan' trajtu me doren e padrejt', vetem nji gja do t'ket' me taman randsi n'fund t'fundit... me kene i afte me marr dhuraten e fundit, me pa bukurine e vertet' t'jetes edhe me e lan boten tuj ndi ngrohtsin' e saj.

Prandej,siç thote Khajami, mbushni gotat me vene, merrni ere lulevet, mbani syt' hap' kur zhyteni n'fund t'ujit (se diçka ka edhe atje poshte per me pa /pf/images/graemlins/laugh.gif) ...

epremte

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
...Per shumicen prej nesh, jeta qi patem nuk ishte nji si ajo qi andrrume n'fmini, ...
Un' besoj qi n'momentin e fundit ne nuk shofim jeten ton', por vete jeten...

...Per ata qi jan' trajtu me doren e padrejt', vetem nji gja do t'ket' me taman randsi n'fund t'fundit... me kene i afte me marr dhuraten e fundit, me pa bukurine e vertet' t'jetes edhe me e lan boten tuj ndi ngrohtsin' e saj...

...

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
nqs gjeja e fundit qe do shofim eshte jeta ath ja vleka me vdek /pf/images/graemlins/tonguee.gif

/pf/images/graemlins/wave.gif

bebi

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

o nan' sa kam qesh' /pf/images/graemlins/lol.gif

ik se ma prishe temen /pf/images/graemlins/smash.gif

----------
xhaaaannnn

GRiZhLa

Primus registratum

Me kujtohet shkodra ne nadje heret...
fytyrat e pergjumura te njerezve qe ne bicikleta fillonin nje dite te gjate pune,
komshijte qe lagnin rrugicen qe ne sabah...
qielli qe linte ngjyren gri te mengjesit per te marre nje shkelqim marramendes... fytyrat qe pershendetsha cdo dite...ka nji shije te embel ajo "nadja e mire" qe si recital perseritja me cdo person qe njihja...
...lojrat e shumta me shoket e shoqet e lagjes...
kur lushim "kuke " e vraposhim per me xane noj skute te erret per me fitu lojen...
kur para darke me thirrshin me ceremoni ato te shpise per me me thane se ishte vone!

bebi

Primus registratum

- Sa e bukur kjo kanga e Battistit ee ?
- Jo, asht e Cocciante's.
- Ca ja fut kot ti kajher. Cocciante ka kndu per Francesken. Don me msu ve-ja pulen.
- Cocciante filloj me tjerakend. Battisti vazhdoj me Francesken.
- E me ke filloj aj?
- Se kujtoj taman, po ka fillimet e ka Esmeralden, Margheriten...
- Po ky Battisti, se kuptoj...
Francesken?

- Coja ifije zanin.
- Co e shkund peshqirin, se po cohena me shku.

- Po pse tesh? Pse tesh q1 doli taman dilli e filloj me m'xe...?

bebi

Primus registratum

tu cn tu
- dica la prima cosa ke le viene in mente
- cancellare?
- Cosa intende?
- mii riferisco al'evento di 'ieri'.
- xke e successo?
- nn ne ho idea.
- Xo ha usato la parola inconsapevole.
- si, lo so ke l'ho usata. l'ho pronunciata io mica lei.
- si sta agitando.
- ma skerzi? sto difendendo la mia intelligenza.
- cancellare. ke idea le lascia addosso?
- qualcosa ke non c'e +. 1 assenza, 1 fiume - acque e 1 stanza vuota. quest'ultima Xo mi e stata consigliata. detta da altri. la riporto e x correttezza glielo dico.
- leei la sua correttezza deve esporla sempre, fa bene.
- felice di fare bene.
- cosa legge in questi giorni ?
- ho bisogno di cose morbose.
- ammetterlo nn e poco.
- lo so.

bebi

Primus registratum

<font color="green"> Sa herë që kam shëtitë nëpër këto rrugica, në këto realitete materiale që janë kriju shumë përpara qyteteve dhe shumë përpara se njerëzit me fillu e me shkel në to e me ju g'ja atyne, kam ndeshë nji lidhje të pashmangshme në mes të ngjyrës që kalxojnë muret dhe fytyrave të njerëzve, si dhe nji lidhje të dytë mâ të mistershme në mes të tingullit që jep zemra kur klithë me tanë forcën e saj, dhe gurëve që e përsërisin atê në nji jehonë thuajse origjinale.

Këtë ndjesi e kam përjetu në të tana këto rrugica qytetesh të botës ku kam shkelë, sepse unë vetë kam lindë dhe jam rritë në fundin e nji rrugice të tillë, n'Shkodër.

</font>

*Dediku muzes teme inspiruse...

unops4.jpg

Shkodra-naten.jpg

bora1.jpg

skadar08.jpg

RRUGA.GIF

shkodra-downtown.jpg

Guest

Dimnit po i zbardhen flok't.
I kam than at' qe m'the me i thane.

M'kujtove dashnin teme t'perjetshme me pranveren tha...
Qysh n'krijim t'tokes m'shkatrron.
E kur kthehem me e prek nuk gjej gjurm t'saj.

bebi

Primus registratum

s'deshta me ba nga ato anonimet /pf/images/graemlins/laugh.gif nuk e kisha vu re se nuk jam identifiku.

ps: Grizhel, flm /pf/images/graemlins/smile.gif

epremte

Primus registratum

nice ai burri me biciklete me grune mrapa.
po erdhe per ndonje xhiro do te shajne policat pabukse /pf/images/graemlins/laugh.gif, po ta garantoj qe s humbet ndonje gje te madhe nga kjo.
shtijme kush i jep bicikletes??
Tek...

Erind

Forumium maestatis

cift, fitoj bluja. tek tubi bicikletes, ke te drejt ti bish vetem "x"iles! /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/tonguee.gif

tetoRita

Primus registratum

ktu ku jam e kam bicikleten me korsi t`ndryshme si me u ule ne tatepjete e si me u njite perpjete ma kollaj ,por jo mor vlla s`ka si ato bicikletat tona atje qe tuj shku rruges shirokes t`bite zinxhiri eose tu kputte freni tuj shku teposhte e at`here u ulshim na samar te ndokujt e merre me vedi at biciklete tuj ja tru shpirtin se si kishim me shku ne plazh te nesermen,se njena prej bicikletave ju duhej nanes a babes me shku diku.Pasha qyfyret.

bebi

Primus registratum

pishmo, s'kena nevoj me hedh tek a cift, si t'dush ti bahet /pf/images/graemlins/grin.gif
n'dac po lame ersin me i dhan bici-t /pf/images/graemlins/laugh.gif, un n'samar /pf/images/graemlins/laugh.gif e ti te hekri, ishalla 20 metra der te "coctail &amp; dreams" na con ersi /pf/images/graemlins/laugh.gif

iii kam ndi se koktejll end drims e kan prish, por kena te kthesa e pare djathtas (20 metra prej aty) klubin e zef cobes, mmm aty gjithmone asht frekuentu prej "dores tone" /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ps; ky klubi ka kene shpi shkodrane e vogel, dy katshe.
kur i njitesh shkalleve, duhet me ec tek e tek /pf/images/graemlins/laugh.gif se asht sh i vogel, po sh i lezetshem /pf/images/graemlins/wub.gif

ehhh, koht e vjetra