Rritni shpejtesine e faqes tuaj ne Wordpress
</p>
<p class="wp-caption-text">Shpejtesi</p>
Kohët e fundit kemi dëgjuar lajme të ndryshme që Google do vendosë shpejtësinë e hapjes së faqes si një faktor në algoritmin e tij për renditjen në motorrin e kërkimit dhe gjithashtu në PageRank.</p>
Fillimisht për të arritur këtë gje kërkova plugine të ndryshme si WP Cache dhe WP Super Cache. Por sa herë që lexon diçka pozitive mbi këto plugine, aq herë gjen dhe përgjigje negative dhe gjithashtu probleme që përdorues të ndryshëm kanë patur në përdorimin e tyre. Gjithashtu ideja e përdorimit të një numri sa më të vogël pluginesh, pikërisht për të patur një shpejtësi më të madhe, ka qënë një faktor tjetër i mospërdorimit të këtyre plugineve.</p>
Mënyra e mëposhtme është shumë e lehtë për ato faqe që përdorin Wordpress të fitojnë diçka në shpejtësinë e hapjes së faqes, pa instaluar asnjë plugin i cili bën “cache” të file-ve.</p>
Rritja e shpejtësisë me ndryshimet në .htaccess
Duke lexuar temat e ndryshme dhe të shumta tek WebmasterWorld.com një temë në veçanti më tërhoqi vëmendjen. Kishte lidhje me Wordpress. Megjithëse tema në fjalë nuk kishte lidhje me shpjetësinë por me një problem që dikush kishte patur me .httaccess default të Wordpress, pas diskutimeve sensi i temës mori drejtim tjetër.</p>
Një përgjigje në teme u bë nga Jim Morgan (jdmorgan – një ekspert i Mod_rewrite dhe .htaccess), i cili u përgjigj me një zgjidhje të thjeshtë dhe elegante për përmirësimin e performancës së Wordpress pa sforco të mëdha.</p>
Zgjidhja që u ofrua nga ai ishte ajo e optimizimit të kodit Mod_Rewrite të cilin Wordpress e vendos në default tek folderi root. Kur instalojme Wordpress, komandat e mëposhtme shtohen automatikisht tek file .htaccess tek kartela root:</p>
<p class="note"># BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
# END WordPress</p>
Optimizimi i sugjeruar nga jdmorgan ishte zëvëndësimi i kodit të mësipërm me këtë tjetrin:</p>
RewriteEngine on
#
# Unless you have set a different RewriteBase preceding this
# point, you may delete or comment-out the following
# RewriteBase directive:
RewriteBase /
#
# if this request is for "/" or has already been rewritten to WP
RewriteCond $1 ^(index\.php)?$ [OR]
# or if request is for image, css, or js file
RewriteCond $1 \.(gif|jpg|css|js|ico)$ [NC,OR]
# or if URL resolves to existing file
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
# or if URL resolves to existing directory
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
# then skip the rewrite to WP
RewriteRule ^(.*)$ - [S=1]
# else rewrite the request to WP
#
# END wordpress</p>
Kontrolloni shpejtësinë e faqes tuaj para dhe pasi ta keni ndryshuar kodin
Zëvëndësoni kodin brënda file-t .htaccess default të Wordpress me atë që sugjerohet, në kartelën root, dhe kontrolloni nëse ka ndonjë përmirësim apo jo. Une pas një kontrolli tek eklipsi vura re një ndryshim prej 2-3 sekonda më shpejt. Duhet pranuar që nuk janë pak
</p>
Kjo zgjidhje është propozuar nga jdmorgan në këtë temë tek WebmasterWorld, është një zgjidhje e thjeshtë dhe shume praktike.</p>
Keni ndonjë sygjerim tjetër? Mund të komentoni më poshtë!</p>
dtsv.dtse_post_2371_permalink = 'http://www.eklipsi.com/rritni-shpejtesine-e-faqes-ne-wordpress/';
dtsv.dtse_post_2371_title = 'Rritni shpejtesine e faqes tuaj ne Wordpress';
Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.eklipsi.com/?p=2371
</p>

<p class="wp-caption-text">Shpejtesi</p>
Kohët e fundit kemi dëgjuar lajme të ndryshme që Google do vendosë shpejtësinë e hapjes së faqes si një faktor në algoritmin e tij për renditjen në motorrin e kërkimit dhe gjithashtu në PageRank.</p>
Fillimisht për të arritur këtë gje kërkova plugine të ndryshme si WP Cache dhe WP Super Cache. Por sa herë që lexon diçka pozitive mbi këto plugine, aq herë gjen dhe përgjigje negative dhe gjithashtu probleme që përdorues të ndryshëm kanë patur në përdorimin e tyre. Gjithashtu ideja e përdorimit të një numri sa më të vogël pluginesh, pikërisht për të patur një shpejtësi më të madhe, ka qënë një faktor tjetër i mospërdorimit të këtyre plugineve.</p>
Mënyra e mëposhtme është shumë e lehtë për ato faqe që përdorin Wordpress të fitojnë diçka në shpejtësinë e hapjes së faqes, pa instaluar asnjë plugin i cili bën “cache” të file-ve.</p>
Rritja e shpejtësisë me ndryshimet në .htaccess
Duke lexuar temat e ndryshme dhe të shumta tek WebmasterWorld.com një temë në veçanti më tërhoqi vëmendjen. Kishte lidhje me Wordpress. Megjithëse tema në fjalë nuk kishte lidhje me shpjetësinë por me një problem që dikush kishte patur me .httaccess default të Wordpress, pas diskutimeve sensi i temës mori drejtim tjetër.</p>
Një përgjigje në teme u bë nga Jim Morgan (jdmorgan – një ekspert i Mod_rewrite dhe .htaccess), i cili u përgjigj me një zgjidhje të thjeshtë dhe elegante për përmirësimin e performancës së Wordpress pa sforco të mëdha.</p>
Zgjidhja që u ofrua nga ai ishte ajo e optimizimit të kodit Mod_Rewrite të cilin Wordpress e vendos në default tek folderi root. Kur instalojme Wordpress, komandat e mëposhtme shtohen automatikisht tek file .htaccess tek kartela root:</p>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
# END WordPress</p>
Optimizimi i sugjeruar nga jdmorgan ishte zëvëndësimi i kodit të mësipërm me këtë tjetrin:</p>
RewriteEngine on
#
# Unless you have set a different RewriteBase preceding this
# point, you may delete or comment-out the following
# RewriteBase directive:
RewriteBase /
#
# if this request is for "/" or has already been rewritten to WP
RewriteCond $1 ^(index\.php)?$ [OR]
# or if request is for image, css, or js file
RewriteCond $1 \.(gif|jpg|css|js|ico)$ [NC,OR]
# or if URL resolves to existing file
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
# or if URL resolves to existing directory
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
# then skip the rewrite to WP
RewriteRule ^(.*)$ - [S=1]
# else rewrite the request to WP
#
# END wordpress</p>
Kontrolloni shpejtësinë e faqes tuaj para dhe pasi ta keni ndryshuar kodin
Zëvëndësoni kodin brënda file-t .htaccess default të Wordpress me atë që sugjerohet, në kartelën root, dhe kontrolloni nëse ka ndonjë përmirësim apo jo. Une pas një kontrolli tek eklipsi vura re një ndryshim prej 2-3 sekonda më shpejt. Duhet pranuar që nuk janë pak

Kjo zgjidhje është propozuar nga jdmorgan në këtë temë tek WebmasterWorld, është një zgjidhje e thjeshtë dhe shume praktike.</p>
Keni ndonjë sygjerim tjetër? Mund të komentoni më poshtë!</p>

dtsv.dtse_post_2371_permalink = 'http://www.eklipsi.com/rritni-shpejtesine-e-faqes-ne-wordpress/';
dtsv.dtse_post_2371_title = 'Rritni shpejtesine e faqes tuaj ne Wordpress';
Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.eklipsi.com/?p=2371