Rregjimi 50 vjecar komunist shpetoi Shqiperine dhe un jam mirnjohes atij

kastriot

Primus registratum
Re: Rregjimi 50 vjecar komunist shpetoi Shqiperine dhe un jam mirnjohes atij

.....O Kastriot une nuk po te shaj dhe qe besa e burrit borxh nuk te kam ty ene kerkujt.
Qa te kam ba qe me thuej?
Jo jo zotne spo la une me bzajt........

<span style="font-weight: bold">O Dyli i Kosoves alias Mirditor e ku ta dij une se çfare tjeter. Mos u ban ksisoj fmije i keq tuj shkruejt sa par e mbrame naper ket AF. se jan tuj kjesh bota me ty. Hajt pra e veni mend n'krye e mos u ban ksi soj kulimit.</span>

Kastriot

une_une

Primus registratum

ne djall komunizmi, ne djall socializmi, ne djall demokracia.

Iliri

Primus registratum

O mirditor, po si e paske harrua Gjon Marka Gjonin bre burre?

Po a mos ke qen brigadier kooperative apo mos ke pas testen e kuqe si kryecoban i lopeve se ke spijunua fshataret e tjere.

Mirditor

Primus registratum

Pashnerin e partise a ju kam ba gja qi mturreni nkit mnyre?
Une po shpreh binjen teme ene qishtu si bani ju ta hupni krejt shqiptarizmin.
Qi jeni tranguj qi piqeni ene nver ene ne vjesht kta e mora vesh, por qe te rreni veten se jeni kunguj e jo tranguj, bash baj cudi me ju.
O Abstrakt po a mlejohet me shkruejt shqip ene qishtu si di une, se ma mer nuk di, se une kam le ne katun e aqe e kam msue gjuhen shqipe.
A thue tvjen me vjell ke shkruj nkit mnyre?
Mfal o vlla i emi po nuk di ma mer e nuk kam le ne Tiran.
Po desht ju une largohem, se ju prishkam nejen.
Po mthoni qa borxhit ju kam si mturreni nkit mnyre?
Qe besa e burrit une u munova me ju shpjegue do gjana, po ju filluet tu msha e tu mtall si me pas qan une ai qi kam prish Shqipnin.
Po e la e po shkoj npun teme.
Ju faleminers per llafet qi mthate.
Hina ktu me i shkembye do llafe e vec nanen deri mkit minut sma keni sha.
Mfalni se u a prisha nejen.

manga

Primus registratum

mirdite,

n'albforum kie lloj lloj njerzish - disa t'shajne e disa t'livdojne, e disa kuvendojne me ty. kshtu qi mos u merzit fort, se neve shqypeve na rjedh neper gjak e shamja para se me e da pleqnine me urti.

n'lidhje me temen, le rutardi t'u ka pergjigje mire. ato uzina e ato parqe qi ti ka marue enveri, ato t'i kish ba edhe noj turk, arab, apo kushdo qeter. ato edhe ma t'mira e edhe ma t'bukura i ka pase ba mreti zog. chka bani enveri - krejt ato qi i mrrini zogu, enveri i shkatrroi, njisoj, bile edhe pak ma keq se sala, sepse enveri i pushkatoi krejt inteligjencien, perderisa sala vetem se e ka shkaperderdhe e s'e ka pushkatue.

per inat t'sales, syn i thuhet enverit qi asht burre i mire.

PrInCiPiEl

Primus registratum

Mësuesi i 'Xhaxhait', <span style="font-weight: bold">Mao</span> është cituar të ketë thënë:

<span style="font-weight: bold">&quot;Communism is not love. Communism is a hammer which we use to crush the enemy.</span>
- Mao Tse-tung
1950 quoted in Time

Unë them :
<span style="font-weight: bold">KOMUNIZMI është TRAGJEDIA më e madhe e shekullit të kaluar që i ndodhi POPULLIT SHQIPTAR dhe SHQIPERISE !</span>

Sinqerisht
PrInCiPiEl

Prizreni

Primus registratum

Pershendetje Mirditor,
Ne si duket nuk u skjaruam si duhet,Komunizmi(Enverizmi)ka pase te &quot;mirat&quot; e veta qe ty te jane imponuar,sepse ti dhe shoqeria jeni mesuar me ato te &quot;mira&quot; me ate &quot;Zhvillim&quot; qe ka hecur Shqiperia, me shpejtesine e Breshkes,fjala eshte deri me `85-ten apo deri ne `90-ten kur u permbys regjimi Komunist.Deri sa bota per rreth juve zbulonte kompjutere,prodhonte aeroplane,Shqiperia prodhonte Traktorin e pare,Derisa ne shtetet per rreth flitej se eshte tejkaluar plani i ndonje organizate me miliona dollare ne lajmet kryesore te Tiranes thuhej se u tejkalua plani i fermave te pulave me 150 kokrra veze,Une theme qe ju nuk e keni pase idene se si kan jetuar te tjeret.
Prandaje Dekada e fundit e jeteses suaj , me shkaterrimin e shtetit,vjedhjeve,padrejtesirave,korrupcionit etj.etj.jane PASOJAT e atij regjimi qe e izoloi Shqiperine per me teper se Pese Dekada,qe e izoloi Shqiperine nga bota e civilizuar, eshte MUNGESE CIVILIZIMI shkaterrimi i pronave shoqerore qe e the edhe vete se jane ndertuar me djersen e prinderve tane,eshte me te vertete,mekat te Shkaterrohet shteti qe per te kan derdhur gjak me mijera e mijera burra, Ne vend se Shqiperia te jete nje shembull per shtetet e Ballkanit dhe Evropes ne pergjithesi Ajo perkundrazi u shendrrua ne nje pike te ZEZE te Evropes e cila as zerin nuk don me na e degjue fare ,dhe ka shume te drejte,sepse dekaden e fundit nga shqipetaret vetem kane pase deme dhe deme.Pra kur ti shoku im e krahason Shqiperine e Enverit, me Shqiperine e NANOS(Nese Enveri e la prapa Shqiperine per 50 vite, ky shkerdhata i dyte e ka kthyer Shqiperine per 100 vjete prapa)dhe une te kuptoj qe ti i kujton ato dite me nje melankoli dhe mallengjim,je i deshpruar,jasht mase.

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mirditor:
[QB]Pashnerin e partise a ju kam ba gja qi mturreni nkit mnyre?
Une po shpreh binjen teme ene qishtu si bani ju ta hupni krejt shqiptarizmin.
Qi jeni tranguj qi piqeni ene nver ene ne vjesht kta e mora vesh, por qe te rreni veten se jeni kunguj e jo tranguj, bash baj cudi me ju.
O Abstrakt po a mlejohet me shkruejt shqip ene qishtu si di une, se ma mer nuk di, se une kam le ne katun e aqe e kam msue gjuhen shqipe.
A thue tvjen me vjell ke shkruj nkit mnyre?
Mfal o vlla i emi po nuk di ma mer e nuk kam le ne Tiran.
Po desht ju une largohem, se ju prishkam nejen.
Po mthoni qa borxhit ju kam si mturreni nkit mnyre?
Qe besa e burrit une u munova me ju shpjegue do gjana, po ju filluet tu msha e tu mtall si me pas qan une ai qi kam prish Shqipnin.

<span style="font-weight: bold">O &quot;Mirditor&quot; po ky dialekt qe perdor ti nuk eshte dialekti i Mirdites. E pra çfare mirditorit je ti kur nuk din me fol ne dialektin tend????</span> <span style="font-weight: bold">Apo ke marre persiper qe me shkrimet e tua ti perflasesh mirditoret???</span>

Kastriot

abs

nuk e di...

Mirditori te siguroj se nuk me vjen per t vjell kur flitet ne dialekt, dialektin e perdori dhe vet shpesh here, por kur behet fjale per tema te tilla ku mund te marrin pjese te gjithe bashkantaret e forumit nga cdo ane te shqiperise mendoj se do ishte me mire te `flasim` ne gjuhen zyrtare...
Nga njera ane mundohem te kuptoj se percilen arsye e identifikon vehten me dialektin mirditor , kjo mendoj se ka t beje me historine e para skenderbeut...besoj e kupton ku e kam fjalen , ky eshte nje rrezultat si rrjedhoj e disa biseda te tjera me Mirditoret ( jasht forumit natyrisht)...

Ndersa doje te shihje anet pozitive te asaj kohe ( gje qe mua me duket pozitive edhe pse ato jane shume te pakta), duke shkruar ne gjuhen zyrtare do tregojshe indirekt te pakten se ne ate kohe nuk ka pas Analfabet ( kete te mire e shohim tek cdo shqiptar qe jeton jashte vendit dhe se pothuajse shumica e tyre jane perkushtuar gjuhes ( te atij vendi ku jetojne) si dhe kane gjetur rrugen e tyre duke ndjekur ndonje shkolle / kurs per te marre nje prefesin/ zanat te ri...qe te mos punojne vazhdimisht duke lare shkallet apo pjatat e restoranteve...

Pervec ekonomise se shkaterruar qe na lane ato 50 vite, eshte per mua dhe ana psikologjike, e drejtuara/ udhhequra / akzeptuara e vetem mendimit &amp;#8222;tim&amp;#8220;... perndryshe kalohet ne ngelje hatri/ ofendim/agresion ...kjo eshte shume e theksuar tek ne...

Nuk eshte fjala ktu te gjejme me te zgjuarin me intiligentin, fjala eshte te bashkbisedojme sic the dhe vete, prandaj nje bisede kooperative do ishte me produktive se sa te largohesh nga diskutimi sepse dikujt si pelqen dialekti ( per te cilin mund te nderrosh mendim) ose mendimi yt i cili edhe mund te plotesohet me mendimet e te tjerve...si dhe ne te kunderten...

Per arsye kohe duhet te largohem
Shpresoj te mos keqkuptohemi

Deri heren tjeter

Mire u lezofshim

menelaos

Primus registratum

Mik Mirditor!
Mos te plasi Ananasi hic fare shprehe mendimin tend te lire si te duash dhe ne cfare do lloj dialekti ata qe smarin vesh te studjojne gjuhen shqipe dhe djalektet e saj.Me pelqeu ajo shpehja me tranguj e kunguj shume gje e bukur.
Ne Kohen e Dulles Passaporta Shqiptare shetiste Boten sot shqipetarit i mbirohet verra per nje vize te greku e te taliani.
Ne Kohen e dulles u futen anijet angleze ne ujrat tona ju dha tre here paralajmerim dhe per here te katert ju vuri minat ne bythe dhe i hodhi ne here. ( Cdo Liber Universitar e ka kete Case study) si pjese studimi) Kurse sot greku e italiani na djegin e na mbyten detrave. Dhe si komb jemi i degraduar plotesisht pa dinjitet.
Vec Dinjitetin nuk e blen dot paraja dhe ne skemi as dinjitet e as para.
Nga ana tjeter Dulla vrau e gjakatosi. Pra Nuk duhet tja humbim vepren Enverit TE MIRAT DHE TE KEQIAT.
Per vete jam Suportues i mbreterise dhe Zotni Leke Zagollajt nga te vetmit Shqiptar me zemer qe e do atdheun dhe historine e tij.
E dini ju se ceshte te humbet historia per 50 vjet eshte humbja me e madhe e shekullit.
Pra ne vend qe te argumentojme te mirat dhe te keqiat meremi me lojra fjalesh si kalamaj. Hapni mendjen o shqipo dhe shifini mire gjerat mos paragjykoni per kete shkak ne kemi mbetur prapa.
Per krijesen Sali Berisha se ai nuk eshte zotni nuk e meriton kete titull Ai eshte me te vertete nje ananas qe nuk ja vlen ta permendesh dhe ne forum po ashtu dhe fatosi i vogel njesoj ehste prandaj lijini ananaslliqet por shikoni me mendje te hapur.
Nuk ka njeri te thote se nuk kishte te mira ai qe e thote kete eshte nje genjeshtar dhe anti shqiptar.
Kaq kisha mos u zemeroni mos u inatosuni qeshni pak dhe ktheni pergjigjie.
Ciao Frateli Skipetari!

:rockband: (ANANASIN E KENI BRENDA...... NE SHPIRT)

Guest

Cuna e goca mos mendoni se komunizmi eshte loje apo pushtet per te plotesuar qefet e njeri tjetrit.E dini se cka thene Rusvelt?:
-Kapitalizmi eshte sistemi me i ndyre ne bote por me te mire skemi pare-dmth s ekomunizmi nuk eshte arritur ne bote asnjeher sepse te jetosh ne komunizem dmth: Puno sa ke mundesi dhe merr sa ke nevoje.POr ajo qe thote dikush se kohen e Enver HOxhes do kerkoje populli eshte e vertete....kemi 12 vjet kapitalizem dhe spo shohim nje permiresim as ne arsim e as ne shendetesi...ASGJE!
E cfare kemi bere ? NJe vrim ne auje agje me shume...Verini gishtin kokes edhe mendoni nje here.Te vije prape komunizmi nuk do te thote qe te na marrin PC nga shpia neve edhe te na marrin televizoret me ngjyra...kete hiqeni nga mendja edhe moa u beni kalamanj ... Te vij komunizmi do te thote se mos te pyesim me as ne amerike e as ne bote por te mbahemi ne kembet tona...TE MBAHEMI NE KEMBET TONA!

Guest

ABSTRACT ketu duket ede kultura jote....jemi te gjithe velllezer dhe jo hasem..kush te ka mesuar ty te ofndosh nej MIRDITOR apo nje LAB ?Kjo eshte edukata kapialiste e? E di si thote Vaso Pasha?
-Sa thone kem fe sa thone kem din
-njani jam turk e tjetri latin
-do quhen bejler,sheh disa te tjere
-por jeni vellazen te gjithe mor te mjree...
-priftnit e hoxhet ju kan vrofnue
-per me ju nda e ju shkatrrue
.........etj etj

Guest

ahahahaha o PrInCiPeI si mer qeka tragjedia e shqiperise komunizmi?
Nqs omunizmi qeka tragjdi ateher Kapitalizmi juaj qeka DISFATE...ose humbje...sepse kemi 12 vjet qe vrasim e presim,vjedhim e shajme njeri tjetrin edhe nuk e mori njeri persiper fajin...nuk kerkoi njeri falje.
Ti Kastrioti mos ja fut kot plakoo se ke 2 vjet qe shkruan per punen e Enver Hoxhes edhe ske nxjerre gje ne drite lali....nuk ja dole qe nuk ja dole dot &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; :

marko

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dardania:
[qb]Pershendetje Mirditor,
Ne si duket nuk u skjaruam si duhet,Komunizmi(Enverizmi)ka pase te &quot;mirat&quot; e veta qe ty te jane imponuar,sepse ti dhe shoqeria jeni mesuar me ato te &quot;mira&quot; me ate &quot;Zhvillim&quot; qe ka hecur Shqiperia, me shpejtesine e Breshkes,fjala eshte deri me `85-ten apo deri ne `90-ten kur u permbys regjimi Komunist.Deri sa bota per rreth juve zbulonte kompjutere,prodhonte aeroplane,Shqiperia prodhonte Traktorin e pare,Derisa ne shtetet per rreth flitej se eshte tejkaluar plani i ndonje organizate me miliona dollare ne lajmet kryesore te Tiranes thuhej se u tejkalua plani i fermave te pulave me 150 kokrra veze,Une theme qe ju nuk e keni pase idene se si kan jetuar te tjeret.
[/qb]
Shume e drejte Dardania.
Hajt tashi ta krahasojm Shqiperine e Epara Enverit me Boten e pra Enverit.
Kur bota kishte tren, ne jetonim ne kasolle balte, kur bota prodhonte aeroplane ne kishim tre fabrika sapuni dhe 2 punishte litari, kur bota kishte akademira shkencash, ne nuk kishim as universitet. Do me per Belulin?
Po deshe hajt ta krahasojm me boten e pas Enverit, si te duash ti po nuk do te dale mire llogaria.
Ai Enver ate popull pati per hise, aq beri, qe na vrau po ate keni te drejte, po per ekonomine nuk mund te prisje shume se nga parmenda na nxorri o mik.
Pastaj eshte pak e cuditeshme te permenden keto si mangesi nga Shqiptaret e Kosoves, ja i kishit ju gjithe te mirat, me kerra, me vila, me pasoshe, me aeroplana etj. A do i ndrroje me pavarsine qe kishim ne? Une shkojane shkolle mesoja shqip, nuk me perbuzte njeri se isha shqiptar, perkundrazi mesoheshim te ishim krenar per vendin dhe kombesine tone.
A e krahason dot ti qe ke provuar dhe mireqenie ne skllaveri me lirine e te qenit Shqiptar?

abs

nuk e di...

<span style="font-style: italic">ABSTRACT ketu duket ede kultura jote....jemi te gjithe velllezer dhe jo hasem..kush te ka mesuar ty te ofndosh nej MIRDITOR apo nje LAB ?</span>

Gjeneral nuk ta marr per te madhe mendimin tend, eshte e mundur qe kultura ime te paraqitet ashtu sic e shprehesh ti, por se mund te kem ba dallime ne mes krahinave, hmm mendoj se me ke keqkuptuar...mbas shkodres, mirditen e njoh dicka me shume se krahinat e tjera te shqiperise... pervec kesaj nuk ekziston brenda meje ajo ndarje sic e pershkruan ti...

megjithate nuk dua te justifikohem...gjithsesi flmd per repliken...

Iliri

Primus registratum

Kapitalizmi eshte i thjeshte o shoke. Nese je dembel, mbetesh mbrapa, nese punon, dhe perdor pak trurin, behesh perandor. Po te jesh pak krijues, behesh miljardier. Nga miljardieret me te medhenj ne USA jane njerez qe me nje ide te thjeshte hapen nje biznis te vogel ne podrum te shtepise, dhe vetem mbas 10 vjetesh, u bene me te pasurit ne bote. (p.sh. Bill Gates.) Po te shikoni historine e firmave me te vjetra dhe me te sukseseshme ne boten kapitaliste, ke per te gjetur se te gjitha jane filluar nga njerez te thjeshte me ide te thjeshta dhe jo nga shteti. Liria qe te krijosh, liria qe te ndertosh, jane te sistemit Kapilaist. Por gjithashtu eshte edhe liria qe te jesh dembel, te mos punosh, te mos mesosh, dhe te besh te gjitha gjerat qe te dergojne ne prapambetje dhe varferi.

nardi71

Primus registratum

Une nuk besoj se ky&quot;mirditori&quot; eshte shqiptar dhe per ca me teper nga mirdita,
Pavarsisht se kush eshte mbulu nen kete pseudonim intuita me thote se duhet te jete ndonje serb nga Presheva apo bujanofci qe ka mesu te shkruj shqip dhe per te na shkaktu dhimbje koke merr pare nga supi per te qendru ne internet, diku ne novi sad,
Po edhe sikur te jesh me gjak shqiptar Ti mjerian dhe fatkeq, futesh ne kategorine e jashtqitjes nacionale dhe si i tille qendron siper vorbullos perhere dhe vetm qelb dhe ndot me kermesiren qe mbart.Mosupafshim

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Mirditor:
[qb]Para do vjetesh takova ni shoq temin,i cili asht ene komunist, por e dini se qa mtha.
Kohen e Enver Hoxhes kan me e kerkue ky popull.
Ene qashtu asht tashma.
Shikoni mor se cka ka ndodh ne Shqipni.
50 vjet patem industri te ran e te leht, patem hekurudha, ndermarrje, uzina, fabrika, kombinate, ushtri te forte, jeta po bahej ma e mer dhe qytetet po zbukuroheshin perdite e ma mer.
E a din noj nja se si ka qan Tirana ne kohen e Enverit?
Gja ma te bukur nuk kishe.
Gjelberim, zbukurime, pallate te bukura, rruge te bukura e qa te dush.
Une e kam pas shpin ne Spac te Mirdites dhe aqe kemi pas uzina, miniera, restorante, vater kulture domethane jeta qe e bukun.
Qitash vallahi ske ka shkon.
Qoft i bekuem Enver Hoxha per tmerat qi bani por spo i jap ane se ku jan qitash.
Une i jam mirnjohes sa tjem gjalle se e bani Shqipnin shtet me potenc e me ekonomi tfort.[/qb]
Mirditor, kur nuk ke jetuar vete ne Shqiperi dhe nuk e di si ka qene, nuk ke pse komenton duke u bazuar ne fjalet e nje shoku te vetem! Enver Hoxha eshte nje nga njerezit qe eshte mallkuar me shume nga popullsia shqipetare, e te mbrosh ate duhet te kesh pasur ose pozita familjare te larta dhe te perkrahura nga Hoxha, ose si ne rastin tend qe mos kesh jetuar atje asnje dite qe ta kesh provuar ne kurriz.

Nuk shikon se sa shume revoltim ngjallin fjalet qe shkruan per Hoxhen? Duke mos perfshire nje shumice anetaresh qe as duan te hyn te tek kjo teme per te prishur gjakun. Dua te them qe shikoje pak me shume realitetin ose me mire degjo pak me shume se cfare thone ato qe e kane jetuar ate regjim ose e dine nga prinderit e tyre. Gjithashtu, do te rekomandoja te lexoje dhe libra nga shkrimtare te medhenj qe kemi si Kadare. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Guest

ahahhhahahahah o marko o elbasanlli i keq &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Po rri mer vrej punen ti se ska cte duhet politika....keto qytete e keto shkolla e favrika(qe i shkaterruat ju) i ka ndertuar Enver Hoxha e jo yt ate po rri aty ene vrej punen...ti abstract kur e njifke mirditen mos e krruj praaaa....se si njifke mire ... Te gjithe shqiptaret jane te mire kurse ju mohoni gjakun tuaj..Jeni gati te shiteni per dy lek &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; epo.......... me thuaj em ke rri te them cili je i thone kesaj

Guest

AnaBlue degjo 2 llafe nga une :
Nqs Enver Hoxha qeka njeriu me i mallkuar kete e tregojne zgjdhjet ne Permet edhe Peshkopi,Koplik edhe Lushnje ku PKSH zuri vendin e dyte pavaresisht se nuk ka zhvilluar fushate fare...ti nuk je ne shqipei prandaj qepe ose mendojukur flet lal.Nqs Enver Hoxha qeka per tu mallkuar Nano dhe Berisha qeka per tu djegur te gjalle ne mes te sheshit Skenderbej &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Kush sdo memen e babane asnjeri sta ka sevdane