Re: Rregjimi 50 vjecar komunist shpetoi Shqiperine dhe un jam mirnjohes atij
Kastriot
Ti je nga ata tipa per te cilet ne sot pendohemi qe i nxorem nga burgu dhe i lame te lire.. Jo se paraqet rrezik per ndonje, p
Po ta bej qejfin dhe po ta mbeshtes deri ne rreze. Jo 400 por 4000 partizane vrau Cali. Po deshe te jap edhe nje tufe me presh mqs paske kaq shume qejf te fluturosh. Ka mundesi tani te na hiqesh qafe e te gezosh lirine, te na lesh rehat me keto banalitet prej anadollaku qe leshon. Kete merre edhe si keshille se nje dite do biesh ne ndonje hundelesh e do perfundosh prap
Pe.ili.sh
Ti vuan se tepermi nga inferioriteti. Demonizimi i jugut per ty eshte kthyer ne qellim jete dhe kerkon ta futesh vend e pavend. Une nuk dua ti hyj ketij debati se do te jete sikur ti hedhesh benzine zjarrit te vene prej budallait. Por nqs ty jugu te trazon zorret, futi nje gote me uje e me limon qe te te mblidhet stomaku, se per merine tende jugut nuk i kercet fare.
Unicorn
Sa qejf do kisha ti lexoja faktet qe flasin per kryengritjet e bera nga njerezit e rrahur me kapitalizmin ne shqiperi. Deri tani ama na ke shitur dengla se vetem kryengritjen e Calit me 200 malsore ke thene, qe ne fakt i bie te kene qene te rrahur me shume me mesjetarizmin dhe bajraktarizmin e 1500 sesa me kapitalizmin e 1900.
Une ta thashe se si Cali u dermua me qyta pushkesh per te te treguar se historia jote ja fut pak kot persa i perket detajeve. Mizoria e Calit u shpagua me te njejten monedhe. Cali nuk dogji shtepi, e nuk nxori syte e te tjereve se ai nuk mundi e nuk kishte mundesi dhe jo se ishte humanist i madh apo teper i civilizuar.
Cali e co ne esence paraqesin n Ishin pikerisht pasardhesit dhe paraardhesit e tij qe i mesuan Hoxhes se ceshte terrori, duke filluar qe nga bandat e Markagjonit dhe bajraktareve qe terrorizuan zonat e rezistences per italianet, qe nga bashkpunimi i tyre po me keta kur vrane 5 heronjte e vigut, duke vazhduar me sulmet ndaj partizaneve per qejf te gjermanit etj etj. Te kujtoj gjithashtu se te gjitha bandat diversante qe zbriten ne shqiperi ne ate kohe qejfin e pare qe kishin ishte masakrimi i civileve, duke filluar me Hamit Matjani, Markagjoni, e duke mbaruar me Mustafen.
Le tu bejme nje lapidar e ti dekorojme si "Heronj te demokracise". Pse jo, nuk ngeli qen e mace pa u bere i tille ne shqiperi mbas 92.