Ritorno a Cold Mountain, dashuri & frike

edy

Primus registratum
Ritorno a Cold Mountain, dashuri & frike

Ritorno a Cold Mountain. Nese keni pa shum filma amerikan dhe e dini si perfundojn pak a shume, ky asht filmi qe ndryshon krejt. Ju a le ne mister qe ta shihni, ja vlen. :thumbsup:

Re: Ritorno a Cold Mountain, dashuri & frike

Ket e kam pare edhe une,ja vlente!
Nuk e di historine e vertet ne te cilen bazohet filmi,por gjeja qe e benete te ndryshem nga te tjeret ishte fundi i filmit,ku jo si gjithmone fiton personazhi "poztiv"!
Interpretim te bukur i ka kish bere dhe aktorja(sherbyesja e Nicole Kidman,ke filmi),ai fragmenti kur i keput me dore koken gjelit!

Diezar Varg

Primus registratum

Dicka per Cold Mountin. Filmi eshte xhiruar ne Rumani. Eshte filmi i pare i hollivudit qe montazhi eshte bere ne dixhital. Me programin Final cut pro. Gjithsesi ne film mungojne shume skena te cilat u prene ne fund sepse pas nje editimi te pare doli nje film prej shtate oresh, pastaj duehj qe filmi te mos ishte me i gjate se dy ore, dhe skenari ka dryshuar disa here gjate tre muajve te xhirimit. Dicka interesante
Kur personazhet kapen nga sudistet si dezertor, dhe jane te lidhur me zinxhir, aty prane kalojne nordistet, dezertoret fshihen dhe sudistet i kercejno me arme qe mos te bejne zhurme. Batuta e personazhit kryesor Inman ishte pasi shoku i tij ti propozonte per tu arratisur, batuta e Inmanit ishte: Come On-me kuptim ironik pak a shume come on-cfare flet dmth jo. Por jude law e kishte kuptuar gabim dhe tha . cOme on- me kuptim ok ikim duke inkurajuar te burgosit e tjere si perfundim te kater burgosit e tjere vdesin dhe vetem inman ngelet gjalle . Kjo batute e thene gabim i pelqeu regjizorit, Anthony Minghela dhe po te shohesh personazhin e Inmanit ai tani ndihet fajtor per vdekjen e shokeve dhe bota e tij e brendshme ndryshon nga skenari origjinal , dmth filmi ndryshoje shume vetem nga nje batute e thene gabim qe me vone ishte me se e gjetur.
Kete fakt e kam degjuar ndersa ndiqja nje leksion te Walter Murch editori i filmit.

Kenti

Primus registratum

Me thene te drejten prisja ndonje kryeveper por si perfundim ishte nje film normal.