Rinia sot...cfar esht?

Fioralbina

Primus registratum
Rinia sot...cfar esht?

Mbase eshte e vertet qe ne kohen ku ne jetojm fjala „RINIA“ ben shpesh rime me nevoj konformizmi, me deshiren per te qen te njejte me perberesit e grupit ne te cilin ben pjese e te jesh i identifikuar ne baze te stilit dhe konsumit te „tufes“. Eshte e drejte ama qe te rinjet ne pergjithesi te etiketohet ne kete menyr??
Epo mbase po. Eshte nje rutin tashme, nje fakt aq aktual sa tremb. Kur nje djale apo nje vajze qe sot duan te dallohen, qe duan te bejn pjese ne te ashtu quajturen „grupi fitueseve“ nuk mendojn me qe mund te arijn ne te njejtin obiektiv duke eksploruar kapacitet e veta e duke i zhvilluar ato, por e limitojn veten ne imitimin e gjesteve dhe fjaleve te kengtar, aktor, futbollist, ata qe kan dal ne drite, qe nje „dikush“ kan aritur te behen. Prandaj nje pale jeans me shtrat te ulet, nje duhan i ndez vec per te ber figur me shoqerin, nje pale slip te firmosur mundesisht te ven ne goxha dukje mund te bejn diferencen midis te jesh e mos te jesh „in“, midis drites dhe eresires totale, sepse ne fund te fundit eshte kjo logjika qe mbizoteron sot, dhe qe vet rinjet e kan krijuar, kush eshte brenda eshte brenda e kush eshte jasht eshte jasht pergjithmon.
Por nese jemi ne te paret qe vem re vec aparencen, si mund te presim qe te tjeret te mos bejn te njejten gje me ne ?? Kur rinia sillet ne menyr kaq superficiale ateher a duhet te qahet nese ka kaq pak vlere ne shoqeri ??
Epo, kjo ish idea ime, plot me dushime dhe pytje...pacim
/pf/images/graemlins/wave.gif

marina s.

Forumium maestatis
Re: Rinia sot...cfar esht?

<font color="blue">Tani,kjo rini,keshtu si e ke pershkruar ti,me duket nje tufe njerezish truthare qe s'kerkojne gje tjeter veçse te vihen ne dukje e te jene ne qender te vemendjes.Padyshim,te rinj te tille ka me shumice,por nuk me duket e drejte te kalsifikosh te gjithe rinine.
Une jam anitkonformiste,shkoj pothuajse gjithmone kundra rrymes,vishem e sillem si dua une dhe,edhe pse jo rralle here opinionet e te tjereve me lendojne,nuk ndryshoj.Nuk me intereson te bej pjese ne ndonje grup...jam fituese vetem!!!Per ata qe ndjekin qorrazi moden apo imitojne te tjeret,nuk mendoj se jane "in";mendoj se jane medioker e pa imagjinate.

E pra,vajze e dashur,une jam nje nga te rinjte shqiptare;nuk jam aspak siperfaqesore(superficiale???)dhe,ndryshe nga ty,jam e bindur se rinia ka goxha vlere ne shoqeri,sidomos ne ate shqiptare.
</font>

HUMER

Primus registratum

rinia nuk e di se cfare eshte rakia
mariuana po se po, po kan fillu me bo vija
smund te thush qe fajin e ka shoqnia
barkun jashte bythe i sperdrdhin
kush e kush shurren sa me larg ta hedhin

Legjionixx

Forumium maestatis

Rini me te shendoshe dhe me te zgjuar se sote ,
kurre nun ka pasur Populli Shqiptare.

true confidental

Forumium maestatis

I was just wondering.....ndonji nga kta qe ka shkru me lart ka qene esell.....apo qe te gjithe dejshem /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Me duket se nje teme e tille eshte e hapur diku tjeter dhe diskutimet rreth rinise jane bere njehere.
Lejini njerezit ti veshin xhinset si te duan vete.
Kur perseriten temat, behen te merzitshme diskutimet.

Ah se harrova: çfare eshte* ...rinia sot!

@d@

Primus registratum

Rini ishte ajo e jona /pf/images/graemlins/laugh.gif sot ehe....

abs

nuk e di...

<font color="red">Rinia sot...cfar eshte? </font>

<font color="green">... mos asht ndonje gja qe hahet </font> /pf/images/graemlins/grin.gif

tedigo

Primus registratum

shume normale. cdo brez vepron sipas kohes dhe situates. nuk shoh ndonje gje kaq te madhe qe me ben te ve duart ne koke apo te mendoj qe nuk do kete nje te ardhme te ndritur.persa i perket popullit tone jam plotesisht dakort me legjionin. jane brezi me i informuar dhe me pak i tronditur nga ngjarjet e 1991 dhe 1997.