Reforma, Vasili përzë pacientët nga spitalet

Reforma, Vasili përzë pacientët nga spitalet

Sipas ministrit të Shëndetësisë, asnjë pacient nuk do pranohet në spitale, nëse nuk zbaton sistemin e referimit. Hana: Do ndëshkohen edhe mjekët</p>

Asnjë pacient nuk do të paraqitet në spital, nëse nuk ka rekomandim nga mjeku i familjes. Madje ata nuk do të marrin shërbim në spitale nëse nuk kanë këtë rekomandim dhe mjekët që do t’i vizitojnë do të ndëshkohen.</p>

Sipas ministrit të Shëndetësisë, Petrit Vasili, i cili mori pjesë dje në një konferencë për Shëndetësinë, kjo është një ndër reformat në Shëndetësi që synon të orientoje pacientët në mënyrë që të marrin një shërbim më cilësor dhe më të lirë, duke mos e përqendruar atë vetëm në spitale, por edhe në poliklinikat e lagjeve. “Jemi në fazën që ky sistem referimi do të zbatohet me këmbëngulje.</p>

Pacientët nuk do të kenë akses në QSUT për probleme banale. Ata do të detyrohen të kthehen në qendrat shëndetësore, apo spitalin rajonal, ku mund ta marrin fare mirë këtë ndihmë, theksoi Vasili, duke shtuar se pacientët që nuk do të kalojnë filtrin tek mjeku i familjes nuk do të pranohen në spitalet e nivelit të dytë apo të tretë dhe ndaj mjekëve të këtyre institucioneve që shkelin rregullat do të ketë masa administrative.</p>

“E reja në këtë proces është kontrolli, i cili nuk ka ndodhur”, – theksoi Vasili. Për t’i ardhur në ndihmë kësaj reforma duket se do të ndikojë edhe drejtoresha e Institutit të Kujdesit Shëndetësor, Elvana Hana, e cila paralajmëron se për ato spitale që do të pranojnë pacientë pa rekomandime, do të ketë masa ndëshkimore, çka u rrezikon atyre përfitimet nga ISKSH-ja.</p>

“Natyrisht do të ketë dhe sanksione në kontratat që ne i shoqërojmë, qoftë në kontratat e nivelit të parë me shërbimin parësor, ku kjo pikë ecën më mirë, qoftë me kontratat e nivelit të parë me shërbimin spitalor, ku kjo pikë ka disa ngecje, por ne do të vëmë sanksione që të mos pranohen raste pa rekomandime, pa fletët përkatëse që shoqërojnë pacientin”, – theksoi Hana, duke shpjeguar se do të përjashton rastet urgjente. Sipas saj, nëse do të shkelen këto masa, do të ketë sanksione kontraktuale që do të shkojnë deri në prishje të kontratës.(Shekulli)</p>
dSxKBXJSZjo

Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23117. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23117