Receta Gatimi Italiane

Rambla

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

tortellini (te mbushura me carciofi, ose me spinaci&ricota) me panna e carciofi (si suco).

Pastroni 2 carciofi, i ndani pergjys , e pastroni dhe nga pjesa brendshme dhe ne nje tenxhere me uje me limon i hidhni brenda. Pas disa minutash i hiqni nga uji me limon, dhe i hidhni veç ne uje pastaj verini ne zjarr per disa minuta, deri sa te behen te buta.

Grini nje gjys qepe dhe hidheni ne nje tigan e skuqni deri sa te marri ngjyre te arte me vaj ulliri.
Pastaj shtoni carciofit te buta, shtoni dhe 100 ml panna, dhe kripe e piper sipas deshires. Perzijini deri sa te behet nje mase uniforme e ngrohte.

Tortellinit lerini te ziejne per aq kohe sa duhet (e thojne vete tek kutia plastike), zakonisht nga 1-5 min.

Se fundi hidhni masen e perbere nga carciofit dhe panna siper tortellini dhe perzijini bashke.
Pastaj i hedh ne pjate !

Une i bera sot per vete dhe jane :goofy: :goofy:

p.s. tortellini/tortelloni/ravioli e njejta gje, por mund te perdorni edhe penne.

/pf/images/graemlins/laugh.gif
 

ShkodraniNY

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Racete !!
Posi i tesh ne vend:

Ban dy dysha bashke... ule treshin ... kam 133 vene tek 157 edhe masandej tesh del raceta hahahaa

Bah si keni nge me shkrujt mar maaa /pf/images/graemlins/smile.gif
 

personazh

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Italiane

Oriz me patllixhana dhe salçiçe:

per 4 vete:

2 patllixhana nga ato te gjatet shqiptare, ose nji te madh nga ata rrumullaket e jashtem. pak a shum si peshe duhet te shkoje tek 250 - 300 gram.
1 salçiçe mishi si puna ktyre, ose dy po qene te vogla, duhet te shkoje tek 150 gram:
salsiccia.jpg

1 qepe mesatare
3 luge gjelle vaj ulliri safi
2 luge gjelle salce (ajo qe quhet passata ne italisht)
1 filxhan kafeje oriz per koke
2 thelpinj hudher
piper i kuq

veprim paraprake:

i qeron lekuren patllixhaneve ne menyre qe te duket si uniforma tirones, nji rrip i bardhe nji rrip me ngjyre (bojkaf ne ket rast), dhe i pret ne formen dhe trashesine e dy gishtave pak a shume. ne kete menyre do skuqen me lehte.
pret qepen normaisht, jo holle.
salçiçes i heq lekuren dhe e ben copa copa, pak a shume sa nje kokerr ulliri madhesia (po munde me te vogel akoma me mire)


ve te nxefet vaji ullirit, dhe pastaj i hedh patllixhanin. jo me flake te forte veç. sapo fillon e skuqet pak patllixhani i hedh qepen e grire (mos skuq te paren qepen se bo vaki te digjet, patllixhani do pak te skuqet siç duhet). i le te skuqen duke i perzjere here pas here, dhe pasi tu ka mush men'ja qe kane arritur skuqjen e duhur i hedh salçiçen e bere copa copa. i fut nji te perzime dhe i hedh edhe 2 thelpinjte e hudhres, ket ta fundit te ndare ne 4-sh secila cop. pak a shume duhen nja 5-6 minuta qe salçiçja te skuqet. ne fund i hidhen dy luget e salces dhe i fut nji te perzime e e le nja 2 minuta. piperin e kuq siper sa per lezet.
nderkohe ke zjere orizin ne nje tenxhere me uje, dhe pasi e ke kulluar (ska nevoje ta kullosh komplet, pak i ujshem duhet orizi) e hedh ne tigan dhe i fut nje te perzjere me mishmashin qe ke bere. perzjeje nja dy minuta mbi flake e besoj se duhet te ket dal naigjo e hongshme.
kripen simas midese.

shoqerohet mire me ndonje cop mish, edhe me shishqebap, dhe per te pire nje gote vere e kuqe.

ne dore te zotit! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
 
Top