Jepi nje fare zhvillimi temes, te lutem.
Personalisht kuptoj "realist" dhe "liberal", po spo marr vesh ke perfshin tek "shkollat" dhe, mbi te gjitha...pse i sheh ne alternative.
Kjo teme eshte praktikisht per ato qe studjojne politics ose marredhenie nderkombetare....
me vjen keq por skam kohe te shpjegoj realismin dhe liberalismin apo shkollat e tjera qe eksistoje, jo per tjeter por do duheshin faqe te tera.
Ne qofte se dikush ka deshire dhe kohe ta beje eshte i mirepritur....
Praktikisht une s'e merrja mundimin te shkruaja aty ku nuk jepet asnje pikeveshtrim po te mos moderoja ne kete forum. Shto ketu edhe faktin se eshte objektivisht pozitive te shtohen temat .....jo irakene (te superinflacionuara).
Po qe se ky eshte niveli i political science...me fal, ushqeva nje iluzion casti.
ruud, keshilla ime eshte qe te behesh pak realist dhe te nisesh te kujtosh terma si "Konservatoret". Realist apo liberal-istë? e degjoj per here te pare ketu. :shrug:
Kapiteni flet per kuptimin "europian" te fjales, nderhyra se mu duk sikur po me shkiste antagonisti..."majtas". :angel:
I njejti problem terminologjik per "radical"...
Ne periudhen perpara shembjes se murit, liberalizmi konsiderohej ideologjia e kapitalizmit. POR tani shume gjera kane ndryshuar dhe nuk vlejne shume percaktime te vjetra, por un' vazhdoj te konsiderohem liberal; pa u identifikuar me asnje krah. E kam lene te duket dhe heret e tjera: jam konfuz per keto krahet e majte dhe te djathte dhe nuk di ca te them :shrug:
Sikur te ishim ne nje bote me afer perfektes, atehere dhe une do te isha me afer asaj qe quhet shtresa se mesme dhe te ulet (edhe se praktikisht i perkas) po ashtu dhe me afer levizjeve punetore dhe ambjentaliste, por jane pikerisht keto levizje dhe grupe shoqerore qe bien preh e politikes. Ah sikur te mos e linin veten te mos perdoreshin nga politika (sidomos e majte) /pf/images/graemlins/wink.gif
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.