re...

AnilaM

Primus registratum
re...

sa kohe mund te vonoje nje bashkim familjar ne shqipri (zyrat e gjendjes civile)per nje cifit qe jane martuar jashte shqipris?
Ju flm.

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: re...

Varet nga vendi/shteti/qeveria, situata, pergatitja dokumentave etj etj.

Eshte me mire te shkosh me vize dhe ti besh dokumentat 'sur place'

GJYSHI

Gjyshi

Ani tr nese je me shqiptare nuk te nxjerrin shume pengesa por nqs je martuar me angleze do te te rrjepin nga xhepat atje si nje shokun tim.

AnilaM

Primus registratum

flm per ato qe keni shkruar por mesa duket duhet me u shpre me qarte per ate q`far kekrkoj.
Un jam martuar ketu me shqiptar ,kena fitu dokumentat neprmjet amnistis,meqe jena paraqitur origjinal sikurse jena dhe ne AL thame me bo pashaportat AL qe te levizim me shpejt , sesa me prit i vit e gjysem me marre britaniken,ja kena lon kunatit me i bo ,ja kena dergu gjitha dokumentat qe duheshin sipas rregullava qe na dha ambasada jon,ja kena dergu ,por ai na thote se do kohe me u bo kjo "bashkimi familjar".
thjesh desha me dit nese ka nonjoni haber,sa zgjat ky proces ,se ate te pashaportave e dime.
Un jom tir ne im shoq po tir,un lagjja 2 ai 1,komshi hesapi.

ere

Primus registratum

O ani e mora vesh pak a shume punen tende degjo: ti thot se do pashaportat shqiptare dhe ia keni dhen kunatit pasi ai ti dergoj ato ju do shkoni ne home office te merrni vulat aty dhe te udhetoni? me thuaj ne eshte kjo qe pret??

sa per pashaportat ne shqiperi procesi zgjat 10 dite ose me e shumta 3 jave paguan 1 fare leku po jo shume. dhe pasandej shkon ketu dhe te japin vule qe te mund te udhetosh

AnilaM

Primus registratum

vajze bukuroshe,flm,por ... ,
un i di te gjitha procedurat,pra duhet me u bo bashkimi familjar dhe ne shqipri pasi jena te dy te nje kombesie,ne baze te qertifikates origjinale te u.k,pasi... gjendja civile te kete bere kete ,leshon certifikatat e ndryshuara ne baze te marteses,te cilat paraqiten ne ministrin e brendshme te AL per tu paisur me pashaport,masnaj kete pashaport e dergon ne ministrin e brendshme te u.k ku merr i vule hyrje e dalje.Pra sic e shikon un i di te gjitha procedurat,por ajo qe du me dit eshte,
nese ky i "dashur"kunat do leka te tjera ne dore me e bo kete punen e gjendjes civile,apo metevertet atje ne shqipri ky proces zgjat 3-4 jave apo me shum.
pra ne rruge ligjore ,sa s`gjat ky proces i bashkimit familjar ne AL konkretisht ne tiran.
flm dhe pershendetje :wave: .

ere

Primus registratum

flm dhe une te pershendes
mesa di une keto pune deri ne 3-4 jave zgjasin po jo me shume, sigurisht duan dhe 1 njeri tamam qe te bredhi lart e poshte se kur sje vet..po nejse nuk e di si e ke kunatin mbase eshte njeri i ndershem po une do te keshilloja ndonje nga njeresit e tu si baban, psh,mbase gabohem po dhe mua me ka ndodh pak a shume e njejta gje dhe im ate i mbaroi keto pune brenda 10 ditesh, sepse u lodh dhe pak njekohesisht...

AnilaM

Primus registratum

pikerisht pretty kjo ishte ajo cfar kerkoja,pasi kunati sa here qe e marrin ne tel na i bon gjonat shum te nderlikume,kur dhe ne s`xitohemi,ja lom kti pra meqe eshte i ri ,ne ka nge ,se ze gjo ka vapa e tanishme ne tir :lol: .
dhe i here shum flm per pergjigjjen,
Ja kalofsh mire.

Petroninsja

Primus registratum

Ani,

Kunati me cpo shoh une dashka xhixha me shume lol
Une brenda dites e morra qe une jam nga Tirona burri nga Vlora dhe kur erdhi muhabeti pune certifikatash e celebrimi ishte. Ai kunati jot e beka qimen tra, me mire shko atje e bjeri vet muhabetit se me njerez te tjere sdo nxjerresh gje ne pah..... I am talking from experience.

Good Luck

ere

Primus registratum

Po nuk mund te shkoj dot atje personalisht pasi nuk ka dokument te udhetoj :shrug:
ah kunat kunat
mu kujtua ajo komedia me shokun xhemal :lol:

AnilaM

Primus registratum

more ju keni t`drejt ,po ca me i bo un k`tij temit ,(burrit),plus s`kishim dhe kujt me ja lon ,un jom goce e vetme,nonen a kom pak te moshume ,dhe prandaj ja lot k`tij t`riut,nejse flm shum per pergjigjjet.
do flasim prap,pershendetje :wave: