Re: Si te le kafene

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Si te le kafene

Nese trupi juaj eshte mesuar me dozen e kafeines, fillo gradualisht ta lesh. Cdo dite perdor me shume qumesht dhe me pak kafe derisa te perfundosh ne sasi shume te vogel kafeine deri ne lenien e plote. :book:

p.s. Ju lutem shkruani shqip.

koperton

Primus registratum
Re: Re: Si te le kafene

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Nese trupi juaj eshte mesuar me dozen e kafeines, fillo gradualisht ta lesh. Cdo dite perdor me shume qumesht dhe me pak kafe derisa te perfundosh ne sasi shume te vogel kafeine deri ne lenien e plote. :book:

p.s. Ju lutem shkruani shqip. [/qb]
Mund te punoje kjo metode ne menyre graduale. Faleminderit! Te degjojme te tjeret cdo thone.

DEVIL-girl

Primus registratum

Kafeja eshte si drogat e tjera, e.g.duhani apo alkoli dhe eshte e veshtire te heqesh dore nese je mesuar me to.Gjeja me e mire eshte te masesh tensionin e gjakut, nese e ke te larte duhet ta lesh sa me pare, se ajo dreq kafeje dhe te le pa gjume, e nese jo ska ndonje problem te madh, provoje ta lesh gradualisht, provo te pish qaj ne vend te kafese apo siq tha parafolsja te shtosh me shume qumesht.

Triumfi

Primus registratum

ide; nese ke perdore 2 luge kafe,e pakeson ne "nje luge" e nese e ke perdor ne nje luge,e pakeson ne "gjysme luge" e kshtu,derisa mo t'i humbet edhe era e kafes .. normal me vullnet!!

suksese

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Triumfi:
[qb] ide; nese ke perdore 2 luge kafe,e pakeson ne "nje luge" e nese e ke perdor ne nje luge,e pakeson ne "gjysme luge" e kshtu,derisa mo t'i humbet edhe era e kafes .. normal me vullnet!!

suksese [/qb]
Po e ngaterron. Jetoj ne Amerike. Nuk pime kafe turke. Pime ate Amerikanen. Njelloj jane ne fakt kafe per kafe. Vullnetin e kam deri sot kam pakesuar ne 3 cups of coffee from 4-5 every day. Thanks!

Triumfi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kopperton:
[qb]
Fillimisht postuar nga Triumfi:
[qb] ide; nese ke perdore 2 luge kafe,e pakeson ne "nje luge" e nese e ke perdor ne nje luge,e pakeson ne "gjysme luge" e kshtu,derisa mo t'i humbet edhe era e kafes .. normal me vullnet!!

suksese [/qb]
Po e ngaterron. Jetoj ne Amerike. Nuk pime kafe turke. Pime ate Amerikanen. Njelloj jane ne fakt kafe per kafe. Vullnetin e kam deri sot kam pakesuar ne 3 cups of coffee from 4-5 every day. Thanks! [/qb]
Luga ishte thjesht si "njesi sasie" .. shnet

DFV

Primus registratum

Edhe une e kam problem pirjen e kafese, e fillova me nje kup dhe shkova deri ne 5 por tani e kam reduktuar ne dy.
Aman se ne megjese e dua pa tjeter nje kup nuk e di ne se te demton apo jo?

Kuqalashja

Primus registratum

Why stop drinking when you love it? Caffeine keeps you mentally alert and accelerates your cognitive functioning. Without it,"fun Bobby" becomes "dull Bobby" (seen "friends"?) /pf/images/graemlins/smile.gif

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga erk:
[qb] Why stop drinking when you love it? Caffeine keeps you mentally alert and accelerates your cognitive functioning. Without it,"fun Bobby" becomes "dull Bobby" (seen "friends"?) /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Eshte e veshtire te kuptosh pse. Me ka hipur ne qejf qe ta le.

AnaBlue

Forumium maestatis

Si perfundim a e le? Dhe nese PO na thuaj sekretin /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga janna:
Ti mendo se ka fiksacione orale ai e duhet me majt patjeter gje te goja? Doable!
:thumbsup: /pf/images/graemlins/laugh.gif

He, se nuk po gjeja dot termin e ti e paske gjetur.

Amon o njerez ndaj keni me shume psikologe ne USA juve se c'keni doktorra se as kafene s'e lini dot me forcat tuaja. Thoni STOP dhe aq....nese te demton psh. :cool:

Le_Routard

Forumium maestatis

Une them fillo cajin keshtu qe e le kafen automatikisht. Pastaj kur te duash te lesh cajin hap nje teme tjeter, e te shohim se mos gjejm ndonje lloj limonade per te lene cajin /pf/images/graemlins/laugh.gif

koperton

Primus registratum

[qb] Si perfundim a e le? Dhe nese PO na thuaj sekretin /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Sot dita e 12 qe s'kam pire kafe. Eshte heret te them e kam lene.
Ndjej deshire te fle tani. Por dua te rri zgjuar sepse kam akoma pune pa mbaruar. Me mbyllen syte ul grohjen e dhomes tek termostati te mbaj te fresket. Me ngrohtesi me ze gjumi ne karrige.

Sekret ska me sa shoh. Po hoqa kafen do behem njeri i lumtur as kafe,as alkol,as duhan. Sdua te jem narkoman i ketyre.
AnaBlue sekret eshte fjalia ne firmen time. Bleva nje liber ne Ebay ishte nenshkruar me kete fjali. Do te thote "Eshte me mire te komandosh tundimin tek vetja se te fitosh mijera beteja". Ky mund te jete sekreti i vetem per kafene.

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kopperton:
[qb] Bleva nje liber ne Ebay ishte nenshkruar me kete fjali. Do te thote "Eshte me mire te komandosh tundimin tek vetja se te fitosh mijera beteja". Ky mund te jete sekreti i vetem per kafene. [/qb]
Urime! /pf/images/graemlins/smile.gif

Per kete fjali, mami im e paska te drejte kur thote qe mos behemi nepsqare /pf/images/graemlins/laugh.gif

shendetiplus

Primus registratum

Pershendetje Kopperton dhe urime qe i kalove 12 ditet e para.
Mesa me duket mua ti je me personalitet adiktiv. Nuk ka problem shumica jemi te tille. Per fat te keq eshte vertetuar se mbeshtetja psikologjike apo fiziologjike (addiction) nuk zhduket nga personaliteti. Menyra me e mire eshte qe ta zevendesosh ate me nje zakon te ri te shendetshem. Pra po ta zevendesosh zakonin e kafese me nje te shendetshem jo vetem qe tani ke krijuar nje zakon qe te ndihmon, por dhe nuk ja ke ndaluar vetes kenaqesine psikologjike qe vjen pikerisht nga sjellja adictive.
Sido, qe te jete rasti keshilla me e mire qe mund te jap eshte se nje kafe ne jave nuk te ben keq. Po qe se ti e duron etjen per kafe per nje jave te tere e di qe ne fund te javes mund ta pish nje. Kjo te jep nje fare qellimi per te punuar apo goli per te arritur. Gjithashtu dhe pirja e kafese nje dite ne jave te jep kenaqesi psikologjike dhe i thote trupit qe ti nuk ja ke hequr nga goja dobesite e tij.
Do te them nje shembull nga nje person qe njoh qe pati te njejten problem. Ajo quhet Angie. Angie punon rreth 60-80 ore ne jave dhe fle vetem 4-5 ore ne dite. Mund ta quash workaholic. Ajo pinte rreth 10 kafe ne dite dhe pas nje fare kohe deshi ta linte dhe e ndaloi menjehere. Pastaj ajo fillonte te ndjente zemren sikur i jepte nje fare aritmie. Kur u lidh ne nje monitor EKG dilte qe ajo kishte PVC (premature ventricular contractions). Kjo eshte kontraktim i hershem i ventrikulave te zemres. Nuk eshte ndonje problem i madh por zemra e saj ishte mesuar me kafeine dhe tani nuk po i pershtatej dot mungeses se kafeines. Merre me mend se cfare i rekomandoi doktori. Po qe se mendove kafeine e gjete.
Doktori i rekomandoi te pije nje kafe ne dite cdo dite meqe kishte pire kaq shume kaqe per vite me rradhe. Aritmia e zemres iku dhe Angie piu kafe per nja 2 muaj te tjera dhe pastaj me ngadale e ndaloi. Tani ajo pin vetem nje ne dy apo tre dite.
Kafeja nuk eshte armiku i shendetit dhe po qe se pin nje ne dite apo ne dy dite nuk be dem. Vetem se cdo gje me karar.
Lexo dhe nje artikull qe kam permbledhur per faqen tone ne internet qe tregon per efektin e kafeines ndaj shendetit.
Kafeina dhe Shendeti

koperton

Primus registratum

Lexova Shendeti-Kafeina: Simptoma te verteta. E vertete kam irritim sa arrij te ofendoj tjetrin.
[qb]Per kete fjali, mami im e paska te drejte kur thote qe mos behemi nepsqare /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
E po eshte mami yt. Nuk eshte ves i keq te jesh nepsqar te kerkosh me shume para ne kete bote. I find it reasonable.