Re: prostitucioni ne shqiperi

olololol

Primus registratum
Re: Re: prostitucioni ne shqiperi

Prostitucion ne Shqiperi !
Ka mer si nuk ka.
Ka dy lloj kategorish
te lire, 4-5 mij lek ke Pallati Pioniereve, Liqeni,Poshte Ures ke Lana,Ish gropa Hajdin Sejdise, etj qe jane jevga , zhulse por qe plotesojne nevojat,epshet e asja shtrese te varfer, qe sja var njeri /pf/images/graemlins/laugh.gif
TE SHTRENJTE100-200 EURO merren me te huajt , jane me te sofistikume,te shkathta, gjujn pronare nuk e ulin cmimin ne bote, Te thyjne ne mes me ju ra ne dore.

Problemi o ketu qe prostitucioni duhet te egzistoje por i kontrolluar nga shteti me libreza mjeksore , me taksa etj, kujt i mushet mendja le te shkoje te shfryhet . /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Se kam bere akoma vete, po ta beja per nje NIGERIANE do paguja /pf/images/graemlins/thumbsup.gif ( nuk thuhet pse ))

Vrapuesi

Primus registratum

Prostitucioni eshte nje gje relative, kjo behet ne forma te ndryshme ,
p.sh. Ann Nicolle Smith manekenja e H&M ne moshen 28 vjeqare martohet me nje burre nga Texasi i cili ishte ne moshen 82 vjeqare i cili nuk ishte ne gjendje fizike as ta pastroj prapanicen e vete,ndoshta eshte e rastit apo ndoshta jo e rastit ky ishte nje miliarder....
Ajo vajza e re dhe e bukur e Durresit e cila martohet me Norvegjezin pronarin e tragedit Iriria-Viking i cili ishte nja 30 vite me i vjeter, poashtu ketu njoh dhe kam lezuar-deghuar per vajza te reja dhe te bukura nga Shqiperia te cilat jane martuar me Shqiptare apo Skandinave 20-30 vite me te vjeter dhe ndoshta e rastit apo ndoshta jo e rastit keta individe jane te pasur, prandaj duhet pranuar se vajzat kudo ne bote e edhe ne Shqiperi i shiqojne interesat ekonomike, dikush krijon ekonomin duke luajtur fotboll, studjuar, apo duke kenduar apo ndonje pune tjeter por ca vajza ja pasurin e krijojne me ane te P.....,
Por ka poashtu edhe meshkuj te cilet jane martuar per shkaqe ekonomike me ndonje grua plake , per ta mare nenshtetesine apo te drejten e banimit e poashtu meshkuj te cilet mirren me shitjen e trupit pra prostitucion, Me larte shkrova se qdo gje eshte relative poashtu edhe prostitucioni, p.sh. nje fotbolliste shitet nga nje klub ne nje klub tjeter, dhe ky kete e bene per shkake te parave aftesia e tij e vetme eshte te luan me top, shikuar drejte nje fotbolliste nuk eshte me i moralshem se sa nje prostitutke.
Menodj se prostitucioni duhet legalizuar dhe kontrolluar nga organet shteterore keshtu qe keto vajza por edhe djem te paguajne taksa ,kontroll mjekesor... etj...

Vrapuesi

Primus registratum

Shembul tjeter eshte te ashtuquajturat "kengetare" te kategorise se Adelina Ismailit dhe Bleona Besheretit, keto dy "kengetare" dhe te tjerat te ketyre kategorive nuk kane kurfare talenti muzikor-vallezues por me ane te dredhjes se belit-gjinjeve-prapanices, duke vallezuar nje lloj qiqeku-striptiz te lehte fitojne para, Adelina e njohur si "Adelina pa tlina" tlina = breke eshte me e pasura nder "kengetaret" ne Kosove, kjo dhe Bleona ne pergjithesi i tregojne vere e dimer kembet,belin me teper se 50 % gjinjet, breget dhe nje pjese te prapanices por talente muzikor nuk kane fare, dhe ja me ane te gjysem lakuriqesise fitojne para, keto nuk jane me te mira apo me te moralshme se sa "prostitutkat", apo ajo 32 vjeqarja e cila u "martua" me plakun 60 vjeqarin Fatos Nano i cili rastesisht apo jo e rastit eshte njeri nder te pasurit ne Shqiperi.
Mua me dhimben ato vajza te cilat jane detyruar me dhune fizike te mirren me prostitucion por ato te cilat e bejne me deshire une kame respekt per to, prostitucioni esht nje SHERBIM i domosdoshem.

olololol

Primus registratum

Ja ke fut Kot
ju dhe doni shal dhe na boni moral
Po flasim per prostitucion er mik
jo adelina e bleona e joana

Vrapuesi

Primus registratum

une vetem desha te pershkruaj se te ashtuquajturat "kengetare" fitojne para me ane te striptizit dhe kjo gje eshte bere e natyrshme,

policia

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kohe me pare lexova nje liber te Elvira Dones ,(Yjet nuk vishen keshtu)
Nje roman teper i rende per mendimin tim,dhe bente fjale per prostitutat Shqipetare ne Itali.
Pershkruante se si i mashtronin adoleshentet nen premtimin e nje jete me te bukur ose fejesen me njeriun e enderrave......
Ben fjale per marrjen me dhune te vjzave ose deri ne shitjen nga ana e famijles per nje grusht para.
Rrahjet dhe perdhunimet ne grup ishin nje loje rutine per keto gra dhe vajza,per me teper perdhunimi moral qe ushtrohej nga ana e pronareve .
Per mua nuk perben ndonje ndryshim te madh,prostitute ne Itali,Shqiperi apo ne Afrike te jugut,mbiemri mbetet po i njejte PROSTITUTE,dhe me e keqja eshte se disa e kane zgjedhur vete kete mbiemer dhe disa te tjera e kane marre kunder deshires.

[/ QUOTE ]
ne fakt edhe mua me ra ne dore ky liber po nje shoqa ime nuk ma rekomandoi ta lexoja me tha do te te leri me pasoja dhe nje jave nuk do te zeri gjumi dhe nuk e lexova si perfundim..
per pjesen tjeter jam shume dakort me ty... /pf/images/graemlins/wave.gif

virginia

Primus registratum

Kam punuar shume kohe me personat qe "donin te dilnin" nga prostitucioni dhe ajo qe kuptova eshte se mbi te gjitha nuk ka nje prostitucion por shume. ajo qe i bashkon te gjitha eshte naiviteti i personave dhe mbi te gjitha nje mohim i devotshem ne situatat e rrezikshme qe vihen. disave iu propozojne punera te tjerave jete bashkeshortore(brenda pak muajsh njohjeje) po ate qe nuk kapin eshte se si keta persona iua paguajne te tera, "falas" kur ne te njeten kohe po behen 10 vjet qe keto teknika vazhdojne te qarkullojne.
1-Pastaj kemi profilin e vajzes ( ate qe e quajne sot profil victime)persa i perket zgjedhjes ( ndonje qe jeta e ka lodhodhur ose e papjekur, qe besojne kollaj ose qe duan te ikin nga atje ku jane. keto ua mbyllin syte te shohin te verteten.
2-E dyta: ka nga ato qe nuk e prisnin aq te tmershme situaten qe i priste dhe duan me patjeter te ikin nga rrjeti po kercenimet torturat etj (hajde duhet te kini pare plot filma me ket teme) nuk i lene te veprojne
3-Jane dhe ato qe do bejne vetem nje denoncim rrjeti apo tutori per te pasur nje lejeqendrim e punuar vete pastaj
4-kemi dhe ato qe iu japin nje rol tutori ne grup dhe iu mjafton mirnjohja ose pozisioni
5-kemi dhe ato qe gjejne princin e kalter (sic e keni thene polic apo kuader a ku ta di une) dhe qe riprodhijne rolin e te dominuarit ( nuk ndryshojne asnje gje ne veshje e ne sjellje ne lidhje me pavaresine e tyre)
6- edhe ato qe arrijne te ikin dhe te dalin te traumatizuara per gjithe jeten e tyre dhe pasoja te renda.

Format jane te shumta dhe faktoret. Nuk mund te themi qe prostitucioni eshte i vjeter si profesion dhe te ekzistoje. jemi ne shekullin e 21 dhe do te thote mijera vjet evolucion. meqenese krimi eshte i vjeter sa bota a duhet prape te ekzistoje? keto argumenta nuk shkojne me.
PS/ e fundit ne te gjitha kategorite qe kam shkrojtur me lart kam pare dhe shqipetare, midis rumuneve, russeve, afrikaneve etj. eshte nje realitet i hidhur por dhe shqiperia e ka pjesen e vet ne kete aktivitet

Jona bz

Primus registratum

Prostitucioni eshte profesioni me i ndershem. [/citimi

ua cfar na the mo (po qe se do kishe motera ne kete profesion do ti coje ti eeeeeeee)

S

Scorpion

Guest

Jeta eshte kurve vete...

policia

Forumium maestatis

prostitucioni ne shqiperi ekziston dhe ka ekzistuar qe ne periudhen e komunizmit (kur nuk mundi ta hiqte ai sistem ...), problemi eshte duhet legalizuar apo jo.
une mendoj se duhet legalizuar, dhe te gjithe te dine se ne cilat hotele ka prostitucion dhe ne cilat jo...
ne tirane as ne durres nuk dime ne chotele te shkosh...
kisha nje rast konkret para 2 ditesh 4 te huaj me kerkuan ti gjeja nje hotel, kishin ardhur per pune ne shqiperi dhe deshen te qendronin edhe disa dite mbrapa...ne fakt une nuk i njoh hotelet dhe nje miku im me dha nje emer hoteli, i dhashe adresen dhe ata iken...te nesermen ne mengjes me marrin ne tel. dhe me thone se te hoteli ku ishin kishte prostituta...
ju duhet ta kuptoni qe une u bera verem, ata ishin dy cifte te vjeter ne moshe...
nuk me dhane hollesi dhe une nuk guxova ti pyesja me gjate por u ndodha ne nje situate shume te pakendeshme, ta marre dreqi le te ndahen hotelet se smerret vesh kush eshte serioz dhe kush jo...

bengu

Primus registratum

kisha nje rast konkret para 2 ditesh 4 te huaj me kerkuan ti gjeja nje hotel, kishin ardhur per pune ne shqiperi dhe deshen te qendronin edhe disa dite mbrapa...ne fakt une nuk i njoh hotelet dhe nje miku im me dha nje emer hoteli, i dhashe adresen dhe ata iken

[/ QUOTE ]

Ke faj vet qe nuk ia ke sqaru situaten mire mikut tat. Do ket mendu i shkreti qe je ne zor e te ka udhezu ke vendi /pf/images/graemlins/laugh.gif