Re: Një muaji për kartolina nga Shqipëria në Itali

Re: Një muaji për kartolina nga Shqipëria në Itali

haha, punonjesit shqiptare punojne vetem kur kane te bejne me patrone private dhe jo me shtet ose teresi komunitare, teresisht te korruptuar ne rastin e shqiperise.

kur isha une ka ca vjet ne biblioteken kombetare ne tirane, per te kerkuar nje liber, dy grate qe ndodheshin pas sportelit benin triko me shtiza dore, fare pa e prish terezine, bile kur mu pergjigjen nuk e prene "punen" me dysh.

ku tjeter i sheh pamje te tilla, as ne afrike, edhe atje njerezia e kane frike punedhenesin shteteror se i shkarkon nga detyra.

ne shqiperi qe gjendja te ndryshoje, duhet privatizim 100% i sektorit shteteror. mnjf duhet poste private qe ta shpjere letren mbrenda dites.

genti

Primus registratum
Re: Re: Një muaji për kartolina nga Shqipëria në Itali

Ku e njohin posten ne Shqiperi, jemi larte vella, komunikojme me E-Mail tani.

Prodigychild01

Primus registratum

Posta eshte nderrmarje shteterore ne te gjitha vendet e qyteteruara te botes, keshtu qe nuk na ke thene ndonje xhevahir te rralle.

Kultura e punes duhet brumosor ne kokat e shqipove, pavaresisht se per ke punojne.

Adonis

Primus registratum

E PO MIRE CFARE DREQIN KE QE QAFESH I MORE TE PAKTEN TE TJERET KANE VITE QE I KANE NISUR DHE SI KANE MARRE TI PO NA U QANKE SE ZJATEN NJE MUAJ. DUHET TE JESH ME I DURUAR DHE I TOLERUSHEM

lir

Primus registratum

sherbimi postar fuksionon me mire ne shqiperi se ne itali...Nga USA ne italy merr gati 2 jave per nje leter, dhe 2 here me jane kthyer materialet( :mad: :mad: mu kthyen edhe dieeee). Ndersa nga USA ne shqiperi max kane ngrene 9 dite kohe dhe kane vajtur ne destinacion gjithmone..
cheers

deus

Primus registratum

SIkur eshte vetem problemi qe viijen me vonese, thuaj mire qe shkuan pasi shumica nuk shkon dhe lene te flasim per momentin kur con dicka ne shqiperi, me 99% e ke te sigurte qe nuk arrin, kuptohet shkon vetem kur punonjesit e kuptojne qe seshte tjeter pervec letres ose kartolines. fajin e kane drejtuesit e postes qe nuk marrin masa pushimi ndaj punonjesve, pasi vetem ne kete menyre fitohet kultura e punes pasi te humbesh vendin e punes ne nje vend si posta seshte gje e thjeshte.po sic duket drejtuesit e postes jane vete te mbytur deri ne gryke. sa here kam dashur te coj dicka nga shpia sa per urime per festa a ditelindje gjithmone me kane thene mos co gje se i marrin ne poste. Kesaj gjeje duhet ti gjehet ndonje rruge pasi jemi ne shekullin 21 dhe ne evrope po besoj se vetem nga ana gjeografike pasi nga anet e tjera jemi shume me keq. Dhe pastaj thojne pse nuk vini me punuar e jetuar ne shqiperi.???? nejse ja kalofshi mire

Genta

Primus registratum

Cudi mua me duket sikur posta shqiptare punon goxha mire, jam e kenaqur. Me kane derguar letra, kartolina e pako nga suedia dhe kam derguar pa problem, jane dashur rreth 2 jave (eshte cik si shume, por te pakten kane mberrritur). Ndoshta mua me duket mire, se prisja te ishte me keq :shrug:

FRUSA

Primus registratum

Letrat e thjeshta vene ne Shqiperi se nuk i hapin ose pakot ose letrat po te jene te regjistruara (DHL etj) nuk ka problem..
Pastaj koha e dergimit varet edhe nga cili vend po i dergon (Airmail me avion shqiperia nuk ka kapacitet te madh ne linja ajrore) ose edhe nga muaji i vitit (festa Viti i ri etj)
Problemi eshte se po te duan ata qurrashet e postave ne shqiperi, mund ta hapin nje leter te thjeshte (te parregjistruar)per ta vjedhur psh. kartolina ose gjera te tjera te vlefshme ose thjesht per tu tallur me te lexuar permbajtjen e letrave se nuk kane me cfare te kalojne kohen ...
Pastaj edhe cdo gje te jete ne rregull sa te veje posta neper qytete e shqiperise e sa te shperndahet ose ndahet nga postieri adresat ne shqiperi jane si cik te veshtira per tu gjetur kollaj ne disa vende sidomos nga keta postiere e rinj (jo rruga jo pallati ose shtepia e jo hyrja e kati filani ) nuk ka sistem te rregullt keshtu qe edhe mund te ngaterrohen me shume aty sesa ne gjermani ose amerike etj

Demetrio Scutari

Primus registratum

Parasegjithash ju falenderojë për përgjigjet tuaja...

Desha të theksoj se për mua kjo nuk është një çështje tolerimi ose mostolerimi... një muaj për një kartolinë për në Itali është tepër shumë, kjo është e dukshme... njëkohësisht, edhe sistemi postar italian është mjaft i ngadalshëm, këtë nuk mund ta gënjej...

E megjithatë sportelistet e Durrësit që kishin pranuar kartolinat e mia kishin qenë aq të sjellshme dhe të shpejta, ndoshta kryesisht sepse unë isha një i huaj që fliste shqip...

Nuk e njoh thëllësisht sistemin postar të Shqipërisë, por kam besuar se ndoshta problemi është që të gjitha letrat dhe kartolinat me destinacion jashtë shtetit duhet të kalojnë nëpër posta qendrore të T

LERTI

Primus registratum

Ku e njohin posten ne Shqiperi, jemi larte vella, komunikojme me E-Mail tani.
HAHAHA E BER SI AJO BARCALETA :

ISHTE SHQIPETARI, ANGLEZI DHE FRANCEZI ... DHE KTO DO TE GJENIN SE KUSH SHQET KA QENE ME I PERPARUAN NE VITIN 1500 P.E.S(PARA ERES SONE) ....... SHKOJNE KTO NE ANGLI DHE FILLOJNE TE GERMOJNE 3 METRA DHE GJEJNE NJE KABULL TELEFONI DHE THOTE ANGLEZI :
A E SHIKONI QE ANGLIA KA PERDORUR ATEHERE TELEFONA ???

SHKOJNE NE FRANCE DHE FILLOJNE TE GERMOJNE DHE 5m NEN TOKE GJEJNE NJE KABULL TELEFONI THOT FRANCEZI:
A E SHIKONI FRANCEZET E KANE SHPIKUR ME PARE TELEFONIN SE ANGLEZET ?????

KU VINE NE SHQIPERI DHE FILLOJNE E GERMOJNE 15m DHE NUK GJEJNE GJE THOT SHQIPETARI :
A E SHIKONI QE SHQIPETARET ATEHERE KANE PAS PERDORUR CELULARE ?????? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

ERVIN MILE

Primus registratum

une kam punuar ne shoqerine italiane private qe quhet "SDA" dhe qe merr persiper posten italiane letrat dhe pakot nga 2000 e siper.ne itali perpara 2000 posta ishte shume e ngadalte ndersa pasi e mori persiper shoqeria private ndryshoi si nata me diten,nje leter ekspress arrin brenda 24 oreve nga ora e postimit.Shqiperia ne rradhe te pare sipas meje ka nevoje per nje reforme per percaktimin ekzakt te rrugeve dhe te numrave te banesave sepse tani eshte ne mesjete nga kjo pikpamje. :book:

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Demetrio Scutari:
[qb] Parasegjithash ju falenderojë për përgjigjet tuaja...

Desha të theksoj se për mua kjo nuk është një çështje tolerimi ose mostolerimi... një muaj për një kartolinë për në Itali është tepër shumë, kjo është e dukshme... njëkohësisht, edhe sistemi postar italian është mjaft i ngadalshëm, këtë nuk mund ta gënjej...

E megjithatë sportelistet e Durrësit që kishin pranuar kartolinat e mia kishin qenë aq të sjellshme dhe të shpejta, ndoshta kryesisht sepse unë isha një i huaj që fliste shqip...

Nuk e njoh thëllësisht sistemin postar të Shqipërisë, por kam besuar se ndoshta problemi është që të gjitha letrat dhe kartolinat me destinacion jashtë shtetit duhet të kalojnë nëpër posta qendrore të T [/qb]
une i dergova ne gjermani kur isha ne shqiperi dhe ende nuk kane mberitur ndersa per ne france jashte muajve te veres korrik gusht edhe dimrit dhjetor letrat pakot e karotlinat bejne vetem dhjete dite apo dy jave kurse ne kete peridhe te lartpermendur bejne dy muj apo svine hiç .

çfare te themi ne taljono ti hallall per shqipen e paster qe shkru shume nga ne s'shkruajne me gramatike nqs gramatike shqip ka . :rockband:

Demetrio Scutari

Primus registratum

Unë jam i martuar me një kroate nga Bosna... kartolinat që i dërguam në gusht nga qyteti i saj arritën në Itali para disa ditësh, d.th. kishin nevojë për më shumë se dy muaji... sa duket, ka vende evropiane ku posta është edhe më e ngadalshme sesa në Shqipëri...