Re: Kastriot Myftaraj -fajtor???

Re: Kastriot Myftaraj -fajtor???

Pershendetje,

Kastriot Myftaraj eshte vetem nje pseudonim. Lexuesit e gazetes se perjavshme analitiko-politike "Rimekembja" e njohin mire Kastriot Myftarajn dhe librin e tij me rekord te vertete shpifjesh "Nacional-islamizmi shqiptar".

Madje <span style="font-weight: bold">emri i vertete i librit, ai qe permban kopertina, eshte: &quot;Nacional-islamizmi shqiptar baleta&amp;feraj&quot;</span>, ku Myftaraj dhe klani i tij sponsorizues suylmojne nacionalizmin shqiptar dhe vecanerisht teoricienet dhe flamurtaret e nac. tone <span style="font-weight: bold">ABDI BALETA dhe HYSAMEDIN FERAJ</span>

I vjetri

Primus registratum
Re: Re: Kastriot Myftaraj -fajtor???

Une, si lexues i rregullt i &quot;Rimekembjes&quot; ne internet, kam kenaqesine t'ju orientoj se gazetata e perditshme e mjerane te Tiranes si korrieri, shekulli a ndonje tjeter ia fusin kot kur thone se libri ka dale para dy muajsh. Libri eshte denoncuar nga gazeta &quot;Rimekembja&quot;(e perjavshme politiko-analitike - cdo te marte) <span style="font-weight: bold">dhe data e botimit te tij eshte dhjetor 2001.</span>

Botuesi i gazetes, z. ABDI BALETA, ka botuar edhe nje kundershpifografi perreth nje vit ne gazete, gjate gjithe vitit 2002, cdo te marte, ku ka kundershtuar shpifjet qe Kastriot Myftaraj ka kurdisur per Baleten e Ferajn.

I vjetri

Primus registratum

Keshtu, ju duhet te dini se <span style="font-weight: bold">libri</span> qe tani eshte ndaluar me ligj, por qe nuk gjendet ne asnje librari sepse eshte shperndare dorazi neper lexues(qe jane nje kategori e felliqur shqiptaresh), <span style="font-weight: bold">eshte kryesisht nje gjoja-biografi per Abdi Baleten, tribunin e nacionalizmit shqiptar</span>. Keshtu, Baleta u detyrua te shkruante nje kundershpifografi ne gazete dhe te demaskonte Myftarajn, te cilit ia zbuloi edhe emrin e veretete, klanin qe kishte pregatitur kete liber, shtepine botuese tashme famekeqe <span style="font-weight: bold">&quot;Albin&quot;</span>, me botues <span style="font-weight: bold">Spiro Deden(ish-redaktor i librave te Enver Hoxhes)</span>.

<span style="font-weight: bold">Gjithashtu, duhete te dini se prokuroria vendosi pikerisht tani te &quot;ndalonte&quot; kete liber, sepse ky u ribotua para pak muajsh me disa ndryshime te vogla dhe me titutllin e ri akoma me provokues e me grindavec &quot;Kalvari i gjysmehenes&quot;</span>. Myftaraj eshte autor edhe i librit tjeter me pikepamje fetare katolikocentriste e antiislamike <span style="font-weight: bold">&quot;Nje shenjtore e rikonkuistes shqiptare&quot;</span>.

I vjetri

Primus registratum

Une qe di cdo hollesi te librit, edhe pse nuk e kam lexuar ate drejtperdrejt(pra, e kam mesuar nga kundershpiforgrafia e Baletes), e kam te qarte <span style="font-weight: bold">POSHTERSINE MEDIATIKE TE TE PERDITSHMEVE ANTIKOMBETARE SHQIPTARE</span> qe jane korrieri, shekulli, koha jone, RD, ZP, etj.

POR nuk kam ndermend te sjell ketu te gjithe kundershpiforgarfine, se eshte e gjate, dhe, nese Baleta do ta botonte nje dite, kjo do te dilte nje veper voluminoze. Te gjithe te interesuarit mund te vizitojne faqen
www.groups.yahoo.com/group/rimekembja/messages

Keshtu, <span style="font-weight: bold">Myftaraj nuk eshte fajtor, por kriminel dhe njekohesisht viktime e nje rrjeti te gjere shqiptar e jashteshqiptar qe perpiqet te percoje frymen antikombetare nder ne</span>. Kjo arrihet duke sulmuar ne radhe te pare percuesit e mendimit kombetar shqiptar, qe jane Abdi Baleta, H. Feraj, Q. Velia, gazeta &quot;Rimekembja&quot;, revista e ilustruar &quot;KOHA&quot;(e cila u mbyll pas gjyqit me Meksin), shoqatat e organizatat me taban kombetar si &quot;Cameria&quot;, &quot;Kosova&quot;, trupa ushtarake si UCK, UCPMB, AKSH, Partine Rimekembja Kombetare Shqiptare ne Shqiperi dhe Partine Demokratike Shqiptare ne Maqedoni(te Arben Xhaferrit).

uni20077

Primus registratum

Pse shteti shqiptar asht laik e kjo shkruehet n`Kushtetuut,nuk ka te drejte (ndoshta)per me fut hundet ne feen ose religionin ose ngatrresat religiose .Kshtu shteti i bjen shtjelm kushtetutes edhe merr anen e njenit grup fetar ose tjetrit.Pse Myftaraj ka shkrue nji liber ku aj shprehe idete e tija, ky nuk asht krim por shprehje e mendimit te lire.Ktu shteti lot rrolin e Perandorise Osmane ku shteti ishte fetar edhe shteti ishte roja e Islamit.
Rrnoft Lirija e shtypit!
eek.gif

kushtrimi

Primus registratum

kjo teme qenka kot.... Shqiptareve e theksoj shqiptareve as ua ndjen hicper fete dhe punet e tyre dhe nese kanjeliber te tille ne treg mjere ai qe blen se ka harxhu leket kot, ndersa mund te blinte dickame te mire.. Sa per nacionalizemkatolik dhe islamik ky nuk egziston. Ndersa prokuroria as ka pse merret me ate liber dhe personin qe e ka botuar sepse nuk ja vlen. Ndersa e drjta e fjales nukbesoj te jete cunguar ne te gjithe boten librat dhe shprehjet rraciste, qw nxisin urrejtje dhe mund te sjellin pasoja te tjera, jane te ndaluara...

uni20077

Primus registratum

N`kioft se tema nuc t`pelcen, psee sckruen at`here? &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

&quot;Ego sum Via, Veritas ,et Vita.&quot; Evangelium secundum Ioannes.

I vjetri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga migjeni82:
[qb] kjo teme qenka kot.... Shqiptareve e theksoj shqiptareve as ua ndjen hicper fete dhe punet e tyre dhe nese kanjeliber te tille ne treg mjere ai qe blen se ka harxhu leket kot, ndersa mund te blinte dickame te mire.. Sa per nacionalizemkatolik dhe islamik ky nuk egziston. Ndersa prokuroria as ka pse merret me ate liber dhe personin qe e ka botuar sepse nuk ja vlen. Ndersa e drjta e fjales nukbesoj te jete cunguar ne te gjithe boten librat dhe shprehjet rraciste, qw nxisin urrejtje dhe mund te sjellin pasoja te tjera, jane te ndaluara... [/qb]
E ke gabim! Ky liber sulmon ne radhe te pare nacionalizmin, duke pretenduar se po nderton nje biografi per Abdi Baleten, tribunin e nacionalizmit shqiptar. Ky i fundit e ka pergenjeshtruar dhe eshte distancuar nga ky liber, sic e shpreha me lart. <span style="font-weight: bold">Nderkohe, shqiptareve ia ndjen sadopak per nacionalizmin, kombin e vlerat e tyre kombetare, apo jo?</span>

Por ka disa tipa si uni... dhe korrieri me shoke qe librin perpiqen ta anashkalojne me nje koment gjoja fetar(uni..) dhe me ndonje kronike bajate gazete ne nje qoshe faqeje(korrieri, shekulli). Kurse shteti shqiptar eshte laik or un, por nuk ka kushtetute qe te lejoje percarjet fetare dhe te denigroje qytetaret e saj, qofshin keta te thjeshte apo edhe diplomate karriere si A. BALETA.

uni20077

Primus registratum

gjoja fetar???N`kioft se kerrcusc nuc ban padí,(civile) pse Myftaraj mund t`kèet fye Baleten e jo sctedtin, pse sctedti fuut hund`t ne puun Féjet, asctu si bàni edhe me vûmien ne loje te Papes n`dhetor?A asct laic apo ió??????A asct i daam prei Féiet apo ió?
Sa per carrieren e Baletes,
edhe ai nuc merret vesct se caah sckon.N`cooh t`Partiis Puuns e coi Partiia n`OKB si ambassador(pra communist).Mbas `90 delte neper sckolla te mesme tui bâ propagande per PD(prei communist-it u bâ democrat).E là PD e themeloi(i dhaan pare iraniant)partin cci caa tesc e per t`cilen nuc dihet sa electorat caa.
Pra per haeir t`carrieres te gni camaleonti si Baleta,sctedti sctyyp fialen e liir.Cu ndryscon ky sctedt prei atii communist???

Cusc nuc pin vèen, nuc din me kèen.
goofy.gif

McByrek

Primus registratum

Pse kam pershtypjen se ne kete forum te rinjsh fusin hundet edhe nje skote 40 vjecaresh e lart, perverse, te paplotesuar si njerez dhe me delire te fshehta? Jo per gje, por njerez si Kastriot Myftarajn, Hysamedin Ferrajn e ndonje gerxho tjeter, ne mos prej hallit, s'ka arsye tjeter per t'i njohur ose per t'ua lexuar diarré-të mediatike, pervec atyre qe permenda pak me lart si karakteristika te plakushëve tane brenda AF.

uni20077

Primus registratum

Fillimisht postuar nga McByrek:
[qb] Pse kam pershtypjen se ne kete forum te rinjsh fusin hundet edhe nje skote 40 vjecaresh e lart, perverse, te paplotesuar si njerez dhe me delire te fshehta? Jo per gje, por njerez si Kastriot Myftarajn, Hysamedin Ferrajn e ndonje gerxho tjeter, ne mos prej hallit, s'ka arsye tjeter per t'i njohur ose per t'ua lexuar diarré-të mediatike, pervec atyre qe permenda pak me lart si karakteristika te plakushëve tane brenda AF. [/qb]
-------------------------------------------------

Hmmmmmmm.Edhe pse iam 2 viet mâ i madhe se ti edhe nuc hî n`atà &quot;40 vjeçaresh e lart&quot;,habitem se si castravetsa si ti caan msue me sckrue e me perdoor logica-n!!

E sckreta Scypníi
per riní ci mban n`gí!

...Credo in una sancta ecclesia catholica apostolica romana... :idea:

uni20077

Primus registratum

Temen e hapa per tieter puun e ió m`u marre me Baleten &amp; Co.Descta me skiarue se stedti sa heer cci mundohet me vû pace, mâ sii e ndese siermin.

I lutem &quot;administratorve&quot; me ia vû drynin teems.

Christus imperat.

McByrek

Primus registratum

Fillimisht postuar nga uni20077:
[qb]
[qb] Pse kam pershtypjen se ne kete forum te rinjsh fusin hundet edhe nje skote 40 vjecaresh e lart, perverse, te paplotesuar si njerez dhe me delire te fshehta? Jo per gje, por njerez si Kastriot Myftarajn, Hysamedin Ferrajn e ndonje gerxho tjeter, ne mos prej hallit, s'ka arsye tjeter per t'i njohur ose per t'ua lexuar diarré-të mediatike, pervec atyre qe permenda pak me lart si karakteristika te plakushëve tane brenda AF. [/qb]

Hmmmmmmm.Edhe pse iam 2 viet mâ i madhe se ti edhe nuc hî n`atà &quot;40 vjeçaresh e lart&quot;,habitem se si castravetsa si ti caan msue me sckrue e me perdoor logica-n!!

E sckreta Scypníi
per riní ci mban n`gí!

...Credo in una sancta ecclesia catholica apostolica romana... :idea: [/qb]
Te pakten une kam mesuar te shkruaj.

zog

Primus registratum

Pse kam pershtypjen se ne kete forum te rinjsh fusin hundet edhe nje skote 40 vjecaresh e lart, perverse, te paplotesuar si njerez dhe me delire te fshehta? Jo per gje, por njerez si Kastriot Myftarajn, Hysamedin Ferrajn e ndonje gerxho tjeter, ne mos prej hallit, s'ka arsye tjeter per t'i njohur ose per t'ua lexuar diarré-të mediatike, pervec atyre qe permenda pak me lart si karakteristika te plakushëve tane brenda AF.

[qb]Te pakten une kam mesuar te shkruaj. [/qb]
pikerisht pra kjo e habit me te drejte Unin, ti ke mesuar te shkruash, POR PERSE? per çfare te hyn ne pune, kur me sa duket s'ke gjo me thene.
i referohem shkrimit tend.

McByrek

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]

[qb]Te pakten une kam mesuar te shkruaj. [/qb]
pikerisht pra kjo e habit me te drejte Unin, ti ke mesuar te shkruash, POR PERSE? per çfare te hyn ne pune, kur me sa duket s'ke gjo me thene.
i referohem shkrimit tend. [/qb]
Si lum Uni. Me te tille gjenij si puna jote te cilet jo vetem kuptojne se cfare shkruan nje analfabet, por edhe se cfare mendon ai kur shkruan ato gjepura veshtire te mos te te hyje vetja ne qejf.
Megjithate zanafilla e asaj qe doja te thoja eshte krejt tjeter: Ok, ti, uni, Kastriot Myftaraj, Hysamedin Ferra, Abdi Baleta &amp; co, mund te keni plot gjera per te thene (idiotesira, natyrisht: gjeopolitike, fluturime me pras ne rektus, shpikje teorish konspirative, komplote religjoze a ku ta di une se cfare dokrrash te tjera). Por sa para bejne te gjitha keto, kur ju s'dini te shkruani. Njeri s'di shqip (ose e refuzon ne menyre pordhace kete kod tonin te perbashket, duke shpikur me gjasme rregulla drejtshkrimore te gegnishtes, por qe ne te vertete s'ben gje tjeter vecse me kujton ato gocat e fillores kur shpikin alfabete sekrete me njera tjetren per te shkruajtur thashetheme me llafe turpe). Te tjeret ndonese dine shqip, perdorin per te shprehur idete e tyre ca belbezime mentale qe te sjellin zorret ne gryke dhe qe po t'i lexosh te kujtojne ato grindjet mistrece te atyre qe mendojne se bota centrifugon rreth tyre dhe se dine gjithcka.

Alesio

Primus registratum

Fillimisht postuar nga I vjetri:
[qb] Pershendetje,

Kastriot Myftaraj eshte vetem nje pseudonim. Lexuesit e gazetes se perjavshme analitiko-politike &quot;Rimekembja&quot; e njohin mire Kastriot Myftarajn dhe librin e tij me rekord te vertete shpifjesh &quot;Nacional-islamizmi shqiptar&quot;.

Madje <span style="font-weight: bold">emri i vertete i librit, ai qe permban kopertina, eshte: &quot;Nacional-islamizmi shqiptar baleta&amp;feraj&quot;</span>, ku Myftaraj dhe klani i tij sponsorizues suylmojne nacionalizmin shqiptar dhe vecanerisht teoricienet dhe flamurtaret e nac. tone <span style="font-weight: bold">ABDI BALETA dhe HYSAMEDIN FERAJ</span> [/qb]
Eshte nje shprehje se :
kur te plakesh te bien trute ne qafe
dhe nga vendndodhja e trurit ne vend te gabuar nuk funksionon asgje
ne ate kohe lexon 'rimekembjen se bashku me kryeredaktorin e saj allah-bilah.

iriqi

Primus registratum

Nacionalizmi shqiptar nuk ka asgje te perbashket me islamizmin. Perkundrazi tundja e flamurit islamik eshte ne kundershtim me interesat e kombit shqiptar, me aspiraten e tij per tu integruar ne familjen euro-perendimore.

une_une

Primus registratum

Ku gjendet ky libri ne Internet?

Me duhet te shtoj se Njerez si Berisha, Baleta jane me kermat qe ka ajo toke shqiptare.

Baleta &quot;diplomat karriere&quot;. Cfare nuk te degjojne veshet. Baleta ky derr qe deri dje u shqye per komunizmin dhe sot u kthye nga gardhi i Atdhetarizmit dhe si mbeshtetje gjen per &quot;atdhetarizmin e tij&quot; fondamentalizmin islamik duke sulmuar katoliket, gjakun me te paster shqiptar.

alinos

Forumium maestatis

Ne rradhe te pare Kastriot Myftaraj ekziston nuk eshte pseudonim. Eshte nje person me fantazi te gjalle dhe natyrisht me nje financim te fuqishem nga ndonje fraksion i vecante qe ka interesa percarese ne Shqiperi.
Librin e tij nuk e kam lexuar te gjithin, por kam lexuar pjesen qe flet per Feraj. Kush eshte i interesuar dhe jeton ne Shqiperi e gjen nje kopie ne biblioteken Friends Books House, ne Tirane disa metra ne te djathte te Drejtorise se Policise dhe mund ta shfletoni.
Po ju tregoj se si e pershkruan Profesor Hysamedinin: si nje njeri i cili eshte i mbrujtur nga islamizmi, pasi ka studiur ne Universitetin e Teheranit dhe ka bere nje sere kursesh ne vendet arabe. Me pas, thote se edhe po ta shohesh H. Feraj ai te kujton nje arab (me falni po ketu do qesh
lol.gif
, vetem nje palaco mund te fuste si prove per ate qe thote fizionomine e dikujt) dhe vazhdon duke thene se Feraj ka tre shtepi nga te cilat dy ja ka dhene me qira disa islamikeve. Per Myftaraj keto dhe plot pallavra te tjera ishin prova qe Feraj ishte islamik dhe punonte kunder interesave te atdheut.
Po te vazhdoni te lexoni do vini duart ne koke e do thoni: &quot;Mor po me gjithe mend e ka ky, apo ka pire???&quot;
Nejse, e njof Feraj dhe mendoj se eshte nje nga filozofet dhe opinionistet shqiptare me te keqkuptuar. Nuk m'u ndejt dhe e pyeta nese kishte qene ndonjehere ne Teheran apo ne ndonje vend tjeter arab dhe me tha jo. Me pas i tregova se e kisha lexuar ne librin e Myftarajt. M'u pergjigj se kishte degjuar per te (librin, sepse autorin e njihte personalisht) dhe ja kishte zili fantazine atij njeriu.
Si naive qe jam une edhe sot pyes veten sesi publikohen libra te tille, pa pike provash dhe pa asnje verifikim nga ana e publikuesve. Ka nje stil pompoz dhe alarmant, tip Nostradamus dhe e vetmja gje qe duhet te ishte aty dhe qe mungonte, eshte analiza shkencore, tipike per shkollen e partise!
Myftaraj nuk eshte fajtor, ai ndertoi karieren e vet publicistike ne kurriz te te tjereve. Ai eshte thjesht nje vegel...
Feraj ka publikuar dy libra, nje prej te cileve eshte plotesisht i shitur, kurse tjetrin <span style="font-weight: bold">Kriza e perkryer shqiptare</span> e gjeni ende ndonje kopie tek Libri Universitar ne Tirane.
Lexojini te dyja palet dhe pastaj diskutojme. Supozicionet thjesht na bejne me shume lemsh &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

une_une

Primus registratum

alinos, ka ndonje kopje elektronike, zakonisht PDF te librit dhe kush e ka ka mundesi te hapi nje free web ne geocities.com dhe te e postoje atje?

Do ishte e justifikueshme. Te identifikojme batutat, genjeshtrat dhe te vertetat. Kemi jetuar ne Shqiperi apo jo?