Re: Infantile eczema - Atopic Dermatitis ose Atopic Eczema,

Raif

Primus registratum
Re: Infantile eczema - Atopic Dermatitis ose Atopic Eczema,

Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
[qb] Infantile eczema, ndryshi e njohur si Atopic Dermatitis ose Atopic Eczema, eshte semurje e cila mendohet se mund paraqitet tek femijet e vegjel si pasoj e pirjes se duhanit tek prindi ose si pasoj e konsumimit te pijeve te ndryshme (lengjeve), kafese etj. ne mas te madhe...

Me Mjeksi Popullore mund te luftohet kjo semurje kronike me sukses nese perdorim cajin e perfituem me kombinimin 1:1 te bimeve:

1.Hithri dhe
2.Caji i Malit (Veronika Officinalis)

Perdorimi: Dy caja ne dite,
nje ne mengjes dhe nje ne mbremje.

Pregaditja:
Kombinimi i bimeve 1:1, nje luge e vogel plot pervlohet ne nje gote 2.5 dl dhe kullohet menjihere ne gote tjeter.

Si pije tjeter rekomandoi lengun e mollave te shendosha te cilin mund ta perfitojme nese mollat i kemi pastruar (nga pluhuri etj. si dhe nga farat dhe "gerdhajat") dhe ashtu te grira me lekure i kemi futur ne centrifuge dhe shpejt do fitojme prodhim natyror i cili e pastron melqin dhe njiherit ndihmon te eliminohet ekscema kronike.

Kurse lekuren e semur duhet lyer me ekstrakt-vaj te lulebalzamit. [/qb]
Per semurjen e mesiperme kemi edhe bime te tjera qe perdoren me sukses.

Deshta te them se ne lidhje me kete semurje me eshte drejtuar per keshille nje person me e-mail privat.
Meqense Une e kam profesion Mjeksin Popullore, kush me drejtohet privat nuk do ti pergjigjem falas.
Une po mundohem te jap keshilla ketu ne Alb Forum dhe kete jo per nje person po per ma shume persona qe mund te ken probleme te ngjashme shendetsore, falas.
Ju lutem qe te me pyetni vetem ketu ne AF.

Perndryshi jam shume i zanun me pune (kam shume pacienta te cilet presin ndihme nga Une dhe nuk mund ti pranoi per shkak te numrit te madh te tyre)

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Re: Infantile eczema - Atopic Dermatitis ose Atopic Eczema,

I nderuari Mjeku Popullor,

Desha te pyes ne lidhje me atopic dermatitis per bebet e vogla, cfare mund te ndihmoje nese femijet jane aq te vegjel sa nuk pijne caj dhe ushqime te tjera pervec qumeshitit te nenes se tyre?

Faleminderit,
AnaBlue

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] I nderuari Mjeku Popullor,

Desha te pyes ne lidhje me atopic dermatitis per bebet e vogla, cfare mund te ndihmoje nese femijet jane aq te vegjel sa nuk pijne caj dhe ushqime te tjera pervec qumeshitit te nenes se tyre?

Faleminderit,
AnaBlue [/qb]
Ne keto raste eshte me rendesi qe nena e femiut te semur te jet e shnedosh gjithnji duke perdor ushqim sa ma natyror ne menyre qe temblin qe i jep femiut ta ket sa me te shendosh: ajo mund te perdor cajin qe e kam rekomanduar si me lart, e nese pin duhan duhet me e nderpdrer se paku per aq kohe sa nevoitet te shendosht femiu, kurse si pije kryesore duhet perdor lengun e mollave. Me nje fjale tjeter, nena e femiut duhet te ushqehet ashtu qe ajo te jet e shendosh e ne kete menyre ajo do te ket edhe qumsht te shendosh e mendoi se nuk eshte e pa njohur as per shkencen e as per njerzit e zakonshem se qumshti i nanes eshte ushqim i pazavendsuar per beben e deri ne moshen 24 mujore...

AnaBlue

Forumium maestatis

Faleminderit shume Mjeku Popullor. Eshte shume interesante sa e vlefshme eshte hithra si per te luftuar shume semundje ashtu dhe per kozmetiken si per forcimin e flokeve qe e kam degjuar dhe me pare.

Gjithe te mirat,
AnaBlue

AnaBlue

Forumium maestatis

[qb]
Kjo fitohet nga lulebasani ne vaj ulliri? Nuk ka vaji ullirit aciditet qe mund te irritoje lekuren e njome te bebes?

cremaster

Primus registratum

[qb] 1.Hithri dhe

[/qb]
Ka shume lloje caji te malit, por ai qe perdoret ne Shqiperi nuk eshte 'Veronica officinalis'.

Caji i malit i Shqiperise njihet si Sideritis syriaca (anglisht: 'ironwort'; italisht: 'stregonia siciliana'; gjermanisht 'Syrisches Gliedkraut' )

http://linnaeus.nrm.se/botany/fbo/s/sider/sidesyr.html.se
http://www.bergtee.de/wasistbergtee.htm

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb]
[qb]
Kjo fitohet nga lulebasani ne vaj ulliri? Nuk ka vaji ullirit aciditet qe mund te irritoje lekuren e njome te bebes? [/qb]
Jo fare nuk do te ket efekte negative (sepse vaji tani eshte tretur pjeserisht me komponente tjera natyrore qe ka bima) sidomos nese perdoret kur nuk eshte drite dmth ne terr ose drita te mos jet e fort.
Me kete rast dua te ceku se kur beba ka gerce ne lukth - stomak ilaqi ne fjale eshte i shkelqyer nese lyhet pjesa e barkut - stomakut me disa pika, brenda sekundash beba do te filloi te qeshet.

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga cremaster:
[qb]
[qb] 1.Hithri dhe

[/qb]
Ka shume lloje caji te malit, por ai qe perdoret ne Shqiperi nuk eshte 'Veronica officinalis'.

Caji i malit i Shqiperise njihet si Sideritis syriaca (anglisht: 'ironwort'; italisht: 'stregonia siciliana'; gjermanisht 'Syrisches Gliedkraut' )

http://linnaeus.nrm.se/botany/fbo/s/sider/sidesyr.html.se
http://www.bergtee.de/wasistbergtee.htm [/qb]
Nuk dij se kush ju tha se Caji i Malit i Shqiperise eshte Veronica Officinalis, te pakten e dij se Une nuk e kam thene kete.
Ne lidhje me Cajin e Malit te Shqiperise Une bera pyetje se si quhet ai ne latinisht dhe cfar pervoje kan ata/ato qe e kan perdorur, e kete e bera nga shkaku se Une me par nuk e kam njohur kete caj, as me emer latinisht e cka eshte me me rendesi per mua (fatkeqesisht) as vleren e tij te vertet (cfar efekte pozitive ka ky caj dhe cfar efekte negative mund te kete ne raste kur perdoret me doze te madhe apo ne ndonje menyre tjeter te mundshme etj.)
Ashtu sic e permendet edhe Ju, shume caja ne gjuhen shqipe (ne Kosove) quhen Caj Mali dhe mu per kete Une e kam permend emrin edhe ne latinisht ne menyre qe te kuptohet per cilin caj e kam fjalen.

Perndryshi Ju falenderoi per emrin qe e keni sjell ne latinisht per Caj Mali te Shqiperise.