Re: Infantile eczema - Atopic Dermatitis ose Atopic Eczema,
Deshta te them se ne lidhje me kete semurje me eshte drejtuar per keshille nje person me e-mail privat.
Meqense Une e kam profesion Mjeksin Popullore, kush me drejtohet privat nuk do ti pergjigjem falas.
Une po mundohem te jap keshilla ketu ne Alb Forum dhe kete jo per nje person po per ma shume persona qe mund te ken probleme te ngjashme shendetsore, falas.
Ju lutem qe te me pyetni vetem ketu ne AF.
Perndryshi jam shume i zanun me pune (kam shume pacienta te cilet presin ndihme nga Une dhe nuk mund ti pranoi per shkak te numrit te madh te tyre)
Per semurjen e mesiperme kemi edhe bime te tjera qe perdoren me sukses.Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
[qb] Infantile eczema, ndryshi e njohur si Atopic Dermatitis ose Atopic Eczema, eshte semurje e cila mendohet se mund paraqitet tek femijet e vegjel si pasoj e pirjes se duhanit tek prindi ose si pasoj e konsumimit te pijeve te ndryshme (lengjeve), kafese etj. ne mas te madhe...
Me Mjeksi Popullore mund te luftohet kjo semurje kronike me sukses nese perdorim cajin e perfituem me kombinimin 1:1 te bimeve:
1.Hithri dhe
2.Caji i Malit (Veronika Officinalis)
Perdorimi: Dy caja ne dite,
nje ne mengjes dhe nje ne mbremje.
Pregaditja:
Kombinimi i bimeve 1:1, nje luge e vogel plot pervlohet ne nje gote 2.5 dl dhe kullohet menjihere ne gote tjeter.
Si pije tjeter rekomandoi lengun e mollave te shendosha te cilin mund ta perfitojme nese mollat i kemi pastruar (nga pluhuri etj. si dhe nga farat dhe "gerdhajat") dhe ashtu te grira me lekure i kemi futur ne centrifuge dhe shpejt do fitojme prodhim natyror i cili e pastron melqin dhe njiherit ndihmon te eliminohet ekscema kronike.
Kurse lekuren e semur duhet lyer me ekstrakt-vaj te lulebalzamit. [/qb]
Deshta te them se ne lidhje me kete semurje me eshte drejtuar per keshille nje person me e-mail privat.
Meqense Une e kam profesion Mjeksin Popullore, kush me drejtohet privat nuk do ti pergjigjem falas.
Une po mundohem te jap keshilla ketu ne Alb Forum dhe kete jo per nje person po per ma shume persona qe mund te ken probleme te ngjashme shendetsore, falas.
Ju lutem qe te me pyetni vetem ketu ne AF.
Perndryshi jam shume i zanun me pune (kam shume pacienta te cilet presin ndihme nga Une dhe nuk mund ti pranoi per shkak te numrit te madh te tyre)