Re: DEJA VU

korn83

Forumium praecox
Re: DEJA VU

edhe une i shoh!edhe me sa kam kuptuar i shoh kur jam shume i lodhur,jo fizikisht,por psh. kur studioj deri naten vone e çohem heret ne mengjes per te perseritur!ndonjehere me vjen edhe dhimbja e kokes!nuk e di pse por shoqerohet shpesh edhe me pesimizem!
nuk di te them se ç'jane!ka teorira qe e shpjegojne duke thene qe jeta e njeriut eshte nje cikel qe riperseritet e qe deja vu-ja nuk eshte gje tjeter veçse kujtimi i momenteve qe ti i ke kaluar ne jeten e meparshme e qe po i kalon perseri!
pak a shume nje teori e tille shpjegon edhe fantazmat!ka shume jete paralele...psh ka nje korn83 qe ne kete moment po shkruan ne albforum,por ne te njejtin moment ka nje korn83 qe eshte tashme i martuar e me femije( /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ) e nje Korn83 tjeter akoma,ne moshe te vogel e keshtu me radhe per secilin nga ne pafundesisht!pra per ç'do njeri ka shume jete paralele,nje jete eshte perpara,nje tjeter jete eshte prapa por ama je gjithmone ti qe e jeton!keto jete jane si universe paralele qe nuk takohen kurre me njera tjetren!fantazmat,sipas kesaj teorie,nuk jane gje tjeter veçse aksidente...dmth ne menyre aksidentale,ne nje vend,keto universe paralele,padashje perplasen per ndonje moment me njeri tjetrin!ne vendin ku perplasen krijojne dy imazhe te ndryshme te po atij vendi ne baze te dy koherave te ndryshme qe jane perplasur!!!psh nje person A mund te shohe ne nje pallat mbreteror mbretin B.mbreti B ka kohe qe ka vdekur,dhe personi A eshte nje turist!reagimet jane keto:personi A trembet e mendon qe ka te beje me nje fantazem!por ama trembet edhe mbreti,pasi edhe ai eshte duke jetuar normalisht jeten e vet,kur papritmas ne pallat i shfaqet nje person i çuditshem,me veshje te çuditshme qe duket sikur vjen nga e ardhmja(personi A).pra nese sheh nje fantazem,sipas kesaj teorie,edhe "fantazma" vete trembet prej teje,pasi je ti fantazem per te!pra nuk do te thote qe "fantazma"eshte i vdekuri ne jeten e pertejme,por eshte thjeshte ai i gjalle ne kohen kur jetonte!nuk e di a u sqarova?
mua nderkaq me behet mishi kokrra-kokrra /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ,nuk jam shume trim /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Florus

Forumium maestatis
Re: Re: DEJA VU

Eshte nje dukuri qe u ndodh shume personave, sidomos kur jane te lodhur. Ca njerez duan ta shpjegojne me ane te sensit te gjashte por mendoj se nuk ka lidhje. Dua te them se nuk besoj qe dicka (nje moment, nje levizje, nje kombinim tingujsh, imazh etj..) mund te parashikohet qe me perpara ne kohe. Eshte thjesht nje perseritje e dickaje qe ka ndodhur edhe me pare. Nje koincidence shume e perafert me ate qe kemi perjetuar edhe me pare por si dicka banale qe ka qene, mendja jone nuk e ka memorizuar.

Matrix eshte vetem nje film..

Tema do qendronte me mire tek "Psikologjia".

korn83

Forumium praecox

ore flobo...edhe ti e ke provuar kur lodhesh???pasi edhe une kete ide kam krijuar nga eksperienca

Florus

Forumium maestatis

Nuk eshte tamam marrje mendsh :rolleyes: vetem sa reflekton 1cik per ate qe sapo ndodhi dhe aq. nuk ja vlen te mendosh shume. bota eshte nje perseritje ne vazhdimesi.

S6T6N6

Forumium maestatis

a ka nje spjegim shkencor per deja vu-te? pse dhe si ndodhin? kush di me shume te flase (ose te heshte perjete)

DriniS

Ecejak

deja vu nga vete fjala kupton "e kam pare njehere kete".
Kjo sipas shkencetareve ndodh kur truri i njeriut regjistron te njejten gje dy here, dhe per kete arsye te jepet ndjesia sikur e ke perjetuar njehere me pare kete pamje, ndjenje, drite, ambjent, levizje etj.
Edhe mua me ka bere vaki deja vu kur hyra ne shtepine e re, ne korridor kur po ecja mu duk sikur kisha qene prej vitesh me pare ne ate shtepi, ne ate korridor, dhe e forta eshte qe pallati s'kish shume qe ishte ndertuar. Nuk jane as parashikime as fantazma, por duke qene se truri i regjistron dy here, ne me ane te arsyes gjejme dy kujtime te njejta ne kujtese dhe themi "cne?"

Olta

Forumium praecox

sapo lexova perciptas nje artikull mbi deja-vu-te,
shpjegimet e mundshme por jo te vertetuara qenkan disa: lodhje fizike, veprime neurokimike ne tru, perputhja e elementeve te njejte (psh: arome, shije, ndjenje) ne situata te ndryshme ose ndoshta rikujtimi i nje fantazije apo ngjarjeje te harruar a te ndrydhur,
e kunderta e deja-vu-se, kur njeriu ndihet i huaj ne nje ambjent apo situate te njohur, njihet si "jamais-vu".

@d@

Primus registratum

He mi se bejne kot kta si te semur /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nadia81

Primus registratum

Me ka ndodhur te perjetoj dicka qe isha 100 % e bindur qe e kisha perjetuar dikur.Por po aq e bindur isha qe s'me kujtohej ta kisha perjetuar ne realitet.E cuditshme eshte qe keto momente me fshihen menjehere nga kujtesa.Mbase do jete vertet e lidhur me lodhjen por s'me duket se kam qene e lodhur kur i kam perjetuar.Kane ndodhur shume paprimtas.Hyj diku, apo i flas dikujt qe e takoj per here te pare dhe jam e bindur se dikur e kam bere dhe njehere tjeter.