Re: A jane Shkodranët fanatike?

Diddy19

Su@mi
Re: Re: A jane Shkodranët fanatike?

Shkodranet ,sipas mendimit tim ,jane fanatike per gjera per te cilat s duhet te jene dhe s jane fanatike per gjera per te cilat duhet te jene.(E kam fjalen per kuptimet e shumta qe fjala "fanatizem" mund te kete).Ky eshte paradoksi! /pf/images/graemlins/frown.gif

S po tregohen aspak "fanatike" ne çeshtjet qe kane te bejne me ruatjen e zakoneve,traditave etj etj dhe shume fanatike per sa i perket çeshtjeve qe kane te bejne me "moralin".

Hunter

Primus registratum

teme shume interesante kjo.po me pelqen shume. shkodrant jane shume fanatike nga ana e moralit. ja keni kalu edhe beratit te gjithe shqiperia ju thote shkoder ku*va. hallall shkodranve dhe shkodraneve. hajte tung edhe merreni veten me te mire dhe mos u merzitni.

Raptor

Primus registratum

Jam dakort me Loren. Edhe un ashtu mendoj.
Kurse per kyt supermanin nuk di ku den me dal me ate shprehjen shkoder ku*va?
Nuk e di se prej ka je as nuk du me e dit superman por nuk ke te drejt me than ashtu.
Nqs ke naj gja kunder shkoders, ndonje verejtje apo ku di un, ma thuj mu se te sqaraj un.

Shendet.

ShkodraniNY

Primus registratum

Ju lutem !

Une do te deshiroja te dija nga diskutantet se cfare kuptojme me fjalen FANATIZEM ?

Sipas kuptimeve tuaja?

Perkufizoni kuptimin e kesaj fjale.

Ju faliminderit.

:thumbsup:

Diddy19

Su@mi

Prit sa te hapi fjalorin!Kur ta gjej ta pa ta diftoj!
Hajt he burre edhe ti a thu se ça pa ban!Nqs don me dhane mendim ,jepe;nqs jo lene krejt!S te kerkoj kush mendim me zori!Mos na ban edhe si i veshire tesh!

Shkodrano

Primus registratum

Per mendimin tim ska njeri qe s'eshte fanatik , jo vetem per dashuri por edhe per gjera te tjera te jetes se perditshme. Keshtu qe te jesh fanatik nuk eshte ndonje gje, por mos t'bahesh INAQOR se aty krijohet dhe lind pastaj broblemi.
Gjith te mirat. /pf/images/graemlins/smile.gif

dreqja

Primus registratum

Hm per mendimin tem, eshte nje marri me ken fanatik!Fanatizmi ndodhet gjithkund, tek vellai tek burri, tek i dashuri..,etj.Hm eshte nje marri, se iku koha e fanatizmit tesh ma!!!Aha a dini ju kur i jap doren un tim vella per fanatizem?Po me pavi me nje djal ne rruge tu u puth me te etj...,aty ka te drejt me u ba nervaz etj..,por ama se veshem me minifunda dhe se nzerr njifije barkun jashte..,eshte marri..,
ps:mos kujtoni se e kam vellan keshtu more, se e kam si shpirt lumja une per te /pf/images/graemlins/tongue.gif

ShkodraniNY

Primus registratum

Cfare une kuptoj me fjalen Fanatizem.
Kuptimi i pare:
Do te thote: Te mbrojturit dhe te zbatuarit me kembengulje,pa leshime nje ide, mendim a dicka tjeter.
Ndersa kuptimi i dyte:
Te mbrojturit e moralit,te sjelljes se caktuar te nje individi sipas parimeve te tij.
Por ky eshte i perdorur me kuptim negativ: teprim,ekstremizem, verbim.Pra sic shihet kemi nje abuzim me kete emer.
Lind pyetja:A eshte "Fanatik" "ne thojza" (sipas kuptimit te dyte)ai i cili mbron moralin e tij?!

'LOREN'Shpresoj qe te mos jeni ashtu sic e keni te shkruar poshte (IRONIC)Ju flm. :idea:

Ju Dreqja Shkodrane me dukeni pak kontradiktore.Nje here thoni : eshte marri, iku koha e fanatizmit dhe nga ana tjeter thoni: i jap doren vellait per fanatizem vetem nqs.... :confused:

Princesha

Primus registratum

Tashi edhe pak fanatik duhet me ken, se nqs nuk je pak, e ke leshu krejt pa duar manej. :angel:

bjondi shkodran

Primus registratum

UNE JAM NJE ANTAR I RI I ALBFORUMIT PO DESHET TE NJIHEMI ME SHKRUANI :rockband: :thumbsup:

bjondi shkodran

Primus registratum

NDERSA PER TEMEN DO TE THOSHA QE SHKODRANET JANE 1(njeshat)NE SHQIPERI MOS TJU MBES HATRI JUVE QE NUK JENI SHKODRAN :thumbsup:

ShkodraniNY

Primus registratum

Shtrova nje pyetje me siper, qe nuk po marr pergjigje.

A eshte "Fanatik" "ne thojza" (sipas kuptimit te dyte)ai i cili mbron moralin e tij?!
Ju flm

Diddy19

Su@mi

Morali mbrohet edhe pa kene hic fanatike!

Pse nje vajze qe rrin tane diten e ndryme ne shpi sepse asht fanatike asht me moral te shendoshe ndersa nje tjeter qe del asht vajze pa moral??Pse kshu mbrohet morali??

Yasemin

Primus registratum

hmmmmmm nqs. mbron moralin e tij per vedi.. nuk eshte edhe aq fanatik.. se eshte puna e tij se si mendon e se ca flet aj njeri.. shyqyr sot jetojm demek ne nje bote pak a shume te lire /pf/images/graemlins/wink.gif
po nqs. mundohet aj person me e mbrojt at moral edhe per njerzit qe ka rreth e rrotull (dmth. per te afermit e tij) -per njerz qe kushedi nuk kan te njejtin mendim- athere aj mund te quhet fanatik sipas mendimit tem...

ShkodraniNY

Primus registratum

Pra ju Yesemin mendoni qe kush eshte Fanatik eshte per vehte, kurse e ne na leni rahat. /pf/images/graemlins/wink.gif

Te mbrosh moralin tend nuk eshte fanatizem kurse po te mbrosh te te tjereve je?!-mendimi i Yasemin.
Nuk e di cfare mendimi mund te ne japin te tjeret?
Loren thote:Morali mbrohet edhe pa kene hic fanatike!
Dhe ju merrni nje shembull me poshte ku thoni:pse nje vajze qe rrin tane diten e ndryme ne shpi sepse asht fanatike asht me moral te shendoshe ndersa nje tjeter qe del asht vajze pa moral??Pse kshu mbrohet morali??
Ketu ka pak paqartesi ne mendim nga dy idete e mesiperme.
E para:Te rrish ne shtepi nuk eshte fanatizem!! E dyta: Si mbrohet morali pa qene fanatik? Ju flm.

Diddy19

Su@mi

Shkodrani NY!Me vjen keq me te kundershtu gjithmone..po ti nuk lexon ndermjet rreshatave..je shume siperfaqesor gjate leximit..

1.Kur une jap shembullin e vajzes qe rrin e mbyllur ne shpi,nenkuptoj nje vajze te cilen prinderit (ose edhe vete mentaliteti i vajzes) nuk e lajne me dale prej shpije = me u ekspozu shume ndaj syve te te tjereve....(nuk di me i dhane ndonje shpjegim tamam tamam se ne fakt nuk e kuptoj aspak kendveshtrimin e njerezve fanatike ,dmth nuk e kuptoj pse "sillen"
ne ate menyre)
(Nuk thashe qe nje vajze qe rrin ne shpi sepse eshte e semure me bajame, asht fanatike.

2.Se kuptoj pse ti ben rezymene e postimeve te anetareve.Ai qe lexon temen patjeter qe din me lexu e s ka nevoje me i ba ti permbledhje atyne qe kena shkru ne te tjeret.

Flm