Re: Racizëm me studentët e huaj në Padova
Une nuk jam student por kam goxha kontakte me boten e studenteve dhe nuk jam dakort me faktin qe ky ligj(ordinanza comunale)eshte racist.
Mund te jete razizmi si ideollogji nismetare qe ka shtyre ne projektimin e ketij ligji, kjo eshte e vertete.
Me cfare kuptova jepen 120 prej 2000 vendeve total.Po ta mendoni pak eshte e njejta perqindje e te huajve si popullsi ne krahasim me popullsine italiane.
Ne bejme pjese ne nje kategori te vecante te popullsise dhe si cdo kategori e vecante duhet marre parasysh % e saj ndaj popullsise.
Gjeja tjeter qe sduhet harruar eshte fakti qe pjese te ketij problemi e kemi krijuar vet ne shqipetaret duke deguar dokumenta ku qe 99% e studentave dalin me prinder pa te ardhura,pa shtepi,pa asnjelloj prone etj.Ne keta studenta hyjne edhe ata qe kane prinder pronar firmash,trashegues pronash etj, qe dalin po aq te varfer sa ata qe jane realisht.Kjo sdo te thote qe qe zgjidhja eshte te bejme spiunat sic ndodhi ne universitetin e "Bocconi-t" Milano qe dy goca
tiranse shkuan dhe deklaruan per dy te tjerat qe kishin marre bursen qe ne te vertete kto kishin prinderit pronare firmash dhe bursa ju dha ketyre dy te tjerave.
Pasojat e ketyre spiunlliqeve po i paguajne tani te gjithe studentat e tjere te"Bocconi-t" pasi nga universiteti u kerkua qe te revizionoheshin kriteret e dhenjes se bursave duke futur tregues te nivelit te jetes per cdo vend prejardhjeje te studenteve. Tregues ky qe shumezon te ardhurat monedhore dhe nxjerr nivelin rreal social qe ka familja e studentit ne SHqiperi.Ketu gjerat u bene akoma me shume qesharake pasi studentat shqipetare filluan te binin certifikata te ardhurash ku rezultonin qe familjet ishin fare"pabukse" se te ardhuart ishin pothuajse "zero".
Nuk duhet harruar qe te drejat e bursave-konvikteve shumica e shqipetareve i marin prej te ardhurave te ulta dhe jo nivelit te ecurise shkollore.
Keto jane faktet (simbas mendimit tim) qe jam i detyruar ti shpreh per te mos qene hipokrit edhe midis nesh.
Persa i perket anes sentimentale, me vjen shume keq per veshtiresit qe po kaloni se e di per eksperience cfare do te thote te kerkosh shtepi ketu, prandaj ju uroj me gjithe zemer te arrini sa me shpejt ate qe deshironi, cfardo qofte, qofte edhe nje konvikt i teri vetem per ju!
N:B mos ti skoje mendja ndonjonit te shkruaj poshte se po mbroje italionet apo budallalliqe te ketij lloji se do te ishte :1)totalisht fallco, 2)ofendim personal ndaj meje qe ka 13 vjet qe jeton situata "racizmi" sepse e them me krenari qe jam SHQIPETAR.Cdo koment tjeter kunder mendimeve te mia per kete argument eshte i mirepritur per dikutim.Shnet t'ghjithve! :wave: