Racizëm me studentët e huaj në Padova

komino

Valoris scriptorum
Re: Racizëm me studentët e huaj në Padova

sepse nqs te gjithe huajt fillojne e dynden ne te njejten zone adimistrative dhe kane te drejten e votes, atehere mund te themi e kolonizuan kete zone
edhe pa lufte fare biles
ja kete na falin me te drejten e votes

mendo nje padova me 51% shqipetare e 49% italiane(kjo do te ishte tendenca normale)

megjihtate, aktualisht, po flitet vetem per ata qe kane carta di soggiorno (6 vjet rezidence +++)

kur te na japin te drejten e votes te gjitheve, do te shohesh se vendet ne dispozicion ne konvikte do te rriten /pf/images/graemlins/wink.gif

shkodrani108

Primus registratum

Pervec asaj qe tregova me lart po ju tregoj edhe nje gje tjeter qe per mendimin tin eshte nje gje e pa precedente.
Pak shume rrenave dhe mashtrime qe na bene si tek ESU ashtu edhe tek rektorati yne i dashur sot shkuam sebashku me shume te tjere edhe nje here tek rektorati dhe pergjigja e rektorit tone te dashur ishte dilni jasht nga shtepia ime sepse une nuk e kam per detyre qe tje gjej shtepi juve ne nuk pranuam dhe erdhi PILICIA DHE NA NXJERRI JASHTE ME FORCE NGA UNIVERSITETI JONE. Ne ishim perafersisht 100 vete por kur erdhi policia u beme shume me teper megjithate ato na nxjerren jashte. Kjo eshte nje gje shume e keqe dhe e pa precedent, qe studentet te nxirren jashte nga universiteti i tyre nga POLICIA (trupat speciale). Kjo eshte hera e pare ne universitetin e Padoves qe pilicia nxjerre jashte studentet nga universiteti i tyre.
REKTORI I UNIVERSITETIT TE PADOVAS DEBON STUDENTET NGA UNIVERSITETI I TYRE ME FORCEN E POLICISE.

emssnc@libero.it

Primus registratum

Une nuk jam student por kam goxha kontakte me boten e studenteve dhe nuk jam dakort me faktin qe ky ligj(ordinanza comunale)eshte racist.
Mund te jete razizmi si ideollogji nismetare qe ka shtyre ne projektimin e ketij ligji, kjo eshte e vertete.
Me cfare kuptova jepen 120 prej 2000 vendeve total.Po ta mendoni pak eshte e njejta perqindje e te huajve si popullsi ne krahasim me popullsine italiane.
Ne bejme pjese ne nje kategori te vecante te popullsise dhe si cdo kategori e vecante duhet marre parasysh % e saj ndaj popullsise.
Gjeja tjeter qe sduhet harruar eshte fakti qe pjese te ketij problemi e kemi krijuar vet ne shqipetaret duke deguar dokumenta ku qe 99% e studentave dalin me prinder pa te ardhura,pa shtepi,pa asnjelloj prone etj.Ne keta studenta hyjne edhe ata qe kane prinder pronar firmash,trashegues pronash etj, qe dalin po aq te varfer sa ata qe jane realisht.Kjo sdo te thote qe qe zgjidhja eshte te bejme spiunat sic ndodhi ne universitetin e "Bocconi-t" Milano qe dy goca
tiranse shkuan dhe deklaruan per dy te tjerat qe kishin marre bursen qe ne te vertete kto kishin prinderit pronare firmash dhe bursa ju dha ketyre dy te tjerave.
Pasojat e ketyre spiunlliqeve po i paguajne tani te gjithe studentat e tjere te"Bocconi-t" pasi nga universiteti u kerkua qe te revizionoheshin kriteret e dhenjes se bursave duke futur tregues te nivelit te jetes per cdo vend prejardhjeje te studenteve. Tregues ky qe shumezon te ardhurat monedhore dhe nxjerr nivelin rreal social qe ka familja e studentit ne SHqiperi.Ketu gjerat u bene akoma me shume qesharake pasi studentat shqipetare filluan te binin certifikata te ardhurash ku rezultonin qe familjet ishin fare"pabukse" se te ardhuart ishin pothuajse "zero".
Nuk duhet harruar qe te drejat e bursave-konvikteve shumica e shqipetareve i marin prej te ardhurave te ulta dhe jo nivelit te ecurise shkollore.
Keto jane faktet (simbas mendimit tim) qe jam i detyruar ti shpreh per te mos qene hipokrit edhe midis nesh.
Persa i perket anes sentimentale, me vjen shume keq per veshtiresit qe po kaloni se e di per eksperience cfare do te thote te kerkosh shtepi ketu, prandaj ju uroj me gjithe zemer te arrini sa me shpejt ate qe deshironi, cfardo qofte, qofte edhe nje konvikt i teri vetem per ju!
N:B mos ti skoje mendja ndonjonit te shkruaj poshte se po mbroje italionet apo budallalliqe te ketij lloji se do te ishte :1)totalisht fallco, 2)ofendim personal ndaj meje qe ka 13 vjet qe jeton situata "racizmi" sepse e them me krenari qe jam SHQIPETAR.Cdo koment tjeter kunder mendimeve te mia per kete argument eshte i mirepritur per dikutim.Shnet t'ghjithve! :wave:

roberto

Primus registratum

meqenese po akuzohet ligji si rracist ne USA kur te japin vize studenti jo qe s'behet fjale per konvikt te paguar, leket e shkolles i paguan trefish ose me shume se amerikanet dhe te drejte per te levizur e vizituar shqiperine nuk ke sepse vizen s'ta garanton njeri.

Ju aty shkollen e keni thuajse falas, levizni sa here te doni dhe ankoheni.

Keto konvikte financohen nga taksapaguesit italian. Ju taksa nuk paguani atehere s'keni si te perfitoni.

shkodrani108

Primus registratum

o Roberto me fal se po te them po as nuk ia paske idene se si jane punet ketu dhe as nuk paske lexuar diskutimet e me parshme.
Konviktet nuk financohen nga taksapaguesit italian por nga gjithe tksa paguesit, perfshire ketu edhe SHQIPTARET qe ketu ne padova jane aq shume sa ti nuk ia ke idene.Ketu taksat paguhen njesoj si italian e si te huaj. Ketu kur vjen puna per taksa ne quhemi STUDENT TE UNIVERSITETIT TE PADOVAS ndersa kur vjen puna per te marre priviligjet e ketij universiteti quhemi "ekstraterrestri" .
xhon silver
"Me cfare kuptova jepen 120 prej 2000 vendeve total.Po ta mendoni pak eshte e njejta perqindje e te huajve si popullsi ne krahasim me popullsine italiane."
Kjo qe methua ti nuk eshte taman nje gje e vertete se ketu ne Padova nuk eshte se ne jemi afro 7-8% e popullsise une mund te them me plot goje se ketu te huaj jane se paku 50% (student them). Si dhe nje gje tjeter eshte e vertete qe ne i kemi ose i bejme te ardhurat tona shume te ulta por merita per konvikt ose burse nuk caktohet vetem nga te ardhurat por KRYESISHT NGA PROVIMET E DHENA.
Une diskutimin e sotem mund ta mbyll vetem me nje gje PADOVA PERVEC SE NJE VEND RACIST CDO DITE E ME SHUME PO TREGOHET SE ESHTE EDHE NJE VEND POLICOR KU NE CDO VEND KE EPIUN(vigjilance dhe digos) SI DHE CDO PROTESTE ESHTE DUKE U SHTYPUR ME REPARTE SPEICIALE POLICORE. Per ato qe nuk me besojne une i them vetem lexoni gazetat dhe shihni lajmet ne televizor.

oneda bojaxhiu

Primus registratum

Jam dakort, ky eshte racizem, megjithate edhe shqiptaret nuk jane engjej. Nje shqiptare pera pak ditesh harroi per te treten here gazin hapur, duke rrezikuar jeten e te gjitheve. Une mendoj se vitin qe vjen ESU nuk do japi asnje vend per shqiptaret pas kesaj qe ndodhi.

Billy

Primus registratum

MARJA E BURSAVE SI MUND TA QUAJME VARET NGA VETE REZULTATET E STUDENTEVE .NUK DUA TE BEJ PROPAGANDE POR NE SHQIPERI UNIVERSITETIN E KEMI BERE NE KUSHTE SHUME TE VESHTIRA ,SHUME HERE KEMI STUDIUAR ME QIRI SIC THOSHTE N.FRASHERI.PARA VITEVE 90,DHE NE FISKULTURE TE NGELJE TE HUMBTE NJE VIT KOT.TE MOS BEHEMI SI ITALIANT E JUGUT QE DINE VETEM TE QAHEN.FORCA E KORAJO,SE ZGJUARSIA NUK NA MUNGON