Racizëm me studentët e huaj në Padova

shkodrani108

Primus registratum
Racizëm me studentët e huaj në Padova

Sic eshe mund ta keni marre vesh nga media te ndryshme kohet e fundit ne qytetin e padovas jane duke u shfaqur gjithnje e me shume raste te diskriminimeve raciale. Kulmi i ketyre diskriminimeve raciale ka arritur ne ditet e fundit.
Kete vit caktimi i konvikteve nga ana e ESU-s entit regjional te studenteve padovan nuk eshte bere si gjithe vitet e tjera. Kete vit (me nje vendim te comunes (regiones) ) studenteve te huaj perfitojne vetem 120 vende nder afro 2000 qe ka padova.Nuk shihet se kush meriton konviktin pra qe ka marre nje numer te caktuar provimesh dhe ka te ardhura familjale shume tulta por konvikti i jepet italianeve edhe pa asnje provim te marrun dhe me te ardhura shume me te larta se sa te studenteve te huaj.
Keto dit ne qytetin e Padoves jane ne zhvillim disa protesta kunder keyre ligjive raciale te dala nga comunna e udhehequr nga rracit te cmendur dhe nga parti si "Lega Nord". Por nuk e di nese do te arrijme ndonje gje me keto protesta.......
C'mendim keni ju per kete gje????

kapedani

Primus registratum
Re: Racizëm me studentët e huaj në Padova

Fillimisht postuar nga shkodrani108:
[qb]
studentet e huaj perfitojne vetem 120 vende nder afro 2000 qe ka padova.Nuk shihet se kush meriton konviktin pra qe ka marre nje numer te caktuar provimesh dhe ka te ardhura familjale shume te ulta por konvikti i jepet italianeve edhe pa asnje provim te marrun dhe me te ardhura shume me te larta se sa te studenteve te huaj.
C'mendim keni ju per kete gje???? [/qb]
Po dihet qe shteti Italian do favorizoj studentet e vet.Po te ishte kjo gje ne Shqiperi shteti yne studenteve shqiptare do ju jepte perparesi.Si do na vinte neve sikur ketu ne Shqiperi te vinin studente te huaj dhe te zinin vendet neper konvikte.Nuk shikoj racizem une ketu,por thjesh nji deshire te shtetit Italian per ti krijuar sa me shume kushte(lehtesuese) qytetareve te vet.
Duam s'duam ne ky eshte realiteti :shrug: .

komino

Valoris scriptorum

me sa di une numri i studenteve te huaj ne konvikte ka qene gjithmone i kufizuar ne padova

megjithate - nuk na e kane per borxh :shrug:

Per borxh nuk e na e kane,por kur japin numrin e vendeve te ofruara,dhe te pranojn ne universitet,atehere duhet te kene detyre qe edhe ti ndihmojne,ti japin posto aloggio,burse(per te ardhurat e vogla familjare qe kane).
Por cfare pretendon nga italianet,kur ke shqiptare(si keta me larte)qe i japin te drejte rracizmit italian!

Guest

Fillimisht postuar nga gene:
[qb] me sa di une numri i studenteve te huaj ne konvikte ka qene gjithmone i kufizuar ne padova

megjithate - nuk na e kane per borxh :shrug: [/qb]
as juve nuk jua keni per borxh /pf/images/graemlins/wink.gif nese nuk duan studente pse ju marrin ? sepse kane nevoj ja sepse
me vjen keq qe kjo gje ndodh ne itali kam degjuar qe atje ekziston i njejti mentalitet si ne shqiperi si italia dhe shqiperia njesoj jane

Turing

Primus registratum

Kjo eshte nje nga anet skandaloze te realitetit italian. Si shume te tjera si psh marrja e shenjave te geshtirenjve, dhuna policore etj.

Te gjitha keto raste jane pa precendent ne asnje shtet te evropes. Ne france, gjermani, spanje po te kete shenjen me te vogel te discriminimit racial me kushtetute ke te drejte ta hedhesh ne gjyq.

Por ne Itali eshte me rrumpalle se ne Shqiperi. Megjithate shpresoj qe per studentet qe banojne ne Padova popullsia nuk mban te njejtin qendrim si adminastrata locale dhe ofron dhoma dhe apartamente se per ndryshe duhet te jete nje ferr i vertete jeta aty!

Fakti qe studentet po organizohen ne demostrata eshte shume positiv.

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga X-Ray:
[qb] Per borxh nuk e na e kane,por kur japin numrin e vendeve te ofruara,dhe te pranojn ne universitet,atehere duhet te kene detyre qe edhe ti ndihmojne,ti japin posto aloggio,burse(per te ardhurat e vogla familjare qe kane).
Por cfare pretendon nga italianet,kur ke shqiptare(si keta me larte)qe i japin te drejte rracizmit italian! [/qb]
kur jeper vendet ne dispozicion ne falultete, jepr dhe vendet ne dispozicion ne konvikte

ti bej llogarite e tua dhe po deshe shkon e po deshe jo
askush nuk te lutet te shkosh ne itali me studime
dhe aq me pak te detyrojne

kushtet jane keto

po deshe :shrug:

nuk ka te beje aspak me rracizem

(jo se ne padova mungon rracizmi ne gjera te tjera)

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Girly:
[qb]
Fillimisht postuar nga gene:
[qb] me sa di une numri i studenteve te huaj ne konvikte ka qene gjithmone i kufizuar ne padova

megjithate - nuk na e kane per borxh :shrug: [/qb]
as juve nuk jua keni per borxh /pf/images/graemlins/wink.gif nese nuk duan studente pse ju marrin ? sepse kane nevoj ja sepse
me vjen keq qe kjo gje ndodh ne itali kam degjuar qe atje ekziston i njejti mentalitet si ne shqiperi si italia dhe shqiperia njesoj jane [/qb]
si thashe me lalt,
askush nuk na mori
ne u lutem e ata na pranuan (jo te gjithe biles se disa nuk i pranuan qe ne fillim)

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb] Kjo eshte nje nga anet skandaloze te realitetit italian. Si shume te tjera si psh marrja e shenjave te geshtirenjve, dhuna policore etj.

Te gjitha keto raste jane pa precendent ne asnje shtet te evropes. Ne france, gjermani, spanje po te kete shenjen me te vogel te discriminimit racial me kushtetute ke te drejte ta hedhesh ne gjyq.

Por ne Itali eshte me rrumpalle se ne Shqiperi. Megjithate shpresoj qe per studentet qe banojne ne Padova popullsia nuk mban te njejtin qendrim si adminastrata locale dhe ofron dhoma dhe apartamente se per ndryshe duhet te jete nje ferr i vertete jeta aty!

Fakti qe studentet po organizohen ne demostrata eshte shume positiv. [/qb]
edhe ne itali ke te drejte ti hedhesh ne gjyq sipas kushtetutes (po nuk di te kete ndodhur)

te garantoj se rracizmi i banoreve eshte shume me i larte se ai i administrates
(veshtire te gjesh shtepi nqs je i huaj - shqipetar ne vecanti)
por une dhune policore nuk kam pare ketu
nuk e di per cilin vend te italise e ke fjalen ti!

komino

Valoris scriptorum

biles, me duket se vendet ne konvikte jane pak a shume proprcionale me vendet e rezervuara ne universitet

persa i perket bursave pastaj, ne po na prisnin ata se paguajne shume taxa e nuk dinin ku ti conin parate qe teprojne

protesta per te kerkuar te drejtat tona duhen bere e shume biles
problemi eshte qe te jemi te besueshem e jo qesharake se pastaj do i mbyllim rruget vetes

komino

Valoris scriptorum

sa per informacion mbi nivelin e rracizmit ne itali

keto dite Fini(bashkeautor i ligjit per immigacionin qe na mori shenjat e gishtave por qe legalizoi praktikisht te gjithe) i AN (aleanza nazionale) parti e djathte(ish fashistet) ne pushtet aktualisht, beri nje propzim
per te dhene te drejten e votes ne zhgjedhjet lokale edhe imgraneteve te rregullt qe jane ketu prej njefare kohe
propozimi u mbeshtet nga UDC (ne pushtet) dhe nga gjithe e majta italiane (ne opozite - hera e pare qe bien dakort me poziten)

e kundershtoi vetem bossi i LEGA NORD (ne pushtet - me votat e xenofobeve italiane - xenofobe edhe ndaj italianeve te jugut) dhe kercenoi renien e qeverise
berluskoni (kryeminister) u deklarua i hapur per bisedime

edhe ne qofte se ligji nuk miratohet, kjo ishte nje hapje e madhe qe tregoi se shumica derrmuese e politikes italiane eshte dakort me zgjerimin e te drejtave te imigranteve

ps. ne pushtet eshte nje aleance

romeo

Forumium maestatis

tema spostohet tek probleme te emigranteve ne diaspore

edda

Primus registratum

thua do na e japin te drejten e votimit :confused: ..mua me duket akoma enderr ne sirtar..mah

Sipas meje Fini po kerkon ti japi mesazhin Berluskes, qe duket se po ia zgjat ca si shume Bossit, se po deshi rrezon qeverine. Me duket sikur kishte thene qe do e paraqiste ne parlament deri para te enjtes :confused: ..sikur te aprovohet ia hodhem :rockband:

Goca

Primus registratum

Ore mua e drejta e votes s`me duhet fare kur kam 100 te drejta te tjera, qe jane shume me te rendesishme e qe na mohohen cdo dite.

shkodrani108

Primus registratum

Si fillim kerkoj falje qe nuk kam shkruar ne kete teme (te hapur nga une) keto dite.
Une besoj se mendimin tim per kete gje e kam shpreh te qarte vecse desha ti tregoj GENE se ne rregulloren e bere vete nga (regione,ESU) thuhet qarte se kujt do ti jepet konvikti, parashikohen ne menyren me te sakte se si mund te merret konvikti dhe cfare meritash duhet te kete nje student qe te marre konvikt. Dhe keto jane vetem 2:
te ardhurat e familjes te jene te ulta(nen 16000 euro ne vit)dhe per kete gje nuk besoj se ka shume per te diskutuar sepse secili nga ne e di gjendjen e te ardhurave te familjeve tona ne Shqiperi, si dhe qe duhet te merret nje numer i caktuar provimesh(te mblidhen nje numer i caktuar kreditesh,p.sh per vitin e dyte 25). Duke pare keto rregulla ne studentet e universitetit gte Padoves u munduam dhe i plotesuam por na doli nje ligj, e kam thene dhe prap po e them RACIST qe i jep te drejt vetem italianeve me te ardhura shume me te larta se te tonat dhe ne shume raste pa asnje provim te marrun. /pf/images/graemlins/blush.gif

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga * Goca e karrocaxhiut *:
[qb] Ore mua e drejta e votes s`me duhet fare kur kam 100 te drejta te tjera, qe jane shume me te rendesishme e qe na mohohen cdo dite. [/qb]
Ama, sikur te na jepet e drejta e votes nuk do te na shkelen kaq shume (dhe kaq hapur) te drejtat e tjera me vone

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga shkodrani108:
[qb] Si fillim kerkoj falje qe nuk kam shkruar ne kete teme (te hapur nga une) keto dite.
Une besoj se mendimin tim per kete gje e kam shpreh te qarte vecse desha ti tregoj GENE se ne rregulloren e bere vete nga (regione,ESU) thuhet qarte se kujt do ti jepet konvikti, parashikohen ne menyren me te sakte se si mund te merret konvikti dhe cfare meritash duhet te kete nje student qe te marre konvikt. Dhe keto jane vetem 2:
te ardhurat e familjes te jene te ulta(nen 16000 euro ne vit)dhe per kete gje nuk besoj se ka shume per te diskutuar sepse secili nga ne e di gjendjen e te ardhurave te familjeve tona ne Shqiperi, si dhe qe duhet te merret nje numer i caktuar provimesh(te mblidhen nje numer i caktuar kreditesh,p.sh per vitin e dyte 25). Duke pare keto rregulla ne studentet e universitetit gte Padoves u munduam dhe i plotesuam por na doli nje ligj, e kam thene dhe prap po e them RACIST qe i jep te drejt vetem italianeve me te ardhura shume me te larta se te tonat dhe ne shume raste pa asnje provim te marrun. /pf/images/graemlins/blush.gif [/qb]
kam bere vetem njehere kerkese per konvikt dhe atehere lexova se vendet ishin te kufizuara per te huajt (perfshi europianet e amerikanet etj qe zakonisht nuk diskriminohen)

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga smile:
[qb] thua do na e japin te drejten e votimit :confused: ..mua me duket akoma enderr ne sirtar..mah

Sipas meje Fini po kerkon ti japi mesazhin Berluskes, qe duket se po ia zgjat ca si shume Bossit, se po deshi rrezon qeverine. Me duket sikur kishte thene qe do e paraqiste ne parlament deri para te enjtes :confused: ..sikur te aprovohet ia hodhem :rockband: [/qb]
edhe mua me duket si nje loje ndermjet bosit e finit
por, si thashe me lart, fakti qe shume parti (perfaqesues te popullit e influencues te mendimeve) u pozicionuan pro nje mundesie te tille dhe thjesht fakti qe u vu ne diskutim nga e djathta (an-udc) do te thote nje mundesi per ndryshime kolosale ne mentalitetin e italianeve vs te huajve
tani na ngelet ne detyrimi te perfitojme nga rasti e te tregojme se e meritojme besimin

interesat ne nje komunitet mbrohen me forcen e votes (qe ia japim kutjt te na mbroje)

Une mendoj se ne duhet te hartojme nje strategji tonen ne mbeshtetje te ketij propozimi (pse mund e duhet te votojne immigrati???????? sepse...)

une nuk kam dhe aq besim ne realizimin por gjithsesi ishte nje hap i madh perpara

bona

Primus registratum

nqs ju discriminojne ne Itali fajin e ka qeveria jo vetem universiteti.
ne USA te guxoj professori te tregoj shenjen me te vogel te discriminimit ndaj studentit o none o none.
biles ca ate duan qe te hedhin shkollen ne gjyq.

shkodrani108

Primus registratum

O Bona askush nuk po akuzon universitetin per diskriminim. Akuzat po hidhen mbi ESU (enti per studentet universitare) dhe komunen e cila ka nen vartesi te vet ESu-n . Universiteti akuzohet vetem se nuk perdore te gjithe forcen e vet politike dhe morale per zgjidhjen e ketij problemi.
ndersa i perket thenies se "ligji eshte diskriminues per te gjithe,francez, anglez ..." kjo eshte me se e vertete por "nuk e di" SE SI E SE PSE pa konvikt nuk ka mbete asnjeri prej tyre por kane mbet vetem shqiptare,kroat e disa te tjere si puna jone...
Ligji per te votuar edhe te huajt eshte me te vertete nje arrutje e madhe dhe nje mundesi qe na jepet edhe ne "ekstraterrestrive" per te vendosur se kush do te na drejtoje. Por kete gje une nuk e quaj si nje gje te cilen po na e jep,dhuron shteti italian sepse ne fund te fundit perderisa une kam residence ne itali dhe paguaj deri ne nje te gjitha taksat bashkiake pse mos edhe te jap mendimin tim per kryebashkiakun????