Racistet grek djegin flamurin shqiptar!

notej

Primus registratum
Re: Racistet grek djegin flamurin shqiptar!

turing,
tani po futeni ne nje diskutim krejtesisht tjeter, qe ka te beje me menyren e raportimit te lajimitnga gazeta, ne kete rast gazeta "Shekulli". Une e kam hapyr kete teme qe dje dhe vetem sot e pash ne versinoni online qe kjo gazete kishte nje titull problemin e flamurit.
Une po diskutoje per racizmin dhe ksenofobine greke qe na shfaqet sa here qe kemi ndeshje mes Shqiperise dhe Greqise. Sjellja e tyre eshte jashte cdo koncepti tifozlleku dhe prandaj eshte nje gje e shemtuar qe njollos edhe vlerat evropiane.
Do me pelqente edhe mua shume qe te kishte fair play ne kete loje, pasi nuk vuaj koncepti i inferioriteti si shqiptar sic ndodhi me Danimarken, Ukrainen, Turqine dhe Gjeorgjine.

Turing

Primus registratum

Menyra se si faktet raportohen nga mediat ka te beje direkt me menyren se si keto lajme perceptohen nga ne, apo jo ?

Fakqesisht, shume shpesh qellimi i vetem i ketyre mediave eshte te rritin popullaritetin, tirazhin duke kaluar ne plan te dyte informacionin ne fjale, pa folur per anen objektive, etiken e gazetarit dhe aspekte te tjera qe nga gazetat shqipetare qellimisht apo profesionallisht injorohen.

Nese do te gjesh lidhjen midis menyres se raportimit te fakteve dhe kesaj teme(dhe e njejta gje vlen per shume tema te albforumit) mjafton te hedhesh syte mbi titullin e temes.

1) Nuk duhet te jesh gazetar per te ditur qe 20% e tifozeve qe shkojne ne stadium jane "Huligane" qofshin aktive (djegin e grisin flamure) apo pasive (fishkellejne himnin) dhe keta persona shtyhen thjesht nga etja per sport dhe nga alkoli shume shpesh. Atehere pse duhet te dalesh direkt ne konklusionin qe ke te besh me raciste(nuk them qe eshte e pamundur, por ngelet nje hipoteze).

2) Pse duhet servirur teza e akteve raciste, duke dhene nje sere aksidentesh para, gjate dhe mbas ndeshjes duke qene qe ato mund te mos kene asnje lidhje me njere-tjetren apo te jene tjesht lajme qe qarkullojne goje me goje pa asnje komfirmimi nga organet kompetente mbi rrethanat e ngjarjeve.

Cfare komentesh pret ti nga nje teme me titullin " Racistet grek djegin flamurin shqipetar"? Ose me mire cfare dreq teme eshte kjo?

Per mua ky nuk eshte titull i nje teme normale ku pritet diskutim dhe debat nga ana e anetareve por thjesht nje slogan tipik i ndonje grupi ekstremistesh. Nuk mendon qe do ishte me mire sikur titulli i temes te ishte pak me subjektiv si psh:
"Akte ksenofobike dhe huliganesh gjate ndeshjes Shqiperi-Greqi "

Cfare pritet nga nje shqipetar si koment mbi kete lloj teme pervec sharjeve kundra grekeve. Nuk duhet te jesh nacionalist per reaguar ne menyre te tille i dashur jeton. Dhe si resultat ==> NE VEND NUMERO !!! Super!!!

notej

Primus registratum

Turing,
varet gjithmone nga menyra se si e perceptojme ose duam te perceptojme realitetin. Nje i dehur mund te beje shume gjera te tjera para se te shkoj mendja tek flamuri, por problemi eshte qe keta uk jane te dehur, jane racist, dhe kete uk e kam shpikur une por jane bere studime nga institucione te vete Greqise qe kane nxjerr ne konkluzionin se greket jane njerez racist, dhe per kete biles ishte parashikuar qe te mirreshin nje varg masash per te ndaluar kete prirje.
POr, me qe ju mendoni se une jam subjektiv dhe emotiv ne gjykimin tim, atehere po ju jap edhe nje shembull me tej. Pse greket ishin populli i vetem i BE-se qe protestuan kunder nderhyrjes ne Kosove nga ana e NATO-s???
Pse greket mbajne akoma ne fuqi ligjin e luftes? Apo jane te dehur edhe parlamentaret dhe qeveritaret grek?
Ne idene tuaj per liberalizim, pozitivizem dhe mirekuptim ne perceptimin ka dicka pozitive, qe une e vleresoje. Problemi eshte qe ne nuk mund te jem kaq tolerante ndaj njerezve qe tregohen kaq racist ndaj nesh sepse perndryshe do te na e bejne edhe me zi.
Vetem duke reaguar, brenda normave dhe rregullave nderkombetare, duke ndikuar mbi median dhe publikun e gjere, duke i bere te ditura te gjitha keto sjellje raciste te grekeve do te mund te mbrohen te drejtat tona. Cdo sjellje tjeter qe mundohet te vere ne hije ose mbyll syte para kesaj sjellje, nuk ben gje tjeter vecse na sjell nje vale edhe me te gjere represioni ndaj nesh dhe nuk do ishte cudi qe nje dite greket te kerkonin edhe pretendime territoriale, qe tashme i ka shfaqur edhe vete presidenti. Nuk besoj se me thoni dot qe keto jane ngjarje te trilluara ose te hiperbolizuara nga une, pasi jane te dokumentuara.
kaq per kesaj here!