Qyteti me i bukur ne Ballkan!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Qyteti me i bukur ne Ballkan!

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
e do bojm hajer ne...

shif si prezantohet qyteti i Laçit

Laç siti me t'ardh per te qajt e jo per te qesh...

nejse

[/ QUOTE ]

Po ti shif si e ka shkrujt shqip i her masnej kalo ke anglishtja.

Është: "Mirese vini"; duhet : " Mirë se vini"!

i_own_u

Primus registratum

epo vdis injorant pra sta them... sepse akoma se ke kuptuar se ku esht difekti i shkrimin

sta tregoj... pyt ate qe ka von foton po kam bindjen qe as ai se ka kuptuar nga menyra se si mu pergjigj

ajt me t'mira ciao

KoDoShi

Primus registratum

Te dija me t'zgjuar mer djal po aha ..s'ka renci

tung ene gjith t'mirat

eniad

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Po ti shif si e ka shkrujt shqip i her masnej kalo ke anglishtja.

Është: "Mirese vini"; duhet : " Mirë se vini"!

[/ QUOTE ]

<font color="brown"> Ncuq Kondre /pf/images/graemlins/laugh.gif, eshte Mirësevini (shkruhet bashke) /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Keq puna te LAC SITI /pf/images/graemlins/laugh.gif.
/pf/images/graemlins/kiss.gif </font>

S

Scorpion

Guest

Shume mire e ke Helmth /pf/images/graemlins/thumbsup.gif shkruhet "Miresevini"

Per kish te Lajshit Kodi skam zha. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Jetojme ne vendin e çudirave /pf/images/graemlins/laugh.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Bukuria esht per mua aty ku une ndjehem mire... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Aty ku ndjehem mire esht in primis ---&gt; Tirane /pf/images/graemlins/angel.gif! Pa kokrren e dyshimit.

Me tej...varet nga personat qe me rrethojn qe e bejn te bukur , s'shoh shum vendin . /pf/images/graemlins/angel.gif

alinos

Forumium maestatis

Dubrovnik dhe Budva. Nese fusim dhe ate cope Turqie gjeografikisht, mos me harroni Stambollin.

Gjithesesi fryme prej City (metropol) ka vetem Beogradi, Sofia dhe Tirana avash avash. Ndoshta dhe Athina po nuk e kam pare me syte e mi.

Kurse per kohen me te bukur, ate e kam kaluar pa dyshim ne Sofie dhe ne Budva! /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

ps. Per Shqiperine jam subjektive, keshtu qe s'flas!

ana karenina

Primus registratum

Budva nuk me la ndonje mbrese mua, mu duk nga ato qytete qe e harron kollaj qe ke qene edhe aty. Ndoshta qyteteve bregdetare i del me teper nami nga deti, kur deti eshte i bukur e i paster thuhet qe eshte qyteti i tille (si puna e Vlores /pf/images/graemlins/laugh.gif). Stambolli eshte i vecante, duhet pare, ka edhe vende te bukura, mbi te gjitha eshte nje qytet historik, por gjithsesi nuk eshte qytet i bukur. Perkundrazi, eshte shume i piset. Megjithate kush ka jetuar ne Stamboll e ka te veshtire mos dashurohet me te. Athina sipas meje eshte e shemtuar, vetem ajo lagjia e vjeter me rrugica kalldremi me ka pelqyer. Eshte me e paster se Stambolli po prape e piset mbetet. Beogradin nuk e kam pare por me kane thene qe eshte shume i bukur. Duke shetitur ne Dubrovnik nje shoqja ime nga Beogradi me tha se deri para se te shihte Dubrovnikun kishte menduar qe Beogradi eshte qyteti me i paster ne bote, por pasi pa D. ndryshoi mendje. Pervecse shume i paster (une kam shetitur tere kohen me bishta cigaresh neper duar se nuk guxoja ti hidhja ne rruge /pf/images/graemlins/laugh.gif) Dubrovniku eshte vertet i bukur, i vecante, shume piktoresk, gati gati qytet romantik. Shkupi eshte qyteti me i bukur per nostalgjiket e komunizmit, i mbushur me ndertesa komuniste gri /pf/images/graemlins/laugh.gif Nga Maqedonia besoj se qyteti me i bukur mund te jete Ohri me sa e mbaj mend. Sepse kam nje parandjenje qe qyteti me i bukur do jete Sarajeva /pf/images/graemlins/wub.gif

Poseidon

Primus registratum

shif si bo kjo ... i bukur, me i bukur, shum i bukur, mund te jet me i bukur... /pf/images/graemlins/tonguee.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
po e bo sikur ke pergjegjsin e kryetares se komisionit te caktimit te qytetit me te bukur /pf/images/graemlins/laugh.gif ndaje mendjen goce jep verdiktin /pf/images/graemlins/lol.gif
/pf/images/graemlins/wave.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Me sa duket i paskam pare pak a shume te gjitha...

Rumania: Hmm, do vecoja Bukureshtin (qendren e tij me ndertesat, hotelet, qendra tregtare dhe kazinote), si dhe pjesen veriore te Rumanise, duket hapur ndikimi roman sikunder gjen qytete me pjaca te medha me nje shatervan ne mes qe jane te shtruara me kalldrem, plus, fshatrat shume te organiyuara, stili i shtepive krejt gjermano-austriak. Me pas, Sinaya eshte nje bukuri me vehte (fatin ta kem pare me shume se nje here). Ka objekte shume te bukura kulti ne Rumani.

Serbia: Beogradi madheshtor, te vjen keq qe fasada e ndertesave dikur te bardha ishte bere gri. Bashkimi i Danubit me Senen dhe parku perqark me varkat e kthyera ne lokale dite e nate si dhe avulloret qe pershkojne Danubin krejt si ne filma dhe qe vijne nga Budapesti (a ku di une), e bejne teper romantik qytetin.

Kroacia: Zagrebi shumeee i mirembajtur, i mrekullueshem, ndoshta me i bukuri prej tyre. Te krijohet pershtypja sikur je ne nje qytet perendimor si nga rregulli, pastertia dhe stili i ndertesave. Kishte art edhe ne varreza. shume krenar per veten dhe them se duhet te jene.
Dubrovniku piktoresk, bregdeti dalmat nga Split ne Dubrovnik s'duhet humbur ne nje xhiro me makine.

Bullgaria: Sofia, c'ka, s'me ka lene ndonje shije kushedi c', Varan dhe Burgas hmmmm, s'di si t'i percaktoj, sÄmu duken shume te pazakonte. Ajo qe me beri pershtypje eshte qe kur shkon ne keto qytete, rruges ke mjaft surpriza qe ecin ilegalisht ne rruge /pf/images/graemlins/laugh.gif

Maqedonia: Vetem Ohri, asgje me shume. Me te bukur jane fshatrat me ato shtepite e bukura se qytetet e tjera.

Greqia: Athina i maje kodre ka, dhe atje ca gure, asgje tjeter te bukur. Ah po, do vecoja limanin e jahteve, atje eshte bukur si dhe Vouliagmeni ku te matet koka me pe por jetohet mire ne breg te detit. Shume e piset. Follorina dhe Kavalla jane qytete te bukura, Korfuzi /pf/images/graemlins/wub.gif vende vende, Larisan s'e kam pare por me kane thene qe eshte e bukur.

Turqia: eshte tjeter gje, Stambolli s'mbaron kurre se pari, po ashtu madheshtor ka disa karakteristika qe s'i gjen kund. Edirne nje qytet i thjeshte.

Mali i zi: pare i teri, edhe keshtjella e Shen Stefanit ishte lene pas dore, kthyer ne nje Hotel teper te shtrenjte pa kliente. Shenjat neper rruge shume qesharake ne ato raste qe ishin, tregonin qe ishe ne EU por jo se c'direksion te conte (shumicen e rasteve).

Bosnje-Herc: Kesaj i kam para vetem nje rryp toke /pf/images/graemlins/laugh.gif, s'di te them si i ka qytetet por di qe ka njerez te mire ne kufi.

Sllovenia: do thoja qe eshte me e bukura, fatkeqesisht njerezit jane jo te ftohte, por indiferente. Kur ta vizitoj me shume do u them /pf/images/graemlins/laugh.gif

Qyteti me i bukur nder keta qe kam pare mbetet Stambolli (e pranoj gjykim subjektiv, I'm turkish oriented /pf/images/graemlins/laugh.gif)

S

Scorpion

Guest

Elbasani

16bbm9y.jpg

ana karenina

Primus registratum

Harapo tani te jemi realiste, Stambolli nuk eshte Ballkan, jo gjeografikisht po keshtu, kulturalisht ta kam fjalen. Eshte krejt tjeter /pf/images/graemlins/shrug.gif Kurse Shkodra po /pf/images/graemlins/smile.gif

Musolini

Primus registratum

tONCE i permende shtetet Ballkanike por e "harrove" Kosoven-Dardanin ore rebel Shqiperie ne Itali.

regele

Forumium maestatis

Per momentin nuk eksiston ndonje shtet qe te quhet Kosove-Dardani, por nese do te flasim per qytetet e bukura te Kosoves, bujrum ..po pati mundesi ilostro dhe me fotografi se besoj se shumica e AF-istave nuk ka qene ndonjehere ne Kosove!

hawk

Primus registratum

Gjeografikisht dhe politikisht ndodhet ne Ballkan.
Nejse ne mbeshtetje te Harapit,ne Shkoder thojne : "kush ka pa Stamboll ka pa dyrnja me sy" /pf/images/graemlins/laugh.gif

dusho

Primus registratum

...........shkodra.........

.........beogradi...........

.........stambolli..........