Re: Qyteti me i bukur ne Ballkan!
Me sa duket i paskam pare pak a shume te gjitha...
Rumania: Hmm, do vecoja Bukureshtin (qendren e tij me ndertesat, hotelet, qendra tregtare dhe kazinote), si dhe pjesen veriore te Rumanise, duket hapur ndikimi roman sikunder gjen qytete me pjaca te medha me nje shatervan ne mes qe jane te shtruara me kalldrem, plus, fshatrat shume te organiyuara, stili i shtepive krejt gjermano-austriak. Me pas, Sinaya eshte nje bukuri me vehte (fatin ta kem pare me shume se nje here). Ka objekte shume te bukura kulti ne Rumani.
Serbia: Beogradi madheshtor, te vjen keq qe fasada e ndertesave dikur te bardha ishte bere gri. Bashkimi i Danubit me Senen dhe parku perqark me varkat e kthyera ne lokale dite e nate si dhe avulloret qe pershkojne Danubin krejt si ne filma dhe qe vijne nga Budapesti (a ku di une), e bejne teper romantik qytetin.
Kroacia: Zagrebi shumeee i mirembajtur, i mrekullueshem, ndoshta me i bukuri prej tyre. Te krijohet pershtypja sikur je ne nje qytet perendimor si nga rregulli, pastertia dhe stili i ndertesave. Kishte art edhe ne varreza. shume krenar per veten dhe them se duhet te jene.
Dubrovniku piktoresk, bregdeti dalmat nga Split ne Dubrovnik s'duhet humbur ne nje xhiro me makine.
Bullgaria: Sofia, c'ka, s'me ka lene ndonje shije kushedi c', Varan dhe Burgas hmmmm, s'di si t'i percaktoj, sÄmu duken shume te pazakonte. Ajo qe me beri pershtypje eshte qe kur shkon ne keto qytete, rruges ke mjaft surpriza qe ecin ilegalisht ne rruge /pf/images/graemlins/laugh.gif
Maqedonia: Vetem Ohri, asgje me shume. Me te bukur jane fshatrat me ato shtepite e bukura se qytetet e tjera.
Greqia: Athina i maje kodre ka, dhe atje ca gure, asgje tjeter te bukur. Ah po, do vecoja limanin e jahteve, atje eshte bukur si dhe Vouliagmeni ku te matet koka me pe por jetohet mire ne breg te detit. Shume e piset. Follorina dhe Kavalla jane qytete te bukura, Korfuzi /pf/images/graemlins/wub.gif vende vende, Larisan s'e kam pare por me kane thene qe eshte e bukur.
Turqia: eshte tjeter gje, Stambolli s'mbaron kurre se pari, po ashtu madheshtor ka disa karakteristika qe s'i gjen kund. Edirne nje qytet i thjeshte.
Mali i zi: pare i teri, edhe keshtjella e Shen Stefanit ishte lene pas dore, kthyer ne nje Hotel teper te shtrenjte pa kliente. Shenjat neper rruge shume qesharake ne ato raste qe ishin, tregonin qe ishe ne EU por jo se c'direksion te conte (shumicen e rasteve).
Bosnje-Herc: Kesaj i kam para vetem nje rryp toke /pf/images/graemlins/laugh.gif, s'di te them si i ka qytetet por di qe ka njerez te mire ne kufi.
Sllovenia: do thoja qe eshte me e bukura, fatkeqesisht njerezit jane jo te ftohte, por indiferente. Kur ta vizitoj me shume do u them /pf/images/graemlins/laugh.gif
Qyteti me i bukur nder keta qe kam pare mbetet Stambolli (e pranoj gjykim subjektiv, I'm turkish oriented /pf/images/graemlins/laugh.gif)