Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun

AlbSilas

Primus registratum

Pershendetje,

Une jam nje anetar i ri i Albforumit.
Jam nje ndjekes i Jezus Krishtit.

Dua te ndaj me ju nje shkrim, i cili tregon per qellimin e perjetshem per te cilin Zoti krijoi gjithcka.

Sot po postoj vetem nje pjese dhe me pas do pres per te marre komentet tuaja. Nqs ky shkrim nuk do ju duket terheqes, atehere une nuk do vazhdoj me pjesen tjeter.

Zanafilla 1:1. Ne fillim Zoti krijoi qiejte dhe token. Zanafilla 1:26. Dhe Zoti tha: Le ta bejme njeriun ne shembellimin tone, sipas ngjashmerise sone, dhe le te kene ATA zoterimin… Vargu 26 thote: "le te kene ata" . Ai varg nuk thote "le te kete Adami," ose "le te kete ai”. Ai thote “le te kene ata” . Fjala “ata” eshte shume domethenese. Qe nga fillimi Zoti nuk kishte ndermen nje njeri individual, por nje njeri korporate. Prandaj shohim “ata” ne fillim.Shohim “Ata”, nje korporate. Shkrimi vazhdon “Le te kene ata zoterim” .Nje njeri korporate te kete zoterim.Zoterim mbi peshqit, zogjte, kafshet. “Le te kene ata zoterim mbi token”. Nje njeri, nje njeri Korporate, qe ka zoterim, mbi gjithe planetin!Dhe ky njeri duhet te kete zoterim gjithashtu mbi dicka tjeter, gjithashtu: mbi rreshqanoret qe zvarriten mbi dhe. A e dini se cfare simbolizojne rreshqanoret? Une besoj se e dini. Ata jane armiku. Se fundi, pjesa thote: “Zoti e krijoi njeriun ne shembelltyren e Tij. Ai i krijoi ata sipas imazhit te Tij.”
Nje njeri,
Nje njeri korporate,
Qe ka zoterim,
Mbi token,
Mbi gjarprin,
Dhe ky njeri ka imazhin e Zotit!

AlbanianShqiponje

Forumium praecox
Re: Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun

Ndonese u hap tema, qellimi i krijimit te njeriut eshte shprehur shume qarte edhe konciz ne kete varg:

Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë. (Kur'an 51:56)

ndricim

Primus registratum
Re: Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Zanafilla 1:1. Ne fillim Zoti krijoi qiejte dhe token. Zanafilla 1:26. Dhe Zoti tha: Le ta bejme njeriun ne shembellimin tone, sipas ngjashmerise sone, dhe le te kene ATA zoterimin… Vargu 26 thote: "le te kene ata" . Ai varg nuk thote "le te kete Adami," ose "le te kete ai”. Ai thote “le te kene ata” . Fjala “ata” eshte shume domethenese. Qe nga fillimi Zoti nuk kishte ndermen nje njeri individual, por nje njeri korporate. Prandaj shohim “ata” ne fillim.Shohim “Ata”, nje korporate. Shkrimi vazhdon “Le te kene ata zoterim” .Nje njeri korporate te kete zoterim.Zoterim mbi peshqit, zogjte, kafshet. “Le te kene ata zoterim mbi token”. Nje njeri, nje njeri Korporate, qe ka zoterim, mbi gjithe planetin!Dhe ky njeri duhet te kete zoterim gjithashtu mbi dicka tjeter, gjithashtu: mbi rreshqanoret qe zvarriten mbi dhe. A e dini se cfare simbolizojne rreshqanoret? Une besoj se e dini. Ata jane armiku. Se fundi, pjesa thote: “Zoti e krijoi njeriun ne shembelltyren e Tij. Ai i krijoi ata sipas imazhit te Tij.”
Nje njeri,
Nje njeri korporate,
Qe ka zoterim,
Mbi token,
Mbi gjarprin,
Dhe ky njeri ka imazhin e Zotit!

[/ QUOTE ]

Silas
Nese ne u krijuam me imazhin e Zotit ngaqe kemi zoterim mbi gjarperin dhe gjallesat e tjera. Edhe djalli, ne shume raste ka zoterim mbi njerezit, por kjo nuk i jep shembelltyren e Zotit. Kemi shemmbullin e luanit, njerezit thone se ai ka nje lloj zoterim mbi kafshet, nga kjo kuptojne se luani ka shembullin e njerezve si zoterues ne toke, kete mund ta pranojme si shembull, por nuk e pranojme qe edhe luani ka imazhin e Zotit.

Pra, vargu nga bibla nuk kishte kuptimin qe ne kemi ngjashmerine e Zotit me zoterimin tone ne toke.

Aty thuhej qarte, Zoti krijoi njeriun(kur nuk kishte asnje forme) sipas imazhit te Tij.

Teoria e pare(e jotja) dhe e dyte(e bibles) jane shume te gabuara.

/pf/images/graemlins/wave.gif