PuSi
Meqe kisha printuar nje piese interesante nga af-ja e shkuar dhe kur po shfletoja per te gjet dicka ,gjeta ate qe sprisja Pusin,do doja te dija a a ka dale apo vazhdon te ngelet ne pus?
Diskutimi ka qene pak a shume ne kete nivel dhe ftohen dhe te tjere per te cilet edhe po e hap me shume te na ndihmojne ne se e kemi akoma ne "pus".
Hm...
Nje here nje kermill ra ne nje pus!pasi piu uje mire e mire nga pusi vendosi te dilte jashte.Ju e dini si ecen kermilli...Dalengadale,duke shkuar drejt grykes kermilli shihte guret kalteroshe e gri te pusit,pastretine e ujit,reflektimin e drites mbi uje...
Kur arriti te gryka s'pati me deshire te dilte jashte.Pusi(si cdo pus)e terhiqtebrenda.Shkoi u ul buze ujit.Sa me shume pinte uje aq me shume trishtohej.Sa me shume etje kishte aq me shume dashurihej me pusin
...
Nje dite u zgjua i derrmuar.Pa gryken.....Ishte shume e larte.Kembet se conin dot deri atje.Pa reflektimin e vetes ne uje... Ju duk vetja e percudnuar.
Pusi ishte serish i bukur.
(dhe mua mu kujtuan vargjet;neper jave rrjedh trishtimi.cigaren prape kam filluar/nuk je ndryshe nga te tjerat/vetem une kam ndryshuar)....
----------------------------------------------
Mbi kete baze une po rishkruaj ato qe dua ty te them,pse kur lexova keto vargje dhe kete rrethane TY te kisha ne mend dhe ndienje..........
Po lexomi keto vargje dhe mu pergjigj::
Sa keq qe kermilli zhvendoset ngadale
Sa trishtim qe kermilli nga pusi ska dale
po pse a ishte ky i vetmi pus ne bote valle
apo ne pus kermilli ra perhere te pare
Po drejt qiellit larte kermilli pse svrapon
ne pusin ujeqelbrur crri dhe ci shijon
Atje ku dielli ngroh dhe sperendon
atje ku uji i embel pa filtra gurgullon.
Atje kermill nis dhe udheto
se uje do pish domosdo
por te jete uje i paster kristaline
qe si lume i perbashket me qiellin te te lidhe.
Chumbet dite mor kermill i mjere
ne ate pus te qelbur,ne ate uje me ere
Qe me drite te dillit ty te peshkoi
qe eshte i zi sterre dhe paraijsa se ndricoi(si mjaftoi).
Kthehu kermill prape ne udhetim
ashtu si je mos ki pendim
se atje lart mire apo keq
mire ishe -me mire do jesh.,
Meqe kisha printuar nje piese interesante nga af-ja e shkuar dhe kur po shfletoja per te gjet dicka ,gjeta ate qe sprisja Pusin,do doja te dija a a ka dale apo vazhdon te ngelet ne pus?
Diskutimi ka qene pak a shume ne kete nivel dhe ftohen dhe te tjere per te cilet edhe po e hap me shume te na ndihmojne ne se e kemi akoma ne "pus".
Hm...
Nje here nje kermill ra ne nje pus!pasi piu uje mire e mire nga pusi vendosi te dilte jashte.Ju e dini si ecen kermilli...Dalengadale,duke shkuar drejt grykes kermilli shihte guret kalteroshe e gri te pusit,pastretine e ujit,reflektimin e drites mbi uje...
Kur arriti te gryka s'pati me deshire te dilte jashte.Pusi(si cdo pus)e terhiqtebrenda.Shkoi u ul buze ujit.Sa me shume pinte uje aq me shume trishtohej.Sa me shume etje kishte aq me shume dashurihej me pusin
...
Nje dite u zgjua i derrmuar.Pa gryken.....Ishte shume e larte.Kembet se conin dot deri atje.Pa reflektimin e vetes ne uje... Ju duk vetja e percudnuar.
Pusi ishte serish i bukur.
(dhe mua mu kujtuan vargjet;neper jave rrjedh trishtimi.cigaren prape kam filluar/nuk je ndryshe nga te tjerat/vetem une kam ndryshuar)....
----------------------------------------------
Mbi kete baze une po rishkruaj ato qe dua ty te them,pse kur lexova keto vargje dhe kete rrethane TY te kisha ne mend dhe ndienje..........
Po lexomi keto vargje dhe mu pergjigj::
Sa keq qe kermilli zhvendoset ngadale
Sa trishtim qe kermilli nga pusi ska dale
po pse a ishte ky i vetmi pus ne bote valle
apo ne pus kermilli ra perhere te pare
Po drejt qiellit larte kermilli pse svrapon
ne pusin ujeqelbrur crri dhe ci shijon
Atje ku dielli ngroh dhe sperendon
atje ku uji i embel pa filtra gurgullon.
Atje kermill nis dhe udheto
se uje do pish domosdo
por te jete uje i paster kristaline
qe si lume i perbashket me qiellin te te lidhe.
Chumbet dite mor kermill i mjere
ne ate pus te qelbur,ne ate uje me ere
Qe me drite te dillit ty te peshkoi
qe eshte i zi sterre dhe paraijsa se ndricoi(si mjaftoi).
Kthehu kermill prape ne udhetim
ashtu si je mos ki pendim
se atje lart mire apo keq
mire ishe -me mire do jesh.,